tacka piersi z kurczaka (500g) po łyżce przypraw: kebab-gyros zioła prowansalskie papryka słodka bazylia curry 4 łyżki mleka trochę oleju do smażenia Sałatka: sałata lodowa papryka czerwona ogórek kiszony Wykonanie: Mięsko: Naszą pierś dokładnie umyć, lekko odsączyć z wody na ręczniku papierowym. Kroić w drobną kostkę. Nasze przyprawy wymieszać. Do miski z mięsem dodać mleko i wsypać naszą mieszankę(...)gotowe. Wtedy będą cieplutkie. *Do sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego. Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy do tego posiekany szczypior i wszystko mieszamy dodając śmietanę lub majonez i dodaje my do kebaba. Oni lubią wszystko
Moje pyszne gotowanieDzisiaj oglądając "Misia" na słowo TRADYCJA zachciało mi się wołowych bitek (za którymi nigdy nie przepadałam) z kopytkami. Jak się chce trzeba działać, więc przegląd
Brzuszki Łakomczuszkilubię wracać, bo wszyscy bardzo je lubimy. Nowością natomiast będą udka z suszonymi śliwkami, które zaserwuję na następny dzień. Oprócz tego będą też takie klasyki jak choćby krokiety z kiszoną kapustą i grzybami czy serowa rolada. Czego byśmy jednak nie przygotowali, jedno jest pewne – w tym okresie zdecydowanie jemy więcej niż zwykle. Dlatego u nas, po sytym posiłku, na stole(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie folię zdejmujemy i dopiekamy mięso kolejne 20-25 minut – aż do lekkiego przyrumienienia się sera. Podajemy z ziemniakami i np surówką z marchewki i jabłka
Smaki Na TalerzuSałatka HIT imprezy – sałatka a la gyros Dziś mam dla Was szybki, prosty przepis na sałatkę, która jest hitem każdej mojej imprezy i spotkań rodzinnych
Słodkie okruszkiFasolka kiszona to dalszy ciąg mojej przygody z domowym kiszeniem warzyw, czyli fermentowaniem warzyw. Kiszenie to najzdrowszy i najprostszy sposób konserwowania warzyw. Kiszone warzywa po lekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia, tym razem wypróbujcie mój sprawdzony przepis na kiszoną fasolkę. Kiszę nie tylko ogórki na różne sposoby, oraz kapustę, ale też marchewkę, buraki, brukselkę, rzodkiewkę. Pierwszy(...)można też wykorzystać świeży imbir do kiszenia. Kiszona brukselka kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki . ogórki na sucho ogórki małosolne w plastrach. kiszona kapusta. Fasolkę szparagową można kisić surową albo obgotowaną. Surowa fasolka kisi się dłużej podobnie jak brukselka i ma twardszą konsystencję. Mi bardziej smakuje kiszona fasolka wcześniej lekko obgotowana. Użyłam do kiszenia fasolki fioletowej, zielonej i żółtej bo razem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pewno go powtórzę. KAPUSTA BIAŁA. Generalnie nie jestem jej fanką, ani surówki, ani gotowanej, a już na pewno nie takiej zupełnie bez tłuszczu, jak to jest wymagane przy diecie dr Dąbrowskiej. Niewielki nawet dodatek dobrego oleju dodaje kapuście uroku zdecydowanie ;) No ale nic, M. zapragnął kapusty, a ja miałam szczerą chęć zrobić ją tak, żeby była przy okazji(...)kapusty szatkujemy i na bieżąco dorzucamy do kapusty, mieszając za każdym razem z dołu do góry, - CAŁY CZAS NIE DOLEWAMY ŻADNEJ WODY, ani tłuszczu, bo dieta, - kiedy cała kapusta (czyli ta połówka) jest już na patelni, solimy sobie ile lubimy, powiedzmy 1 płaską łyżeczką soli morskiej, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu, - robimy inne rzeczy, w międzyczasie mieszamy w kapuście
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEryba (grupa 3.) – polędwiczki z indyka (grupa 3.) Dodatki możesz dowolnie dobierac. U nas są nimi: – warzywa (marchewka, pietruszka, seler, batat, ziemniaki, buraczki ćwikłowe, sałata i kapusta kiszona (grupa 1.) – kasza bulgur (grupa 4.) – orzechy (grupa 3.) – foccacia (grupa 4.) Taka krótka lista produktów wystarczy, żeby jeść zdrowo przez cały tydzień! To do dzieła! Podstawę(...)wybraliśmy frytki z pieczonych ziemniaków. Aby warzyw było więcej np. indyka możesz pokroić w paski, dodać świeże warzywa i zrobić sałatkę. Jesli wolisz możesz też ugotować ryż, zrobić surówkę i zjeść z rybą. Dobrym pomysłem może być ryba z makaronem ryżowym, posiekaną marchewką, rzodkiewką, podana na azjatycki sposób. Shawarmę można zjesc jak kebab – z bułką (najlepiej pełnoziarnistą – dzięki
Niedzielny kucharzDługo duszone żeberka w sosie własnym to żeberka w pysznym, ciemnym, warzywnym sosie. Mięso samo odchodzi o kości i rozpływa się w ustach. Najlepiej smakują podane
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przyjęciu czy jako szybki obiad. Polecam! Składniki: 6 placków tortilli (Mogą być kupne lub domowe PRZEPIS TUTAJ ) 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory kilka listków bazylii 10 dkg żółtego sera 1 kulka sera mozzarella z zalewy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka(...)KURCZAKIEM I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA
Blog z Apetytemwtedy wstawić, robię to teraz, z nadzieją że wykorzystacie pomysł. Tak przygotowana gęś jest pyszna, ziemniaki pieką się w gęsim tłuszczu, smaczniej być nie może. Wystarczy dorobić surówkę z kapusty i świąteczny obiad gotowy! Upieczenie takiego ptaszyska zajmie nam ok 4 godzin, więc warto wszystko dobrze zaplanować. Może nie jest to najbardziej fotogeniczna potrawa, ale uwierzcie(...)Godzinę przed końcem pieczenia możemy dorzucić do naczynia z gęsią pokrojone w ćwiartki jabłko. W trakcie pieczenia gęś podlewać co jakiś czas albo wytopionym tłuszczem albo wodą. Podawać z kapustą kiszoną i żurawiną i z tym co zostało na dnie gęsiarki czyli tłuszczem z sosem i jabłkami. Smacznego! Uwagi: Upieczone kości i wszelkie skrawki zostawić, ugotujemy na nich rosół
Stare Gary(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Gyros to pyszna i prosta sałatka. Jest to hit każdej imprezy. Kawałki kurczaka, pełno różnorodnych warzyw, sos czosnkowy, to połączenie gwarantuje przepyszny
To Musisz WiedziećZupki chińskie i makaron z zupek chińskich to trochę kontrowersyjny temat, większość ludzi mówi, że to coś niezdrowego, niesmacznego, jednak ile przeciwników, tyle też osób zachwyconych
To Musisz WiedziećPierogi w naszym domu jemy ze wszystkim – czasami to kombinacje znane, jak mięso z rosołu i kiszona kapusta. Klasyczne – jak pierogi ruskie, czy najszybsze – z truskawkami. I niecodzienne ale zachwycające – jak dzisiejsze pierogi z kaszanką, które wybitnie dobrze smakują po odsmażeniu i zrumienieniu. Kaszanka do tych pierogów musi być naprawdę smaczna – w końcu to ich główny składnik. Nie może(...)Uzupełniajcie olej w blaszce co jakiś czas. Najsmaczniejsze są odsmażane – kiedy ciasto lekko się zrumieni, skarmelizuje i zrobi chrupiące. Podane z przesmażoną cebulką, skwarkami ze słoniny lub boczku, z surówką z selera z jabłkiem lub z pomidorami ze szczypiorem – te proste, ale w żaden sposób nie prostackie pierogi, to niecodzienne danie. Pyszne i głębokie – nie bójcie się przełamać i podkręcić
Karo in the KitchenMłoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny w smaku
Kulinarne Przeboje