dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. Najbardziej oglądalne wpisy w czerwcu: Kompot z truskawek Schabowy wg Magdy Gessler Bounty Placki ala pizza Pieczone ziemniaki Mięsko na kanapki Surówka -2 kolory Gofry bez mleka Szaszłyki
Moje domowe kucharzenieNigdy wcześniej nie robiłam sałatki / surówki z botwinki.. 2 -3 młode buraczki z liśćmi 1 ogórek 1 jabłko 1 cebulka serek wiejski pestki słonecznika szczypiorek sok z cytryny olej kujawski ze smakiem czosnek, bazylia sól, pieprz Buraczki z liśćmi, ogórek, jabłko i cebulę pokroić.Skropić sokiem z cytryny i wymieszać
Moje domowe kucharzeniePyszne buraczki..jako dodatek do obiadu, mięsa..przepis podpatrzony gdzieś w necie.. 0,5 kg buraków 1 łyżka masła 1 łyżka mąki
Moje domowe kucharzenieSkładniki: kilka listków rukoli 2 łyżki cieciorki z puszki 1/2 małej, czerwonej cebuli 1 łyżka startego parmezanu 1 łyżka zielonego ogórka
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 2 garście rukoli łyżka czarnych, drylowanych oliwek 1/2 małej, czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki
Moja smaczna kuchniaSkładniki: makaron spaghetti na dwie porcje pęczek świeżego szpinaku/opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku cztery garście startego sera grana padano/parmezanu
Moja smaczna kuchniaSkładniki na 2 osoby: 2 plastry schabu 1 op. suszonych ziemniaków Panierka: 1 jajko ok. 50g płatków kukurydzianych Sól, pieprz Do puree: 1 łyżka masła Surówka: 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru Sól, pieprz Przepis: Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy
Emcia Pichciżytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz
Emcia PichciSkładniki na kotlety: 6 sztuk kotletów sojowych Sante 1 kostka rosołowa 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Olej do smażenia Ziemniaczki: 3 średnie ziemniaki Olej do smażenia Składniki na surówkę: 1 średnia marchewka 1/2 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu Sól, pieprz do smaku Sosik/dip: 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Przepis: Kotlety sojowe umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą wodą
Emcia Pichciniekulinarnych" np. można dodać go do kąpieli, użyć jako składnik maseczki do twarzy lub wykorzystać do olejowania włosów (na pewno wypróbuję!). W kulinariach bardzo często występuje jako dodatek do surówek i sałatek. Z racji tego, iż nie można go podgrzewać do temperatury powyżej 100C, postanowiłam wykorzystać go do sosu, który pasuje idealnie do kolorowej, wiosenno - letniej sałatki :) Składniki
Emcia PichciSkładniki: opakowanie rukoli 1 duży oscypek 4 kawałki pomidorów suszonych w oliwie 100 g orzechów włoskich łuskanych 100 g sera cheddar
Moja smaczna kuchniaSkładniki: mozzarella 250 g brokułów (w tym 125 g na pesto) 100 g zielonej soczewicy 5 pomidorków czereśniowych 2 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: średnia cukinia 10 pomidorków czereśniowych mozzarella ząbek czosnku szczypta oregano 2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
Moja smaczna kuchniaSkładniki: puszka brązowej soczewicy cukinia mała czerwona papryka mały kubek jogurtu naturalnego 6 ząbków czosnku natka pietruszki kilka pomidorków
Moja smaczna kuchniaSkładniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i
Moja smaczna kuchnia