Galareta Zimne nóżki to tradycyjna polska przystawka imprezowa. Mam wrażenie, że teraz może już mniej popularna, jednak kilkanaście lat temu to obowiązkowe danie na przyjęciach czy
Dorota SmakujeBardzo fajny smak, wszystko ze sobą fajnie się zgrało. Polecam Masło rozpuścić i obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać pokrojony seler naciowy razem z marchewką pokrojoną
Kuchnia PokoleńPizza wiejska (z kiełbasą i ogórkiem) Dziś polecam Wam pyszną domową pizze. Przepis jest naprawdę prosty. Najważniejsze, aby dobrze wyrobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia. Dodatki są
Słodkie okruszkiSmak rewelacyjny, byłam cała w skowronkach. Miałam w domu pustą lodówkę, na szczęście dynia ocalała. Dynia to takie warzywo które może leżeć bardzo długo, więc zawsze
Kuchnia PokoleńLubicie kotlety mielone? Dla mnie to smak dzieciństwa, choć chyba zawsze wolałam schabowe. Moja rodzina przepada za koletami mielonymi, dlatego często goszczą w naszym menu. Staram
Dorota SmakujeJest to od początku do końca pomysł mojej synowej. No może troszeczkę mojej ingerencji tam było. Człowiek całe życie się uczy i inspiruje pomysłami młodego pokolenia
Kuchnia PokoleńZ okazji piątku zapraszam was do wypróbowania przepisu na śledzie z pomarańczami czerwonymi sycylijskimi. Moim zdaniem śledzie w oleju wspaniale komponują się z cytrusami. Na blogu
Dorota SmakujeGofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół
Kuchnia MagdaLenyKoniak to wysokoprocentowy napój alkoholowy, destylat wina. Produkowany jest on z białych winogron, tylko i wyłącznie w rejonie Cognac we Francji, stąd jego nazwa. Koniak
Kuchnia MagdaLenyMargarita to kultowy koktajl alkoholowy, wywodzący się z Meksyku. Składa się on z tequili, likieru pomarańczowego triple sec oraz soku z limonki. Podczas przyrządzania margarity ważne
Kuchnia MagdaLenyNajprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego, z dodatkiem orzechów włoskich i cukru brązowego. Tylko 3 składniki i 10 minut pracy + 10 minut pieczenia w piekarniku. Idealne, gdy
Kuchnia MagdaLenySzybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenyKeks kojarzy się z ciastem na słodko, które jest bogato nadziane bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja
Kuchnia MagdaLenyFaszerowana rolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana
Kuchnia MagdaLenySzybkie przekąski z ciasta francuskiego... pizzerinki z jabłkami, cynamonem i orzechami włoskimi. Prosta i pyszna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy wieczór z przyjaciółmi - jedyne 4
Kuchnia MagdaLeny