słodko – z dżemem wiśniowym mojej mamy, cukrem pudrem, bitą śmietaną i owocami albo kremem czekoladowym i bananami, jak i te wytrawne – pizzowe, z szynką, serem albo szpinakiem. Dziś, zainspirowana kolejną już współpracą z marką Hochland przygotowałam dla Was idealny przepis na chrupiące gofry z aksamitnym maasdamerem i ziołami! Idealne zarówno solo ( zwłaszcza na gorąco! ), jak i z dodatkami
Ostra na Słodkododatku cukru. Dojrzały banan wystarczył by wyszły odpowiednio słodkie, a dodatek cynamonu fajnie podkreśla tą słodycz. Na blogu znajdziecie także wytrawne wersje tostów bez chleba: Zielone tosty ze szpinakiem i groszkiem Tosty z cukinii BANANOWE TOSTY Z CUKINII, BEZ CUKRU I BIAŁEJ MĄKI Czas przygotowania około 20-25 minut Z podanych składników wyszło 6 tostów (pojedynczych trójkątnych) Pół cukinii
HealthyCreationsryżem jednak najbardziej nam smakuje. Do tego idealnie pasuje surówka z kiszonej kapusty z dużą ilością dodatków. Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego 0,5 pęczka szczypiorku 200g szpinaku 2 ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka
Słodki Zakąteksałatka z pomarańczą, malinami, awokado oraz z orzechami. Całość polana pysznym musztardowym dresingiem sprawi, że poczujemy się lekko ale najedzeni. 2 garście mieszanki sałat: rukola, szpinak, radicchio lub cykoria pomarańcza orzechy pekan lub włoskie maliny 1 łyżka żurawiny suszonej 1/2 awokado dresing: 1 łyżka musztardy ziarnistej, sok z cytryny lub 2 łyżki octu jabłkowego. sól i pieprz
AZgotuj!przed podaniem posypać świeża kolendra i pieprzem. Dodatkowo: Zupa może zostać kompletnie nie zmiksowana, albo możesz zrobić z niej krem. Zależnie od tego, jak lubisz. Dodawaj inne warzywa, jak szpinak, cukinia, czy papryka. Jest to idealny posiłek do pracy, lub szkoły. Podwój składniki i zabierz ze soba w termosie
Lejdi of the houseproduktu: awokado 1,8g pomidor 2,6g jeżyny 4,2g maliny 5,4g truskawki 7,6 g cytryna 9,5g jagody 12g sałata lodowa 2,9g jarmuż 6,1g szpinak 3g botwinka 3,7g kapusta biała 7,4g kapusta pekińska 3,2g brukselka 8,7g brokuł 5,2g kalafior 5g cukinia 3,2g bakłażan 6,3g ogórek 2,9g szparagi
Dorota Smakujesłodkich deserach, ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach. Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza . Składniki: 1 00 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki) 70 g sera z niebieską pleśnią, 200 g malin, 2 łyżki płatków migdałowych, m iodowy winegret z tego przepsiu . Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu
Moja kraina smakówprzekąska we wszystkich krajach bałkańskich i Turcji. Nazwa pochodzi od tureckiego czasownika bur- co znaczy zwijać, zakręcać. Burka przygotowuje się z cieniutkiego ciasta filo i nadziewa najczęściej słonym serem, szpinakiem, mięsem. Istnieją również wersje na słodko z czekoladą i owocami. Bez problemu przygotujesz je w domu, wystarczy tylko zaopatrzyć się w ciasto filo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wszyscy uwielbiamy naleśniki. Najczęściej robimy te tradycyjne, ale czas od czasu próbujemy też inne smaki. Na blogu były już naleśniki z kaszy manny , które wychodzą delikatne. Były też ze szpinakiem i gryczane . Teraz przepis na budyniowe, które robimy już też od jakiegoś czasu, ale nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia, bo zanim skończyłam smażyć, to już ich prawie
kruche babeczkiwiecznym niedoczasem to koniecznie wypróbujcie ten przepis Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową przepis na 1 porcję | czas przygotowania: 30 minut Składniki: 65 g kaszy gryczanej niepalonej 70 g szpinaku 30 g suszonych pomidorów w zalewie 100 g kurek łyżka masła klarowanego 200 g ugotowanej fasolki szparagowej sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki
365 dni dookoła kuchniTortellini z czosnkiem i rukolą Smak włoskiej kuchni, pachnącej świeżym czosnkiem... oliwą oraz świeżo zerwanymi ziołami. Do tego chrupiąca rukola i pyszne danie mamy gotowe! Składniki: - tortellini ze szpinakiem i serem ricotta - 4 ząbki czosnku - kilka pomidorków koktajlowych - cebulka dymka - oliwa - rukola - parmezan - sól, pieprz - oregano Sposób przygotowania: Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlej olej rzepakowy
MintTastedodatek, w przypadku tej potrawy, odpada argument, że już nie mam czasu - na przygotowanie tego pysznego dania potrzebuję najwyżej pół godziny :-) składniki: 300 g makaronu (dałam zielony, ze szpinakiem) 400 g piersi z kurczaka 100 g suszonych pomidorów 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka zalewy z pomidorów lub oleju (do smażenia) 300 g śmietany 18% kilka listków świeżej bazylii
babka w formiekotletów mielonych . Polędwica jest jedną ze smaczniejszych części wieprzowiny. Osobiście, bardzo lubię polędwicę wieprzową podaną z ziemniaczkami lub plackami ziemniaczanymi – na zdjęciu jest podana z kopytkami ze szpinakiem . Aby polędwica była smaczna, należy pamiętać o jednej zasadzie – przed smażeniem warto wyjąć polędwicę z lodówki, aby nabrała temperatury pokojowej. Dzięki temu nasza polędwiczka będzie delikatna i miękka. Zapraszam
Kuchnia Bazylii10Sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą 11.Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce 12.Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado 13.Sałatka chlebowa 14.Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem 15.Włoska sałatka makaronowa 16.Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego 17.Sałatka z ryżem i warzywami 18.Sałatka z jajkiem i warzywami 19. Sałatka z anchois 20.Sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię