Niskowęglowodanowa wersja kultowej przekąski z czasów PRL-u, czyli keto paprykarz szczeciński. Nada się i na wigilię, i na imprezę, a także na co dzień jako
Modern Cave GirlChrupiące rybne kąski w kukurydzianej panierce Szukacie przepisu na szybką, chrupiącą rybę? Spróbujcie rybnych kąsków w kukurydzianej panierce. Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na obiad lub
Słodkie okruszkiSałatka śledziowa na święta – prosty przepis Witajcie Kto lubi śledzie? A sałatki? U mnie w domu uwielbia się i jedno i drogie Dziś mam dla
Słodkie okruszkiBaileys latte to przepyszna kawa Latte z likierem Baileys. Udekorowana bitą śmietaną, laską cynamonu i szczyptą świeżo tartej gałki muszkatołowej. Gałki dajemy bardzo mało, ale jej
Moja DelicjaNajlepszy bigos robiła ciocia Zosia. I koniec. Przyjeżdżałam do niej w odwiedziny i zawsze, gdy zapytała co zjem, mówiłam tylko o bigosie. Dostawałam więc bigos na
KardamonovyDomowy likier świąteczny- najłatwiejszy przepis Dziś mam dla Was najłatwiejszy przepis na domowy likier. Wystarczą zaledwie 3 składniki, chwila miksowania i gotowe Ten słodki likier będzie
Słodkie okruszkiPrzepyszne i zdrowe Ciasto Snickers . Bez pieczenia, bez białego cukru, bez jajek czy mąki. Może być w 100 % wegańskie lub 95 🙂 Ciasto Snickers to przepyszny spód
Moja DelicjaZimowa herbata najlepszy przepis. Poncz z herbaty. Idealna na rozgrzewkę po spacerze. Kiedy na dworze robi się ciemno, zimno i pada deszcz, albo spadł już pierwszy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMiałam inaczej zatytułować dzisiejszy post, ale chyba zostawię go tak jak jest. Na pewno będzie bardziej czytelniejszy w Google, a to przecież jest dość istotne (dla
KardamonovyPrzepadłam na dwa tygodnie. Rozłożyło i nas na łopatki. Najpierw Tolę, potem mnie, teraz kolej na My. Plany blogowe (świąteczne) były zupełnie inne. Miałam już pod
KardamonovyKulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej , czyli smażone pulpeciki z zielonego śledzia, zatopione w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Im dłużej kulki śledziowe spędzają w zalewie, tym
Moja DelicjaZ wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują grissini- chlebowe paluszki podawane są jako przystawka lub przekąska u nas najlepiej sprawdzają się na każdej
Wanilia i KardamonTatar z łososia i mango. Oboje z Piotrem lubimy potrawy z surowych ryb. Jadamy je w postaci sushi albo rybnego tatara. Smak świeżego, soczystego łososia, posiekanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKruche rurki z kremem i konfiturą – szybki przepis Dziś mam dla Was szybki przepis na deser. Kruche rurki z kremem śmietankowym i konfiturą morelową. Proste
Słodkie okruszkiOd dziecka byłam bardzo wybredna i dość zdecydowana w tym, co było dobre a co nie. Nie lubiłam w dzieciństwie ciast, za wyjątkiem kilku. Nie lubiłam
Moja Delicja