Kolejny tydzień lutego minął mi błyskawicznie. Zresztą nie tylko on. Każdego dnia rano stoję przed kalendarzem i z niedowierzaniem wpatruję się w bieżącą datę. Nie wiem
W mojej kuchniCiasto Porzeczkowiec to pełne aromatu, wilgotne ciasto, które jest połączeniem biszkoptu kakaowego z kremem śmietankowym i dżemem porzeczkowym. Mimo, iż na pierwszy rzut oka ciast o
MeCooksCiasteczka owsiane z czekoladą Ciasteczka owsiane z czekoladą to proste i szybkie maślane ciasteczka pieguski - idealne dla niespodziewanych gości, bo przygotowuje się je dosłownie w
Lekcje w kuchniSprawdzony przepis na pyszne ciasto na gofrach z truskawkami, bitą śmietaną i galaretką. To proste w przygotowaniu, orzeźwiające ciasto bez pieczenia z kilku składników. Do przepisu
Kuchnia Na WypasieUcierane ciasto z twarogiem i owocami – smak dzieciństwa Dziś mam dla Was przepis na pyszne ucierane ciasto z twarogiem i owocami. To ciasto gości na
Słodkie okruszkiWybór tego serniczka na wszelakie ważne okazje to zawsze będzie strzał w dziesiątkę! Jeżeli szukasz ciasta, które wygląda znakomicie i tak samo smakuje, wybierz ten sernik
Smaki Na TalerzuPrzepis na pyszny śmietanowiec z owocami i galaretką, to idealna propozycja na doskonały deser do kawy i herbaty. To kuszące
Kuchnia Na WypasiePyszny, domowy pasztet drobiowy idealny na kanapki oraz jako przystawka na wielkanocny stół i nie tylko. Sprawdzony przepis na pasztet z drobiu
Dieta moja pasjaCiasto Oreo z bananami Pyszne i efektowne ciasto, które będzie prawdziwą ozdobą stołu. Mega czekoladowy biszkopt, przełożony kremową masą o smaku znanych ciasteczek Oreo i bananami
Blog z ApetytemDomowy boczek gotowany idealnie sprawdzi się jako mięso do obiadu oraz jako aromatyczna wędlina na kanapki. Przepis na boczek gotowany w łupinach cebuli zawiera tylko sprawdzone
Kuchnia Na WypasieBiała kiełbasa surowa pieczona w piekarniku z cebulą i ziarnistą musztardą francuską. Przepis na białą kiełbasę pieczoną to bardzo prosty sposób na pyszny obiad wielkanocny i
Kuchnia Na WypasieMałe paryskie brioches à tête, drożdżowe, pyszne mini babeczki Brioszka (brioche) to rodzaj francuskiego pieczywa drożdżowego. Najbardziej znaną formą jest paryska brioszka, zwana “brioche à
Tajemnice SmakuW mojej rodzinie faszerowane drobiu nie jest popularne, szczególnie przy użyciu kaszy czy wątróbki. Zresztą przekonałam się, że gdy wielu osób pytam się jaki to jest
Bernika - moj kulinarny pamietnik