Sałatka jest zawsze dobra na wszystko. Ta jest pyszna! Idealna na kolację z dodatkiem pieczywa i kieliszkiem ulubionego winka. Jak dobrze, że jutro mam wolny dzień
Magiczne Życie MartyProsta i szybka do zrobienia surówka..u mnie kapusta pekińska , jabłko i papryka..i gotowy dresing Winegret. kapusta pekińska jabłko papryka dresing Winegret Warzywa pokroić, wymieszać.Dodać dresing Winegret i znów wymieszać
Moje domowe kucharzenieWięc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i aromatyczna. Jako dodatek polecam ziemniaki i dowolną surówkę. Składniki: 2 piersi 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka majeranku 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka musztardy
Ala piecze i gotujeSzaszłyki z sosem charmoula Marokańskie kefty Pity z klopsikami, botwinką, fetą Pity z rybą i surówką Kanapeczki z halloumi Cypryjskie kanapki
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: szklanka konserwowej kukurydzy 2 duże pomidory 1 mała cebula 1/2 pęczka natki z pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Do
Moja smaczna kuchniaSkładniki: woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej z warzywami 1 pomidor 1/3 zielonego ogórka 1/2 pęczka natki z pietruszki 5 rzodkiewek ognista
Moja smaczna kuchniaSkładniki: mała główka młodej, białej kapusty 200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie pęczek rzodkiewek 2 pomidory, najlepiej malinowe
Moja smaczna kuchniabardzo mi smakowało. Potem zmieniłam na różnego rodzaju koktajle, eliksiry itp, a jeszcze później wróciłam (bo lata temu takie danka jadałam) do płatków owsianych na surowo z dodatkami czyli surówek piękności . I tak na zmianę raz to, kilka dni tamto. Aż kiedyś zrobiłam sobie śniadanie zupełnie dla mnie nietypowe, czyli naleśniki, które zawsze kojarzyły mi się (i tak je jadłam
Zdrowa Kuchnia Sowyobtoczyłam z lekka w mące i smażyłam z obydwu stron do zrumienienia. Można opanierować, ale ja nie widziałam potrzeby. To była pierwsza wersja ; zjedliśmy z papryką konserwową i surówką z kapusty kiszonej. Druga wersja różniła się dodaniem do masy kilku suszonych pomidorów w oliwie i pora zamiast cebuli. Tym razem zaserwowałam je z dodatkiem przesmażonych z porem pieczarek
Zdrowa Kuchnia Sowywiem jak Wy, ale ja wszystko co mogę to pakuję do słoików;);) Z ogórków zazwyczaj robiłam po prostu ogórki kiszone i różne surówki. Tym razem postanowiłam zrobić z nich dżem:) Robiąc go miałam mieszane uczucia, ale okazało się, że całkiem niepotrzebnie! Wyszedł fantastyczny miks;) Połączenie ogórka, melona i wanilii okazało się doskonałe. Dżem ma fajny zielony kolor i jest
Z miłości do słodkościBardzo prosta jarzynka zrobiona trochę inaczej . Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchnipieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym, grzybowym i surówką. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyosolonej wrzącej wody , mieszamy , jak wypłyną, gotujemy ok 2 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową.Możemy podawać z podsmażoną , cebulką tartą bułką lub na składko. Do swoich zaserwowałam jeszcze surówkę z kiszonej kapusty. SMACZNEGO Zarabiaj w prosty sposób
W kuchennym oknie EwyWspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i Surówka z białej kapusty . Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg. lub ile tam mamy filetu z indyka 05 kg pieczarek 1/2 sera feta przyprawa do indyka 1/2 wywaru z kostki drobiowej Wykonanie: Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy
W kuchennym oknie Ewyktoś mógłby się obejść bez świeżych warzyw? Ja na pewno nie. Warto jeść je kilka razy dziennie, na przykład w surówce z białej kapusty . Składniki: 1 nieduża biała kapusta (ok. 80 dag) 2 marchewki 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżka cukru sok z cytryny sól, pieprz do smaku Myjemy warzywa i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cukier, sól
Salonik smaków