surówka z białej kapusty - 1537 przepisów (strona:23/103)

Kotlety grzybowe 171

   Korzystamy z obfitości grzybów i robimy próbę przed Świętami. Obgotowane grzyby (ok. 0,5 kg) odsączamy, moczymy jedną suchą bułkę, dużą cebulękroimy w

Maminek kulinarny
Domowy kebab 284

wykorzystuję. Wystarczy je wcześniej przyprawić, pokroić na kawałki i usmażyć. Surówki i warzywa dodajemy wg upodobań (może to być np. surówkakapusty białej, sałata lodowa itp.). Kebab wykonany w domowej kuchni smakuje wyśmienicie. Post Domowy kebab pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Roladki z kremem chrzanowym i serem 284

Roladki ze schabu nadziewane żółtym serem i kremem chrzanowym. Taka smaczna odmiana  dla zwykłego schabowego. składniki: 6 plastrów schabu 120 g sera żółtego sól z

Monia miesza i gotuje
Chińska surówka z kapusty 1948

Bardzo smaczna, soczysta i delikatna surówka z białej kapusty. Pasuje do większości dań mięsnych, a i sama smakuje wybornie. Proporcje zalewy dają bardzo delikatny smak, bez wyczuwalnego smaku octowego. Surówkę można jeść od razu po zrobieniu lub odczekać aż nieco zmięknie. Składniki: 1/2 główki średniej wielkości białej kapusty 3 średnie marchewki 3 - 4 ząbki czosnku(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pozostałe składniki wlać do rondelka i gotować do rozpuszczenia się cukru. Kapustę, marchew, czosnek wymieszać, dodać pieprz i zalać gorącą zalewą. Wszystko mieszać, solidnie uciskając. Surówka gotowa do spożycia od razu lub można odczekać by nieco zmiękła. (na zdjęciach tuż po zrobieniu

Kuchcik gotuje
Surówka z białej kapusty (jak w barze wietnamskim) 104

Składniki: * 70 dkg białej kapusty * 1 duża marchew * 1 nieduża papryczka chilli * 75 ml octu ryżowego * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * 3 łyżki cukru * 1 płaska łyżeczka soli Kapustę posiekałam dość drobno i posoliłam. Wymieszałam i odstawiłam na 30 minut, żeby kapusta trochę puściła sok.  Po tym czasie odcisnęłam nadmiar soku z kapusty i starłam na tarce jarzynowej(...)ilościach – wedle smaku * kapustę można posiekać grubiej – jak lubimy * dla lubiących czosnek proponuję przecisnąć przez praskę 2 ząbki ( ja lubię bez czosnku) Smacznego! Lidka Artykuł Surówka z białej kapusty (jak w barze wietnamskim) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 296

naturalnego1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soku z cytrynyszczypta soliszczypta białego pieprzuSurówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, to bardzo prosta w przygotowaniu lekka surówka stanowiąca doskonały dodatek do dań obiadowych.Kapustę pekińską drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy z puszki. Dodać majonez i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przed podaniem

Świat Domowej Kuchni
Surówka z kapusty, kopru włoskiego i jabłka  116

Szybka surówka z białej kapusty z dodatkiem kopru włoskiego i orzechów. Pasuje idealnie do wszelkiego rodzaju mięsa lub do szwedzkiego stołu. Dodaje świeżości wszystkim daniom. Składniki: 12 kopru włoskiego 14 główki kapusty białej 2 jabłka 12 szklanki orzechów włoskich 1/2 łyżka posiekanej natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 34% 1 łyżka soku

Mohiella
Sałatka z kapusty z marchewką, sezamem, imbirem, sosem sojowym… 70

Kapusta odgrywa w kuchni polskiej dość istotną rolę. Jest składnikiem wielu tradycyjnych przepisów, takich jak: kapusta zasmażana, gotowana, gołąbki, bigos. Kapustę również kisimy lub spożywamy na surowo. Surówki ze świeżej kapusty są orzeźwiające, chrupiące, smaczne i zdrowe. Najczęściej przygotowujemy surówkę z kapusty, marchwi, cebuli, jabłka i oleju. Możemy jednak wprowadzić do naszej kuchni nowe smaki i przygotować surówkę z białej

Tajemnice Smaku
12 pomysłów na pyszne surówki do obiadu 88

mowa? Oczywiście o surówce! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dopełnia smak mięsa, ryb, smakuje również wyśmienicie podana samodzielnie. Regularnie spożywane dostarczają wielu witamin i składników odżywczych. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Zebrałam dla was 12 najciekawszych pomysłów na surówki, które idealnie dopełnią wasze dania obiadowe. 1. Surówka z białej kapusty przepis na: Przepiski (adsbygoogle

BabskiePorady.pl - Przepisy
Surówka z kapusty i marchewki 146

moja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 2 marchewki 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki sól kilka łyżek oleju odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków. 2. Marchew obrać, zetrzeć

Kuchnia domowa Ani
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 97

warzyw, a zgodnie z zaleceniami dietetyków powinny stanowić ponad połowę objętości każdego posiłku, zgodnie z zasadą „pól talerza”. Dlatego do kurczaka przygotowałam pyszną, jesienną surówkę z naszych polskich warzyw - białej kapusty, marchewki oraz kolorowej papryki.  Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku - Przepis  czas przygotowania: 50 minut  Składniki / na 8 porcji: 40 ząbków Czosnku Galicyjskiego (mniej(...)obierał.  Surówka z kapusty, marchewki oraz papryki - Przepis  czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 1/4 główki białej kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 małej cebuli  kilka gałązek natki pietruszki sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy lub oleju lnianego  sól, pieprz Przygotowanie surówki: Kapustę poszatkuj ręcznie lub przy

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z kapustą, żurawiną i winogronami 168

Zdrowa i pełna witamin surówka z białej kapusty, marchewki, jabłka, suszonej żurawiny, winogron i orzechów włoskich. Doprawiona dressingiem z oliwy, octu ryżowego, soku z cytryny i miodu. Składniki: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 1/4 główki kapusty 1 jabłko 1 marchewka 1/3 szklanki suszonej żurawiny kiść czerwonych winogron kilka orzechów włoskich 2 łyżki oliwy 2 łyżki(...)cytryny 2 łyżeczki octu ryżowego sól, pieprz Kapustę drobno posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie na 5 minut. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Winogrona przekroić na pół (w razie potrzeby usunąć pestki). W miseczce wymieszać oliwę, ocet, miód, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystkie składniki surówki wymieszać w misce. Polać dressingiem. wymieszać

Moja Galeria Smaku
Surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami 159

Banalnie prosta i przepyszna surówka do obiadu, składająca się z trzech składników, które na pewno o tej porze roku znajdą się w każdym domu. Kapusta biała, jabłka i orzechy - ci dzisiejsi bohaterowie doskonale wpisują się w jesienne menu. Źródło: Moje Gotowanie nr 11/2016 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 duże jabłko (lub 2 małe) garść orzechów włoskich

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania