Surówka to wspaniały dodatek do obiadu, a właściwie do drugiego dania i korzystam z niego kiedy tylko mogę :) Surówka rewelacyjnie smakowała, choć przyznaję, że seler ma dość specyficzny, ostry smak i nie każdemu będzie smakować. Mój syn stwierdził, że za dużo dodałam pietruszki, więc nie będzie tego jadł. Reszta przyjęła to nieco lepiej. Sami więc musicie ocenić
Bea(u)ty kitchendeserem . Można ją podać i zjeść jako samodzielne danie np. na przekąskę w ciągu dnia. Jabłka i kiwi są powszechnie dostępne i warto je wykorzystywać jak najczęściej. Taka owocowa surówka może też być dodatkiem do pieczonego drobiu i będzie z nim doskonale harmonizować. Jest pełna smaków, chrupiąca i pyszna. Zawiera też dużo witamin, które na przedwiośniu każdemu się przydadzą(...)powiecie na kolorowa surówkę z fioletowego kalafiora ? Jedzenie musi być pyszne, ale powinno też pięknie wyglądać, prawda? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasmażenia Sos: 400 ml kremówki 200g śmietany 18 % 2 łyżki curry 2 łyżeczki kurkumy Opcjonalnie szczypta kminu rzymskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki Sól Pieprz Surówka: 2-3 marchewki 1 łyżeczka chrzanu 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Czosnek posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Dodać do mięsa wraz z przyprawami i orzechami. Mięso wymieszać, a następnie formułować(...)ostrą, kurkumę i curry oraz odrobinę soli i pieprzu. Całość gotować chwilę. Do sosu dodać wcześniej podsmażone pulpeciki. Gotować je ok. 10-15 minut. Podawać z ugotowanym ryżem. Surówka: Marchewki obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać majonez, chrzan oraz sól i pieprz. Wymieszać. Można jeść od razu, choć lepsza jest jak przeleży z godzinę w lodówce. Smacznego
Fabryka pomysłówkapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok z 1/4 soku z cytryny Surówka z porem, to pyszna surówka, ze sporą ilością chrupiących warzyw, które uwielbiam najbardziej. Proporcje składników są doskonale skomponowane, a smak który uzyskamy po jej zrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę
Świat Domowej Kuchnidobrze nie urozmaica obiadu jak surówka. Nawet jeśli kolejny dzień jemy tradycyjnego kotleta schabowego lub mielone, zmieniając dodatki stwarzamy nowe danie. Dziś prosta, szybka w wykonaniu, a przede wszystkim smaczna surówka. Taki dodatek do obiadu cieszy podniebienie i oczy. Czyż taka zdrowa, kolorowa suróweczka nie cieszy oczu? U mnie w domu nikt nie może się jej oprzeć. Składniki: 1/2 puszki
Słodkie okruszkiPrawie co roku robię surówkę z buraczków, wkładam je do słoików i wekuje. Tym razem niestety nie zrobiłam i jestem zmuszona co jakiś czas kupować buraki i robić na bieżąco, ponieważ jest to jedna z podstawowych surówek, które podaję do obiadu. Składniki: 1 kg buraków sok z cytryny (ocet) cukier
Amatorka kuchennaSurówka z kapusty pekińskiej jest smaczna i dość prosta w wykonaniu . Doskonała do obiadu. Można ją przyrządzać z rożnymi składnikami. Moja propozycja jest taka -zajrzyjcie. SKŁADNIKI 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 papryka 1 jabłko 1 łyżka octu winnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru WYKONANIE Kapustę kroimy(...)paski. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę. Wszystko razem łączymy. Jogurt , majonez, ocet, cukier mieszamy w kubeczku. Polewamy surówkę - mieszamy. Gotowa SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyZacznę od tego, że często mam problem czy bardziej odpowiednie będzie nazwanie potrawy sałatką czy surówką. Dla mnie ta granica w niektórych przypadkach jest na tyle płynna, że nie wiem na co się zdecydować i tak jest też w tym przypadku. Niby z surowych warzyw i typowo do obiadu, a jednak z dodatkiem majonezu. W związku z powyższym kwestię nazwy(...)pozostawiam nierozstrzygniętą, niech każdy nazwie sobie jak tam chce. A odnośnie sedna sprawy to szybki do przygotowania dodatek do obiadu i dość tradycyjne połączenie. Surówka - sałatka z kapusty z czerwoną cebulą SKŁADNIKI: 1/2 małej kapusty białej 2 marchewki 1 cebula czerwona sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Białą kapustę ścieramy na tarce. Marchewki obieramy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJest surówka z białej kapusty.Jest też surówka z czerwonej kapusty.Wystarczy:-połówka niewielkiej czerwonej kapusty-jedna marchewka-jedno jabłko-jedna czerwona cebulka-warzywko-sos sałatkowy koperkowo-ziołowy-olej-sok z cytryny do smaku Drobno szatkujemy kapustę. Jabłko i marchewką tarkujemy na grubych oczkach a cebulkę kroimy w kostkę. Do kapusty wsypujemy cebulkę.Delikatnie posypujemy warzywkiem
Maminek kulinarnySurówka z białej rzodkwi oprócz zdecydowanego smaku zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów. Podobno biała rzodkiew ma też działanie odchudzające, ale może przekonamy się później.Składników jest niewiele:-biała rzodkiew-marchew-por-jabłko-majonez-przyprawa warzywkoIlość składników zależna jest od tego, ile surówki jesteśmy w stanie zjeść.Proporcje można dobrać dowolnie.My proponujemy porcję dla dwóch osób.-1/3 rzodkwi-marchewka
Maminek kulinarnySurówka z marchewkiMój synuś bardzo nie lubi warzyw :) zastanawiałam się w jaki sposób przekonać go chociaż do surówki z marchewki , wymyśliłam taką prostą ze szczypiorkiem i czosnkiem :) w takiej postaci wcina bez zastanowienia. Składnik :Kilka marchewekSzczypiorek suszony lub świeży Vegeta, pieprz , czosnek granulowanyKilka łyżek majonezuWykonanie :Marchew obrać i umyć.Zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Doda
Sama słodycz i szczypta chiliPyszna surówka z główki młodej kapusty... jest niezastąpiona przy wiosenno-letnim obiadku ;)Składniki: 1 główka młodej białej kapusty, 2 marchewki, pół pęczka koperku, szczypta kwasku cytrynowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz. Przygotowanie: Młodą kapustę szatkujemy i solimy, odstawiamy na około 20 minut. Następnie dodajmy startą na tarce marchewkę. Polewamy oliwą z oliwek(...)przyprawiamy pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Na samym końcu siekamy drobno świeży koperek i dodajemy do surówki. Mieszamy dokładnie. Najlepsza jest przyrządzona 2 godziny przed podaniem
Aga w kuchniSurówka z buraczków propozycja na dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 3-4 czerwone buraczki jedna cebula 1 łyżka octu balsamicznego 2 winne jabłka 1 łyżeczka miodu sól, pieprz WYKONANIE Buraczki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu buraki oraz jabłko ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, ocet balsamiczny, miód, odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy- surówka gotowa SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyKolejną surówkę Wam dzisiaj proponuję. Tak samo łatwa do zrobienia jak i surówka z koperkiem klik. W zasadzie zrobiona z produktów które są dostępne u nas przez cały rok. Ale wiadomo, latem są bardziej aromatyczne i pachnące. Ja zrobiłam z majonezem ale równie pyszna jest z różnymi sosami i dresingami. Składniki: 0,5 kg białej kapusty 1 mniejsza marchewka
Ala piecze i gotujeGotowane buraczki nadziewane selerową surówką to doskonała przystawka do dań mięsnych. Szczególne świetnie pasuje do wielkanocnego obiadu. Dodatek do surówki suszonych owoców gojii lub żurawiny stanowi fajny akcent smakowy i dekoracyjny. Odrobina kiełków buraka podkreśla naturalny i wiosenny charakter przystawki. Składniki: /4 porcje/ 4 buraki ćwikłowe
Zakamarki mojej kuchniBardzo prosta, kolorowa surówka, pięknie wyglądająca na stole, a przy tym wspaniała w smaku, wersję można ubogacić serem mozzarella lub feta, pokrojonym w kostkę, surówka będzie jeszcze bardziej kolorowa, a na smaku na pewno nie straci... Składniki: 1 opakowanie rukoli 1 mix trzech sałat 1 jabłko 1 gruszka 1 cebula czerwona po pół papryki czerwonej i żółtej 1 łyżka pestek
kgwjanczewoKolejny dodatek do obiadu - surówka z czerwonej kapusty. Bywa, że czasem zupełnie nie ma się pomysłu na to, co można przygotować do drugiego dania. Dlatego pomyślałam sobie, że tym razem dam przepis na czerwoną kapustę w postaci surówki. Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty lub 1/4 dużej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commoja ulubiona wersja surówki z marchewki. Jedyne czego w niej nie lubię, to tak naprawdę ścieranie marchewki na tarce brrr. Teraz to jednak już nie jest problem, bo robię to robotem kuchennym i przyrządzam zawsze zdecydowanie większą ilość. Surówka marchewkowa SKŁADNIKI: 3 marchewki zielona cebulka pieprz sól kawałek pora 1 łyżka jogurtu naturalnego
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSurówka z kapusty pekińskiej to świetny dodatek do drugiego dania.Bardzo prosta i szybka do przygotowania.Surówka jest przepyszna,lekka,winna,kolorowa i chrupiąca dzięki dodatkowi marchewki.Marchewka pokrojona w cienkie paseczki dodaje koloru i uroku surówce,a świeżości dodaje cytrynowy winegret.Zawiera dużo wartości odżywczych.Patrząc na kapustę pekińską,aż trudno uwierzyć,że w tym blado-zielonym warzywie występuje beta-karoten.Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sezam z przyprawami. Blendujemy na jednolitą masę. Wykładamy na blachę piekarnika wyłożonego papierem do pieczenia, tworząc łyżką średniej wielkości płaskie kotleciki. Pieczemy w 180 C 15 min (do zarumienienia). Surówka z czerwonej kapusty: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 2 spore marchewki Dressing: sól, pieprz 4 łyżki oleju lnianego/oliwy/oleju rzepakowego (u mnie olej lniany) 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka miodu/syropu(...)czosnku granulowanego szczypta ziół prowansalskich, tymianku, oregano, bazylii, majeranku Jak zapewne się domyślacie, wszystko BACH BACH do miseczki, mieszamy i VOILA!!! Jak podajemy? 1. Tortilla 2. Sos czosnkowy 3. Surówka z czerwonej kapusty 4. Falafel 5. Sos czosnkowy ... i ZWIJAMY ... i SZAMAMY!!! Mmmmmniaaaammmmm!!! Smacznego! Bon Apettit! Enjoy
Restauracyjka LiterackaPierwszy raz łączyłam czerwoną kapustę z chrzanem :), wyśmienita surówka!, a do tego samo zdrowie.Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 2 jabłka 1 mały słoik chrzanu 1 mały jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu sok z 1 cytryny sól pieprz Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Cebulę(...)szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przełożyć do miski i udekorować szczypiorkiem. źródło ,,sałatki i surówki siostry Anastazji
Apetyczna babeczkaJuż od dawna na ryneczku jest pełen wybór świeżych warzyw. Kuszą wszystkie ... Zakupiłam min. marchew i kalarepkę.Wykorzystałam je do prostej do surówki . Na obiad , do pulpetów w sosie pomidorowym :) .Składniki : połowa dużej kalarepy 1 duża marchew 2 płaskie łyżki startego chrzanu ze słoiczka płaska łyżka majonezu, ewentualnie pół na pół z jogutrem cukier , pieprz mielony , szczypta soli(...)Dodałam chrzan , majonez , około 2 płaskich łyżeczek cukru , odrobinę pieprzu i wymieszałam Czegoś mi jeszcze brakowało , więc dodałam szczyptę soli i to było to, mój smak Lubię eksperymentować , więc surówka smakowała mi . Jej smak był raczej ostry , więc to dla takich mniej wrażliwych podniebień
Proste PotrawyTaką słodką wersją surówki, na pewno nie pogardzą nasze dzieciaki. A i dorośli przy okazji na tym mogą skorzystać. Jak wiadomo marchew zawiera beta-karoten, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Uroda, sylwetka, a przede wszystkim wzrok, czyli samo zdrowie na talerzu :D Składniki: ok 1 kg marchwi 2 płaskie łyżki cukru sól sok z 1 cytryny
Bea(u)ty kitchenWitajcie dzisiaj przychodzę do was z przepisem na surówkę do obiadu z kapusty pekińskiej i odrobiną kiełków. Składniki - 1/2 główki kapusty pekińskiej - 2 marchewki - mała garstka kiełek ( ja dodałam lucernę, rzodkiewki i pszenicy) - cukier, sól, pieprz Wykonanie: Szatkujemy kapustę, marchewkę trzemy na tarce z dużymi oczkami, dorzucamy kiełki. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem (dodajemy tyle samo cukru
Tanio szybko zdrowomała kapusta pekińska 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 4 łyżki majonezu Hellmann's Babuni 1 pęczek szczypiorku Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak. Kapustę pekińską oczyścić
Świat Domowej KuchniCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Smacznie i szybko: seler w cieście, surówka marchewkowo-jabłkowa z chrzanem i jogurtem naturalnym, sałata z sosem i puree ziemniaczane. Jak zrobić kotlety selerowe ? (Możesz też wypróbować wersji na bogato z orzeszkami ziemnymi .) Składniki: 1 duży seler
Qlinarnie i QlinarnieSmaczna, prosta i bardzo zdrowa surówka obiadowa z marchewki. Najczęściej podaję ja do dań z ryby, czy drobiu. Smakuje i małym i dużym :) Polecam :) Składniki - marchewka 4-5 szt. - ananas krojony w puszce - kukurydza konserwowa - sok z cytryny, majonez, szczypta cukru Wykonanie Marchewkę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaje do niej kilka łyżek odsączonej kukurydzy i kilka
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna bardzo smaczna i bardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :) Składniki - kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej - pomidory 2 szt. - młoda cebulka, ( u mnie biała
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - pół pęczka koperku - 1 cebulka dymka - sól, pieprz, oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę siekam, ogórki kroję w drobna kosteczkę, dodaję pokrojony drobniutko koperek i cebulkę. Mieszam, dodaję 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawiam
Kuchnia z widokiem na ogródSurówka z kiszonej kapusty, to powszechnie znany dodatek do naszych rodzimych obiadów. Szybka i zdrowa pasuje idealnie do ryb czy mięsa. U mnie w domu, nie wyobrażamy sobie obiadu z rybką, właśnie bez takiego dodatku, który stanowi jego idealne uzupełnienie. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 marchewka 1 nieduża cebula 3-4 łyżki oleju lub oliwy sól i pieprz
Gosia gotujemówi mądre przysłowie "potrzeba jest matką wynalazku". Tak było w moim przypadku, gdy robiąc tę surówkę, zorientoałam się, że w domu nie mam rodzynek. Spojrzałam do słoików, a tam daktyle, śliwki i morele. Śliwek nie użyłam, bo wydały mi się zbyt kwaśne, ale pozostałe owoce zgrały się idealnie ze smakiem kapusty. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (moja miała
Gosia gotujePomysł na tą surówkę znalazłam w cotygodniowych inspiracjach Biedronki, a autorką przepisu jest Agata Jędraszczak. Składniki: 1/2 dużego selera korzeniowego 2 jabłka 1 kopiasta łyżka rodzynek 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - może być grecki sok z cytryny szczypta cukru sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka i obrany seler ścieramy na tarce jarzynowej. 2. Skrapiamy
Kuchnia domowa AniUwielbiam różnego rodzaju surówki do obiadu, jednak mam problem co do wyboru i komponowania ich ze względu na dzieci. Dlaczego? Ponieważ moje dzieci są anty surówkowe :( Jednak tą suróweczkę co jakiś czas robię sama dla siebie, ponieważ uwielbiam jej smak. Składniki: kapusta pekińska 1 marchew 1 mała gruszka 1 cebula
Amatorka kuchennafamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dzisiaj podam przepis na wspaniałą surówkę, którą zrobiła moja latorośl. Polecam, jest naprawdę pyszna i bardzo szybko się ją robi. Składniki: 1 słoik buraczków w zalewie octowej 3 jabłka 1 puszka kukurydzy 5 łyżek jogurtu
Na słodko lub wytrawnieSurówki najczęściej kojarzą się z obiadem lecz teraz chciałbym Was przekonać do tego że może ona pełnić funkcję odświeżającego dodatku do każdej cięższej przekąski. Polecam mój szybki przepis na każdą okazję: od prywatki do dodatku do dań o orientalnym charakterze :)Dla 3 osóbCzas przygotowania 20 minutSkładniki:1 średnia marchewkapół średniego mangoodrobina soli himalajskiejcukier trzcinowycynamon mielonyparę orzechów włoskichPrzygotowanie:1/ Marchewkę obieramy
Kuchnia PROzdrowotnaPyszna chrupiąca surówka pasująca nie tylko do obiadu, ale też do dań z grilla.Składniki:1 mała sałata lodowa3 pomidorysiekana pietruszka1 łyżka olejuprzyprawa do sałatekSposób przygotowania:1. Sałatę kroimy w paski, pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy razem.2. Dodajemy łyżkę oleju, siekaną pietruszkę i przyprawę do sałatek. Mieszamy.3. Podałam z karkówką i ryżem. Smacznego
Kuchnia domowa AniPrawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na surówkę z czerwonej kiszonej kapusty. Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam. składniki 2 porcjeok 250 g kapusty czerwonej kiszonej1 nieduża czerwona
Stare Garymoże lepiej smakować, niż surówka ze świeżej, kiszonej kapusty.Na dodatek jest bardzo prosta w przygotowaniu i pasuje niemal do wszystkiego.-ok. 30 dkg kiszonej kapusty-1 marchewka-1 jabłko-1 cebula-pieprz-olej Kapustę kroimy nożem, aby była drobniejsza.Marchew, jabłko i cebulę tarkujemy na grubych oczkach.Przyprawiamy pieprzem.Mieszamy z odrobiną oleju i gotowe
Maminek kulinarnyKolejna prosta surówka do obiadu, wzbogacona ziarnami słonecznika.Składniki:-kilka marchewek-kawałek pora-łyżka lub dwie ziaren słonecznika-majonez-sól lub przyprawa warzywnaMarchewkę tarkujemy na grubych oczkach.Pora kroimy w drobne paseczki.Dosypujemy ziarna słonecznika.Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i doprawiamy do smaku. Warto przygotować wcześniej, aby marchewka zmiękła.Można podać w wydrążonym jabłku.Smacznego
Maminek kulinarnyBardzo smaczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem białej rzodkwii innych składników. Składniki:-kilka liści kapusty pekińskiej-pół białej rzodkwi-jedna marchewka-jedno jabłko-jedna cebula-przyprawa warzywna-majonez Z kapusty wycinamy zgrubienia a liście kroimy na drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Na grubych oczkach tarkujemy jabłko, rzodkiew
Maminek kulinarnyZapowiadana surówka z młodej kapusty.Składniki:-pół główki kapusty-jedna duża marchewka-jabłko-szczypior-koperek-sok z cytryny do smaku-2 łyżki oleju-przyprawa warzywna Kapustę drobno szatkujemy. Obrane jabłko i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek drobno kroimy.Wszystko łączymy w misce, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny
Maminek kulinarnySurówka z kilku warzyw, które można dowolnie komponować.Ważnym elementem jest sos jogurtowy, który podkreśla smak. Składniki:-kilka liści sałaty radicchio-pół ogórka-pomidor-papryka-cebula Składniki na sos:-3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego-1 czubata łyżka majonezu-łyżeczka posiekanego koperku-sól, pieprz-czosnek granulowany-sumak przyprawowy Zaczynamy od przygotowania sosu.Jogurt łączymy
Maminek kulinarnyDziś miałam ochotę na taką szybką do przygotowania surówkę z białą kapustką, zapraszam..Składniki:1/2 kg białej kapusty2 marchewkipól puszki kukurydzy3 gałązki natki pietruszki1 por z kawałkiem zielonej częsci2 łyżki majonezu2 łyżki śmietany1 łyżeczka ostrej musztardy Kamisłyżeczka soku z cytrynysól do smakuWykonanie:Kapustę szatkujemy drobno, pora cieniutko kroimy w półplasterki. ,Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Wszystko mieszamy, dodajemy kukurydzę
Z Majeczką w kuchniPyszna i prosta suróweczka do obiadu ze świeżych warzyw prosto z mojego warzywniaczka. Kapusta, marchewka i koperek - takie proste surówki są najlepsze:)składniki:1/2 główki dużej kapusty białej lub jedna mniejsza4-5 marchewekpęczek koperku4-5 łyżek jogurtu naturalnego4 łyżki majonezu, użyłam KieleckiegoKapustę drobno poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć
Monia miesza i gotujeSurówka z kiszonej kapustySkładniki: 400 g kapusty kiszonej 2 marchewki 1 cebula olej rzepakowy Przygotowanie: Kapustę siekamy i przekładamy do miski. Obrane marchewki ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty razem z posiekaną cebulą. Skrapiamy olejem rzepakowym, mieszamy
Moja smaczna kuchnia