Uwielbiam przygotowywać najróżniejsze pasty kanapkowe. Urozmaicają znakomicie kolację lub śniadania. Dziś zapraszam Was na delikatnie chrzanową pastę kanapkową z jajkiem i rzodkiewką. Doskonale sprawdzi się na codziennych kanapkach (u mnie na chrupkim pieczywie), jak i w czasie zbliżających się świąt. Jajek będziecie mieli wówczas pod dostatkiem, dlatego warto to wykorzystać i zrobić ciekawą pastę. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka
Słodkie okruszkiIntensywnie czosnkowe , maślane, chrupi ą ce - nie sposób im si ę oprzeć! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie padła propozycja upieczenia Zawijasów czosnkowych . Orygina lny przepis zosta ł zapożyczony z bloga Najedzeni . Zawijasy z wyglądu bardzo efektowne, aromatycznie nadziane, idealne jako przystawka do zupy przy obiedzie lub przegryzka do maczania w domowej salsie na pożywn ą kolację. Włoskie
Grunt to przepis!Dzisiaj przepis idealny na drugie śniadanie - pyszne batony, które łączą w sobie słodki i słony smak. Do tego zaspokajają chęć na słodycze i uczucie głodu na długi czas. Składniki (18 sztuk): 1 szklanka suszonych daktyli 2 szklanki obranych orzechów ziemnych niesolonych, nieprażonych 2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki suszonych jagód goji 3 łyżki wody 3 łyżki pestek dyni
Powiedz dietom nieUwielbiam takie kanapki na szybko, szczególnie kiedy mam mało czasu na przyrządzenie śniadania. Chrupkie pieczywo Tovago jest bardzo wygodne, nie muszę się martwić że nie mam w domu świeżego pieczywa. Składniki: Pieczywo chrupkie kukurydziano-jaglaneTovago 2-3 jajka ugotowane na twardo Szczypiorek Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka obieramy, kroimy w plasterki, układamy na pieczywie chrupkim, oprószamy solą i pieprzem
Bajeczna Kuchniadługo odparowywać podczas smażenia, a po trzecie prezentują się zdecydowanie bardziej atrakcyjnie. Poniższa potrawa to kolejna ciepła śniadaniowa propozycja – jedna z tych wytrawnych, pikantnych, treściwych i sycących. Uwielbiam takie śniadania w chłodne poranki, ponieważ odpowiednio doprawione świetnie rozgrzewają organizm i zaspokajają głód na długi czas. Suszone pomidory i papryka nadają odpowiedniego aromatu, do którego idealnie pasują chrupiące orzechy włoskie
Roślinna - blog wegańskijest moje ulubione śniadanie, uśmiecham się za każdym razem jak takie jedzonko pojawi się na moim stole. Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, jajko. Wlać mleko, dokładnie wszystko wymieszać za pomocą miksera. Odstawić na 10 minut, żeby ciasto odpoczęło. Thermomix – do naczynia miksującego dodać jajko, cukier, mąkę, mleko, zmiksować obroty 3, czas 6 sekund Patelnię rozgrzać mocno
Kuchnia PokoleńAwokado zapiekane z jajkiem to smaczna i sycąca przekąska. Można je też podać na śniadanie lub ciepłą kolację. Przygotowanie zajmie chwilę, co jest niewątpliwą zaletą w naszym zabieganym, codziennym dniu. Wybierzcie dojrzałe, niemal miękkie awokado, ono ma więcej smaku i po upieczeniu, można je zjeść łyżeczką. Składniki na 1 porcję: 1 dojrzałe awokado 2 jajka odrobina twardego żółtego sera
Codzienna kuchnia niecodziennaRyż z obiadu na śniadanie Składniki 3 jajka ok 3/4 szklanki ugotowane ryżu (u mnie z kurkumą) 6-7 pieczarek 1/2 młodej cukinii 4 łyżki mąki curry sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Omlet z ryżem
czarrna od kuchnimące pszennej, ale nie martwcie się, wszystko się uda :) Podałam z deserkiem Monte domowej roboty :) Z podanych proporcji wyszły mi cztery naleśniki o średnicy 20 cm. Są idealne na śniadanie w weekendowy poranek :) Składniki: 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką
Chocolate Muffin BlogWeekend i kolejne Wypiekanie na śniadanie , tym razem to Dorotka zaproponowała zawijaski czosnkowe z przepisu Iwony ..wahałam się ..upiec czy nie upiec..mhm..no i upiekłam.nie lubię za bardzo czosnku i w sumie zapach tego czosnku przy robieniu i pieczeniu tych zawijasków unosił się po całym domu...ale warto było "zepsuć " zapach w domu..zawijaski wyszły pyszne
Moje domowe kucharzenieumilić sobie oczekiwanie na wiosnę przygotowałam dzisiaj, na śniadanie, ricottę z rzodkiewką i dymką . Zwykle do tego przepisu wykorzystuje się twarożek, który zastąpiłam ricottą. Jest bardziej kremowa i idealna do pieczywa i odpowiada mi ostateczna konsystencja po połączeniu z warzywami. Ricotta jest naprawdę uniwersalna, zachęcam do serowego eksperymentowania! Swego czasu, w Krakowie, na warsztatach z Jurkiem Sobieniakiem, przygotowałam rewelacyjną
Moja smaczna kuchniaśniadanie :) Składniki 4 jajka sól, pieprz masło rzeżucha Sposób przygotowania Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, aż zaczną się pienić. Na patelni rozpuścić masło, wlać jajka, wierzch posypać … Czytaj dalej Omlet z rzeżuchą
czarrna od kuchniśniadanie Składniki naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki szczypta soli dodatkowo: 2 cebule 4 parówki 4 jajka sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób przygotowania … Czytaj dalej Naleśniki z parówką i jajkiem
czarrna od kuchniLubię jaglankę. To wiecie. Ale lubię też owsiankę. Moje owsianki są zawsze- każda inna! Sprawiają to dodatki oraz mleko. Dziś na drugie śniadanie ugotowałam owsiankę na mleku migdałowym. Jest pyszne samo w sobie, a co dopiero owsianka na nim! Dla tych ,którzy lubią chrupać- w sam raz! Składniki płatki owsiane błyskawiczne mleko migdałowe orzechy laskowe Symbio garść kilka
Z Kuchni Do KuchniSmaczny pomysł na śniadanie lub na imprezową przystawkę :) Składniki 6 jajek 4 plasterki dobrej szynki majonez pasta z suszonych pomidorów pasta z oliwek 1/4 awokado sól, pieprz oliwki i … Czytaj dalej Jajka w trzech smakach
czarrna od kuchni