Czas czytania: 2 min Bagietka orkiszowa Zdarzyło się pewnie nie raz, że zabieracie się za przygotowanie kolacji, a tu okazuje się, że nie ma pieczywa! I
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pewnie znacie już bułki cynamonowe, które można spotkać również pod nazwą Kanelbulle lub Cinnamon Rolls, ale czy tak dobre, jak te dzisiejsze
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto drożdżowe-mini jest wersją ciasta dla zapracowanych, jego wielkość jest na jedno posiedzenie dla większej rodziny 😉 Drożdżowe dla zapracowanych to wersja
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Mazurek z cynamonem to kolejna propozycja na Wielkanoc. Przygotowany na kruchym spodzie jak zwykle bardzo delikatnym i smacznym! Do tego przepisu użyłam
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Bardzo cieszę się, że jest już wiosna! Wreszcie można korzystać z jej dobrodziejstw! W ogródku pojawił się nowalijki i rabarbar , a w
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Gofry z jabłkiem Średniowiecze było okresem, kiedy to narodził się pierwszy prymitywny przepis na gofry. Gofry miały zupełnie inny skład i formę
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Świeży soczysty zielony szpinak można przygotować na wiele sposobów. Można wykorzystać go do przygotowania wspaniałego wilgotnego ciasta o nazwie leśny mech
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Naleśniki na wodzie gazowanej Naleśniki to danie awaryjne, które można szybko przygotować z kilku składników i to w błyskawiczny sposób. Jest to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Upały powracają i z pewnością przyda się przepis na coś, co przyjemnie orzeźwi nas w upalne popołudnie. Zapraszam na lody mojito! Smak
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Uwielbiam ciasta typu tarta, ponieważ są szybkie do przygotowania i mało wymagające, a jednocześnie bardzo smaczne! Ciasto na tartę można przygotować w
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Zapraszam na kruche ciasto z bezą i owocami. Oczywiście owocami sezonowymi, a wiosną nie brakuje nam truskawek i rabarbaru więc dziś kolejna
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Zapraszam dziś na czekoladowy torcik z czarną porzeczką! Śmiało można powiedzieć, że jest to ciasto pory letniej, bo przygotowane z królową lipca
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pasta z fasolki szparagowej powstała przy okazji przeglądu lodówki. Okazało się, że mam trochę ugotowanej fasolki z dnia poprzedniego. Postanowiłam spróbować przygotować
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Chlebek bolo de caco jest chyba najpopularniejszą przekąską na Maderze, można znaleźć go niemalże wszędzie! Serwują go w restauracjach, barach i na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Świeża pachnąca bagietka pszenna na kolację? O tak, ten pomysł zawsze jest dobry! Do ciepłej pachnącej bagietki wystarczy odrobina dobrej oliwy lub
SprawdzonaKuchnia.pl