Sałatkę z arbuzem, serem pleśniowym Lazur i owocami tropikalnymi przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, których bohaterami byli tym razem Ewa Szabatin i Rafał Maserak. To właśnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPomidorów nigdy za dużo. Należy się nimi cieszyć póki są. Najchętniej dojrzałe pomidory zjadam surowe. To jedyny czas kiedy są smaczne. Później przez wiele miesięcy
Stare Gary„Niecodzienna” sałatka obiadowa z przepiórczymi jajkami Ta niecodzienna sałatka obiadowa , jest świetnym uzupełnieniem każdego dania obiadowego. Nawet podana solo ,tylko w towarzystwie frytek zapewni
Ogrodnik w podróżySałatka z ogórków do słoików Pyszna i kolorowa sałatka z ogórków w lekkiej słodko kwaśnej zalewie octowej to świetna propozycja na zimową półkę z zaprawami. Polecam
Blog z ApetytemSałatka z owocami w roli głównej i piersią kurczaka. Do panierki użyłam nasiona słonecznika bo są zdrowsze niż tradycyjna panierka. Sałatkę można spakować w pudełko do
wesoła kuchniaTabbouleh – libańska odmiana sałatki warzywnej z pomidorów i bulguru z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną
Moje Małe CzarowanieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: warzywa z rosołu (pietruszka, seler, 2 marchewki), opakowanie czerwonej
JejKuchniaNiedawno skosztowaliśmy jej, od razu przypadła nam do gustu. Tutaj ilości przypraw sami dobieramy. Każdy ma swój smak, dlatego jedni wolą bardziej octową, drudzy bardziej słodszą
R'n'G KitchenBrokuły lubię głównie za ich wygląd. Mniej za smak. Jeżeli jednak mam je jeść, to najlepiej przygotowane tak, jak w tym przepisie, czyli jeszcze
Stare GarySałatka z czosnkiem, koperkiem, makaronem ryżowym a także szynką, ogórkami i kukurydzą. Pachnie latem:). 250g makaronu ryżowego 300g szynki w kawałku, u mnie Szynka Starobielska
Szefowa kuchniBrokuły lubię głównie za ich wygląd. Mniej za smak. Jeżeli jednak mam je jeść, to najlepiej przygotowane tak, jak w tym przepisie, czyli jeszcze
Stare Gary16.08.2018 Smakowita zasmażana czerwona kapusta do mięs i drobiu. Polecam świetny dodatek do obiadu. Składniki 1 mała czerwona kapusta 1 czubata łyżka smalcu z kaczki (lmoże
gotuj ze mnąKlasyczna mizeria w serowej wersji Składniki 500 g ogórków gruntowych 200 g chudego białego sera pęczek szczypiorku pęczek koperku sól czarny mielony pieprz pół łyżeczki octu
R'n'G KitchenGrillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo - hit sezonu grillowego Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo, obłędna w smaku, chrupiąca, podana w formie sałatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki:
Wino Francja Kuchnia