ciasta formować kotleciki, maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju. Podawać wedle uznania - z sosami lub same. Ja podałam z sosem z leśnych grzybów i surówką z kapusty włoskiej. Smacznego
kolorowotorcikowoinut. Bułki - odciąć wier zch, wydrążyć. Wnętrze posamrowac rozmąconym jajkiem i zapiec w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach. Mięso nakładac do miseczek-bułeczek. Podawać na ulubionej surówce. Tandari Masala Smak: cierpki i pikantny Zapach: podobny do curry, aromat Indii Zastosowanie: uniwersalne Nie obyło się oczywiście bez deseru. Na deser zaserwowałam naleśniki :) Usma ż yć kilka
kolorowotorcikowozalać wodą. Namoczyć około 10 minut. Następnie mieszankę wlać do kurczaka . Dusić około 30-50 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami i surówką. Tu znajdziecie pełny asortyment przypraw Royal Brand - klik
kolorowotorcikowoogniu, pod przykryciem, 20-25 minut. Pilnować, żeby si nie przypaliły - w razie potrzeby dolać do sosu wody. Gołąbki podawać jako samodzielne danie lub w towarzystwie opiekanych ziemniaczków i surówki z kapusty kiszonej. Smacznego
kolorowotorcikowoułożyć ostrożnie w rękawie do pieczenia. Położyć plasterki czosnku i obłożyć żeberka warzywami. 7. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Żeberka podałam z pieczonymi w piekarniku ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Pasja Smakusię je przedstawić wraz z przepisami w ciągu tego tygodnia. Dziś sałatka, którą robiłam pierwszy raz. Przy okazji życzę Wam wszystkim: Wesołych i smakowitych Świąt! [przepis: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", Kraków 2009, wyd. WAM.] Składniki: podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy słoik selera marynowanego 15 dag rodzynek 20 dag orzechów włoskich puszka białej fasoli średni słoik pieczarek marynowanych
Pasja SmakuKolejna z sałatek, która pojawiła się w te Święta na naszym stole. [przepis: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", Kraków 2009, wyd. WAM.] Składniki: słoik selera marynowanego puszka kukurydzy puszka ananasa 2 jabłka 6 jajek 2-3 ogórki kiszone 2 pomidory 25 dag szynki konserwowej cebula czerwona majonez pęczek szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo. Seler
Pasja Smakumnie ta sałatka pojawiła się na stole w Wielki Piątek. Bardzo pasuje do kromki razowego chleba. [Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", Kraków 2009] Składniki: 1 makrela wędzona 4 jajka 10-15 dag żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku majonez sól, pieprz Wykonanie: 1. Makrelę oczyścić, wyjąć ości i pokroić. 2. Ugotowane jajka pokroić w kostkę
Pasja SmakuChrzan i jajka. To jedne z moim skojarzeń z Wielkanocą, dlatego ta sałatka to dobry pomysł na Święta. [Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", Kraków 2009] Składniki: pierś z kurczaka 5 jajek 30 dag żółtego sera puszka kukurydzy słoik marynowanej cebulki chrzan majonez mały jogurt naturalny szczypiorek sól, pieprz Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka pokroić
Pasja Smakurybnej masy formować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i np. marchewką z groszkiem lub surówką z kiszonej kapusty
Pasja Smakusmaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo. Składniki: filet z kurczaka średniej wielkości paczka chipsów jajko sól, pieprz Dodatkowo: młode ziemniaki ulubiona surówka lub tak jak u mnie marchewka z groszkiem Wykonanie: Filet podzielić na porcje, każdą rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Chipsy zmielić na drobno, jajko rozkłócić, doprawić solą i pieprzem
Pasja SmakuDzisiaj zapraszam na kolejną sałatkę: szybką do wykonania z łatwo dostępnych składników. Przede wszystkim królują w niej pieczarki i chrupiący por. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", s. 94. Składniki: 1/2 kg pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo 1 por 1 jabłko 1 puszka zielonego groszku majonez sól pieprz kwasek cytrynowy sok z cytryny Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić
Pasja Smakujeszcze jedno danie: kark ze starej Polski w marynacie z trójniaka, czyli karkówkę w marynacie staropolskiej (16,90 zł). Mięsko jeszcze przyjemnie skwierczało, a drugim talerzu znalazły się zestaw surówek (3 zł) i opiekane ziemniaczki (3,90 zł). Karkówka była miękka i świetnie doprawiona. Danie zdecydowanie godne polecenia. Na deser zamówiłam jeszcze ciasto czekoladowe, które podane było z bitą śmietaną
Pasja Smakutrzeba kroić włoszczyzny), ale są też wręcz rewelacyjne, duszone na patelni jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie (np.na kolację). Gdy nie mamy pomysłu na szybką jarzynę lub surówkę do obiadu polecam takie warzywka. Przygotowuje się je bardzo szybko. Ja mam zawsze zapas takich warzywek w zamrażarce. Na rynku jest dostępna włoszczyzna różnych firm, opakowania różnią się składem, osobiście
Smaczne ZdroweTyle historii, a teraz zapraszam na ucztę :) Pycha .... Składniki : piersi z kurczaka- ja dałam 4 szt 1 cebula olej niskokaloryczny- spray przyprawy tzatzyki -przepis znajdziesz tutaj surówka colesław- przepis znajdziesz tutaj Przyprawa do mięsa: 2 łyżki suszonej cebulki 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżki oregano 1,5 łyżki suszonego czosnku 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka suszonej(...)kurczaka myjemy I osuszamy recznikami papierowymi- kroimy na paski. Dodajemy przyparawy I mieszamy- przykrywamy folią I odstawiamy do lodówki na godzinę. W międzyczasie robimy tzatziki I surówkę a'la colesław . Rozgrzewamy patelnie , spryskujemy olejem I dajemy cebulę pokrojoną w cieńkie pół talarki-piórka. Smażymy około 2-3 min. Po tym czasie dodajemy kurczaka I smażymy
Smaki Edyty