którą wykorzystaliśmy do przygotowania wielkiej, zielonej bomby. Do tego stworzyliśmy domowy dressing, z tego co mieliśmy w lodówce. Składniki na sałatę: sałata rzymska lub mieszanka sałat (najlepiej obie) garść szpinaku baby pomidorki koktajlowe 1/2 ogórka zielonego 3 ugotowane na twardo jajka (lub więcej) 100 g fety – czasami dajemy 200 g, ale to była wersja oszczędna (może być mozarella albo
Szybko Tanio Smaczniesitku. Dodajemy do pozostałych składników. Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty. Warzywa mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przeczytaj przepis na: Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem Smacznego! Artykuł Błyskawiczna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!połowę, a nie wpłynie znacząco na smak. Jest to idealne rozwiązanie np. do sałatki jarzynowej. Jaja nadziewaj zdrowymi, niskokalorycznymi produktami. Czym możemy nadziewać jajka? Np. pastą z awokado, szpinaku i twarożku, pastą z pomidorów i twarożku, pieczarkami, pastą chrzanową. Dzięki temu przekąska będzie pyszna, zdrowa i dostarczy nam stosunkowo mało kalorii. Upiecz ciasta z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Nie wszyscy lubię
Z notatnika dietetykałyżki mniej. Składniki (4 porcje): - szklanka brązowej, czarnej lub zielonej soczewicy (suchej) - 6-7 łyżek oliwy - 4 ząbki czosnku - łyżeczka kuminu - 200 g boćwiny/buraka liściowego (można zastąpić szpinakiem lub botwiną) - pęczek natki pietruszki (z łodyżką) - odrobina liści kolendry - 5-6 łyżek melasy z granatu (można zastąpić sokiem z granatu, dodajmy wtedy ze 100-150 ml i pół łyżeczki cukru
Roślinożerni urlopowiczeSpaghetti z mięsem mielonym to propozycja dla osób zakochanym w mięsie. To makaron z dużą ilością, dobrze przyprawione mięsa mielonego. Szybka propozycja na smaczny i niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczka (ok. 5g) sól, pieprz olej do smażenia Dodatki: Białko: mięso drobiowe, wołowe, płatki drożdżowe, tofu, granulat sojowy Strączki: soczewica, fasola, ciecierzyca Korzenie: marchewka, seler naciowy Zielone: świeży szpinak, jarmuż, kapusta pak choi, liście botwiny Zioła: bazylia, tymianek, oregano, papryka mielona, majeranek, cynamon Dzieci: po 6 miesiącu możesz podać ten sam sos, tylko odlej porcję dla dziecka przed soleniem
wiecejwarzyw.pldodaj brukselkę. Gotowe! Jest pyszne! POLECAM RÓWNIEŻ INNE POMYSŁY: 1. Szybka, prosta i obłędna w smaku ziemniaczana zapiekanka francuska 2. Risotto z szafranem i parmezanem 3. Ravioli ze szpinakiem i serkiem kozim 4. Indyk z ananasem i mleczkiem kokosowym. 5. Risotto z ośmiornicą 6. Krewetki w sosie kokosowym z tagliatelle marchewkowym 7. Makaron z zielonym groszkiem i krewetkami
SMYKWKUCHNIcoś pysznego. Polecam Składniki: – 2 jajka – 1 placek tortilli – 30g ulubionego sera twardego (u mnie cheddar i gouda) – dodatki wg smaku (u mnie kilka liści szpinaku i 2 plasterki łososia wędzonego) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, sól, pieprz, bazylia) – 1 łyżeczka masła (u mnie masło klarowane) Jajka rozbełtać
Smaki Arminezrumienienia, przez 30-35 minut. Do dekoracji 250g serka mascarpone, 1 płaska łyżka cukru pudru, 4 łyżki soku z zielonego owsa, można użyć soku ze szpinaku lub innego barwnika, sok z cytryny do smaku. Owies ostrzygłam, umyłam, zmieliłam w maszynce do mięsa. Wycisnęłam sok przez gazę. Dodałam do serka, którego tak naprawdę jest dość dużo
Leśny Zakątekmoje najlepsze przepisy na kolację – tarta z cukinią – ślimaczki z ciasta francuskiego – pizza z ciasta francuskiego – paluchy z ciasta francuskiego – tarty z pomidorami – chlebek z cukinii – tarta ze szpinakiem i salami – tarta z łososiem i mozzarellą – tarta ze szparagami – tarta ze szparagami i jajkiem TARTA Z BOCZKIEM PRZYGOTOWANIE: 1 h 50 minut SKŁADNIKI: – 250 g mąki pszennej
nietylkopasta.plzielony ogórek Zobacz przepis na: Szybka sałatka Caprese Błyskawiczna sałatka na lunch – przepis Na talerzu rozkładamy miks sałat. Wykorzystajcie dowolny, takie jak lubicie. Może być z rukolą, albo szpinakiem. Ogórka kroimy w średniej wielkości kosteczkę. Jeśli dobrze go umyjecie, nie musicie go obierać. Następnie układamy go na miksie sałat. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniChleb orkiszowy na podmłodzie z ziarnami Chleb pszenno-żytni wieloziarnisty na drożdżach Tordu z zielonym groszkiem i szynką Gozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą Grissini (paluchy chlebowe
Passions hobbies lifeDlatego zauważyłam, że świetny smak potrawom nadaje tuńczyk z puszki, którego w porównaniu do reszty życia, w tej chwili nadużywam. Nadużywam w kuchni również ostatnio pomidorów z puszki, kukurydzy, szpinaku, czerwonej fasoli, wina i melisy z wiśnią, chociaż dwie ostatnie pozycje, chyba z innego powodu. Skoro gotuję na potęgę, to na potęgę dodaję coś nowego, dlatego dziś znowu tu jestem
Mango Papaja