Proste swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki
IMPRESJA SMAKUJesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co
IMPRESJA SMAKUSzybka tarta na cieście francuskim z uwielbianym przez nas serem feta <3 Składniki 300 g ciasta francuskiego 3 jajka 500 g cebuli cukrowej
R'n'G KitchenZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI z natką pietruszki i parmezanem są prostym... Artykuł ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMecz za meczem. Koktajl za koktajlem. Micha truskawek. Czerwcowe migawki. Mój ostatni wymysł jak wykorzystać szparagi. Żeby nie było tak jak zawsze, a równie smacznie i szybko. I tak oto powstała ta zapiekanka :) Składniki: pęczek białych szparagów 30 dag pieczarek 20-25 dag makaronu 15 dag żółtego sera Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki 3/4 szklanki
My simple kitchenZapiekanka, to moje alternatywa, gdy nie mam dużo czasu, lub pomysłu na obiad. Można dodać ulubione składniki, podsmażone wcześniej mięso. U mnie wersja warzywna, lekka
Kukuleczkiolejna prosta i szybka w przygotowaniu propozycja obiadowa lub na ciepłą kolację, "samo robiąca się" zapiekanka z brokułów. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 brokuł świeży lub mrożony, 1 opakowanie Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, 50 g startego żółtego sera, 50 g bułki tartej
SzczyptaSmaQWitajcie :) Lubicie szybkie pożywne jedzenie w ciągu dnia ? Taka alternatywa obiadu w formie szybkiego lanczu, np. w czasie przerwy w pracy. Często kiedy nie ma się
vegetanieJeśli lubicie śledzie, a jak można ich nie lubić, proponuję prostą i szybką przystawkę. Forszmak ze śledziami to zapiekanka z dodatkiem jabłek, cebulki i bułki pszennej. Smakuje wyśmienicie, choć może nie wygląda zbyt fotogenicznie. Łudzę się, że minimalnie zmieniłam ją w wersję light, zastępując szklankę śmietany jogurtem greckim. Nie zmienia to jednak faktu, że bułka i śledzie to chyba
W kuchni wieczoremWołowina to z pewnością moje ulubione mięso. W każdym wydaniu staram się jak najwięcej jej wykorzystywać, od bulionu, przez zapiekanki, po wyszukane pieczenie. Dziś coś szybkiego z dodatkiem boczniaków. O makaronie będzie. Jeżeli czytaliście poprzedni post, wiecie, że jajek mi zabrakło, więc makaron gotowy będzie...a szkoda. Czego użyłem? -300 gram wołowiny na moich oczach u rzeźnika zmielonej -kilka dużych
BaRepasascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zapiekanka z ziemniaków i parówek jest szybka do zrobienia oraz bardzo syta. Czasami przygotowuję też wersję z pieczarkami. Składniki: 4 parówki około 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 300ml kefiru
Symfonia smakowaTak, tak. Mnie również to dopadło. Postanowiłam lepiej i zdrowiej się odżywiać. Zrezygnować z większości pustych kalorii na rzecz wartościowych produktów, czyli mówiąc krótko, oznacza to
Ratunku obiadDzisj przepis na zapiekankę na pomysł której wpadł mój mąż 🙂 Kasza jaglana zapiekana z warzywami to pyszne i sycące danie, które zrobicie bardzo szybko. W sam raz dla wszystkich miłośników kaszy jaglanej. Bakłażan w panierce dodaje jej interesującego posmaku, a całość komponuje się naprawdę świetnie! Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 1/2 cebuli Czytaj więcej → Artykuł KASZA JAGLANA
greengoodiespochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, pieczarkami i kiełbaską. Zrobicie ją w zaledwie 40 minut. Jest świetnym pomysłem na szybki i bardzo smaczny obiad dla całej rodzinki. Polecam. Post Zapiekanka z makaronem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeFajna propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad. Frittata to zapiekanka na bazie masy jajecznej, różnorodnych warzyw i innych dodatków takich jak ser, szynka, kiełbasa itp. Jest to danie bardzo popularne w Hiszpanii oraz we Włoszech. Składniki można dowolnie dobierać w zależności na co w danej chwili mamy ochotę. Wystarczy otworzyć lodówkę, wykorzystać to co mamy pod ręką
noteskulinarnyfiga