szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:606/1736)

CIASTO FRANCUSKIE Z OWOCAMI I MUSEM KOKOSOWYM 119

zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się od nich oderwać(...)błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne.   Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 1 banan 1/2 małego granatu 4-5 łyżek musu kokosowego BIO Foods by Ann Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na małe prostokąty o wielkości około

Kuchnia MagdaLeny
Ruiskuorinen olutlimppu – fiński chleb świąteczny 145

pozostawić na 30 min. Odgazować i pozostawić na kolejne 30 minut. Przygotowanie skórki piwnej: Rozpuścić drożdże w piwie. Dodać sól i mąkę i szybko wymieszać. Pozostawić przykryte folią na 30 minut. Formowanie bochenków: Ciasto podzielić na dwie części i uformować okrągłe bochenki (składać jak chleb w celu napięcia wierzchniej skórki). Każdą kulę ciasta przełożyć na papier do pieczenia (łatwiej będzie

Codziennik Kuchenny
CIASTO DROŻDŻOWE NA JOGURCIE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 233

wyrośnie. Następnie wstawiam do zimnego piekarnika i piekę ok.40 minut w temp.180*C, na programie góra-dół, bez termoobiegu, do lekkiego przyrumienienia. Mój piekarnik szybko się nagrzewa, a dzięki temu, że temperatura wzrasta stopniowo ciasto wyrasta jeszcze mocno w piekarniku. Wstawiając do nagrzanego piekarnika pieczemy o 5 minut krócej. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Kokomakowiec - kruche ciasto z makiem i kokosem 197

jakieś starej gazetki promocyjnej pewnego supermarketu. Wydawał mi się ciekawy i przede wszystkim prosty. "Kokomakowiec" (jak go sobie nazwałam;)) zniknął ze stołu bardzo szybko i zasmakował nawet mnie, która za makiem nie przepada :) Ciasto jest niezwykle kruche, dlatego do krojenia radzę użyć ostrego noża. Warstwa makowa i kokosowa idealnie się ze sobą komponują tworząc zgrany duet. Do jednej połowy ciasta

My simple kitchen
Podwójnie czekoladowy chlebek bananowy 183

Teraz jak słońca brak i szybko nie wyjdzie na dłużej warto ratować się czekoladą. Przynajmniej ja tak mam, czekolada jest dobra na wszystko. Ten chlebek który w zasadzie jest ciastem jest mega czekoladowy i mega pyszny, dlatego zachęcam do spróbowania. Pieczcie i chwalcie się czy smakowało? Podwójnie czekoladowy chlebek bananowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 160

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo czekoladowe, godne świątecznego stołu - polecam przepis do przetestowania! Szybkie do przygotowania, ponieważ nie ma potrzeby schładzania ciasta w lodówce. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 325 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 200 g masła 200 g cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Leniwiec 2215

dawno mnie tutaj nie było ale postaram się odżywić bloga, więcej przepisów itp. :) Moje pierwsze ciasto od powrotu z Rzymu, robi się je szybko i jest bardzo proste. Może je zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście. Zasmakuje małemu i dużemu smakoszowi słodkości. Składniki: 5 jajek szklanka cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl oleju łyżeczka proszku(...)mieszamy ze sobą. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy ocet i wanilię. Do masy na przemian dodajemy po łyżce mieszanki mącznej i oleju. Dokładnie wszystko miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy na blachę, na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Ciasto z białek 85

cukru. Oczywiście, aby je urozmaicić możecie dodać owoce, bakalie, przełożyć kremem, czy polać czekoladą. Ja do swojego dodałam jedynie jabłka, a został zjedzony tak szybko, że do zdjęcia musiałam przypilnować sobie kilka kawałków ciasta

Z Hrabiną w kuchni
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 268

Lubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania. Ja jestem zadowolona z wyniku końcowego. Ciasto wyszło nie za słodkie. Smak czekolady można sobie dobrać dowolnie – mleczną, deserową lub gorzką. Można również zmieszać pół na pół gorzką i mleczną

Smaki Na Talerzu
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 221

zawsze jest najlepsze! Po wyszukane przepisy sięgamy  gdy jest dużo wolnego czasu. Jednak na co dzień sprawdzają się  proste , które wykonuję się szybko i bez problemowo a rezultat cieszy oko domowników.  Ciasto ucierane z truskawkami lub śliwkami czy rabarbarem spełnia wszystkie te warunki. Jest znakomite! SKŁADNIKI: (forma 22x 22 cm) 25  sztuk truskawek 10 dag stopionego

RAROSSA
Paszteciki z kapustą i grzybami 194

razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt grubości około 0,5 cm. Na prostokąty wykładamy farsz i rozsmarujemy równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie rulon kroimy ostrym nożem w poprzek co około 5 cm. Paszteciki przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy. Paszteciki nakrywamy ściereczką i zostawiamy(...)nabiorą ładnego złotego koloru. [caption id="attachment_7940" align="aligncenter" width="685"] Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z galaretkami 505

mąkę.2. Wysmarować dużą blachę masłem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę.3. Piec ok. 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części.Masa:1 kostka masła – miękkiego1 szklanka cukru4 żółtka (z białek można zrobić np. kokosanki)3 galaretki w różnych kolorach4 łyżki żelatyny2 szklanki mlekaGalaretki wcześniej oddzielnie(...)gorącego mleka i odstawić do całkowitego ostygnięcia.Utrzeć masło z cukrem i żółtkami i dodać wystudzone mleko z żelatyną i pokrojone galaretki.Wymieszać i szybko – bo błyskawicznie tężeje – przełożyć na jeden blat ciasta (który wcześniej najlepiej nasączyć) i przykryć drugim, który też najlepiej nasączyć. Poncz do nasączenia jest zrobiony z pół szklanki przegotowanej zimnej wody i pół cytyny

UgotujmyTo.pl
Bezglutenowe kluski półfrancuskie 339

Normalnie zakochałam się w kluseczkach francuskich!  Są banalnie proste w wykonaniu, szybkie i nie trzeba brudzić rąk. Do tego są miękkie, pulchne i smakowite.  Doskonale smakują z gulaszem czy sosem jak i z bułką tartą i masełkiem. Następnego dnia, podgrzane na patelni, nie tracą niczego ze smaku i struktury.  Polecam 😊 Składniki: 3 jaja 6 łyżek masła(...)być zwarte na tyle aby dało się je wziąć w rękę.  W garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek małą łyżeczką nakładamy niewielkie porcje ciasta i gotujemy przez ok. 3 minuty. Należy szybko wrzucać kluseczki, nie troszcząc się zbytnio o ich kształt. Wrzucone na wrzątek nie utoną ani nie będą się sklejały ale należy je delikatnie przemieszać. Po ugotowaniu

Ze smakiem bez glutenu
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 155

Przygotuj kruche ciasto : miękkie masło utrzyj w misce. Dodaj przesianą mąkę, jajko, miód i zmielone lub bardzo drobno posiekane orzechy oraz sól. Połącz składniki szybko ugniatając opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godz. Przygotuj farsz : oczyszczone pigwy obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4488

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z klasykiem ,którym jest sernik królewski. Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa. Przepis, który prezentuje ma wiele zalet, jest łatwy, szybki w przygotowaniu, pyszny i co najważniejsze-ZAWSZE się udaje, i pięknie wygląda. :-)   SKŁADNIKI: *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm  KAKAOWE CIASTO: -3,5 szkl. mąki   (szklanka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ze śliwkami? A może sernik? 145

przelewamy na ciasto. Na niej układamy połówki śliwek. Śliwki posypujemy kruszonką. kruszonka: Mąkę mieszamy z cukrem. Do suchych składników dodajemy posiekane zimne masło i szybko łączymy samymi opuszkami palców do momentu powstania okruszków (nie ugniatać!) Ciasto posypane kruszonką wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut

Bon appetit mon amie