styropian ciasto - 124 przepisów (strona:6/9)

Śliwkowo- czekoladowe cake pops 189

różowe perełki, cukrowe serduszka, posypka reese, draże mleczne i mini marshmallow) patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i powidłami śliwkowymi oraz kakao. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 15 min. Wyjąć masę i formować kule wielkości dużego(...)dokładnie wymieszać. Przygotować kolorowe posypki i ozdoby. Zmrożone kule zanurzać w czekoladzie, poczekać aż nadmiar czekolady skapnie.  Dekorować ulubionymi posypkami i dodatkami. Gotowe cake pops wbijać w styropian lub ułożyć na papierze do pieczenia. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego

DefinicjaSmaku
Kremowy serek z jogurtów greckich 75

szczerze, że o ile średnio przepadam za sernikiem z jogurtów greckich, to serek z jogurtów jest po prostu przepyszny, do tego dostosowany do obecnych preferencji smakowych Nie smakuje jak styropian, tylko jak najlepsze serki kanapkowe. A wszystko to przy minimum nakładu pracy Czego chcieć więcej? Ps. nie podaję autora przepisu, bo od dawna krąży on w internecie i nie wiem(...)wymieszać. Przełożyć jogurt na podwójnie złożoną gazę, zawiązać wokół łyżki i pozostawić w lodówce do odcieknięcia. Artykuł Kremowy serek z jogurtów greckich pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
WIELKANOCNE DEKORACJE DIY 146

Ozdoby Wielkanocne cieszą oko żywymi barwami wiosny, nie wymagają tak dużej zręczności   jak Bożonarodzeniowe. Wystarczy np. owies posiać owies w pojemniczkach i po 10 dniach

RAROSSA
Cake pops z masłem orzechowym 163

powstały okruchy. Ser mascarpone mieszamy z masłem orzechowym i miodem. Można dodać więcej miodu niż w przepisie, jeśli chcemy aby ciasteczkowe kulki były słodsze. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce. Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy np łyżki do lodów  i formujemy(...)czasie, jeśli czekolada przestygnie, ponownie ją roztapiamy. Wyjmujemy cake pops z zamrażalki, zanurzamy w roztopionej czekoladzie, czekamy, aż ocieknie jej nadmiar i dekorujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe lizaki wbijamy w styropian, kartonik lub wkładamy do szklanki wypełnionej solą gruboziarnistą . Przechowujemy w lodówce

Smakowity Blog Kulinarny
Cake pops czyli słodycze na patyku 253

czekolady mlecznej100 g czekolady białej2 łyżki olejukolorowe posypkipatyki do lizakówPrzygotowanie:Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy.Ser mascarpone mieszamy z Nutellą. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce.Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy np łyżki do lodów  i formujemy(...)czasie, jeśli czekolada przestygnie, ponownie ją roztapiamy. Wyjmujemy cake pops z zamrażalki, zanurzamy w roztopionej czekoladzie, czekamy, aż skapie jej nadmiar i dekorujemy kolorowymi posypkami. Gotowe lizaki wbijamy w styropian, kartonik lub układamy "do góry nogami" tzn patykami na papierze do pieczenia. Przechowujemy w lodówce

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowy budyń jaglany 118

mięsa” przerażają, ale na blog Marty bardzo was serdecznie zapraszam. Tam nie czuję, że danie jest „bez” czegoś i muszę spodziewać się na talerzu styropianu a nie konkretu Ja dokonałam lekkich modyfikacji w przepisie. Marta zaleca dodanie 21/3 szkl. mleka. Ja dodaję do gotowania mniej mleka, za to dolewam go przy blendowaniu, dzięki czemu łatwiej uzyskać bardziej(...)kaszę dodając daktyle i połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Cake pops 141

przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta dodajemy mascarpone, sok i skórkę z cytryny, domową skórkę pomarańczową. Wyrabiamy w mikserze lub ręcznie (ja zagniotłam rękami). Ciasto dzielimy na równe części. Ja użyłam do tego wagi, każda kulka ma u mnie ok. 50 g. Formujemy w dłoniach kulki. Odstawiamy do zamrażarki do schłodzenia(...)patyczkami odkładamy jeszcze raz na 5 min. do schłodzenia w zamrażarce. Po tym czasie maczamy je w rozpuszczonej czekoladzie i odstawiamy do stężenia. Ja wykorzystała do tego celu kawałek styropianu, można powbijać sobie też patyczki w nieduży kartonik. Część kulek zostawiłam bez patyczków i zrobiłam z nich pralinki. Bardzo ładnie prezentują się w małych papierowych papilotkach. Gotowe cake pops

Ciastkozercy
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 236

rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się(...)balonik trzymając go za końcówkę z wykałaczką. Czynność możemy powtórzyć. 12. Balonik odwracamy do góry nogami aby nadmiar żelatyny nie zastygł na jego czubku. 13. Wykałaczkę wbijamy w kawałek styropianu, jabłko lub coś co utrzyma ciężar. 14. Z podanej porcji powinno wyjść około 6-8 sztuk. Nie polecam robienia podwójnej ilości od razu, ponieważ żelatyna szybko zastyga. 15. Baloniki zostawiamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cookie Monster- czyli czekoladowe cake pops 214

kokosowe draże małe herbatniczki lub ciasteczka owsiane niebieski barwnik spożywczy patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i nutellą. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 15 min. Wyjąć masę i formować kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Układać(...)nadmiar czekolady skapnie. Obtoczyć w wiórkach. Delikatnie wcisnąć oczy z draży oraz ciasteczko.  Roztopić gorzką lub mleczną czekoladę i wykałączką na drażach dorysować oczy. Gotowe potworki wbijać w styropian lub ułożyć na papierze do pieczenia. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego

DefinicjaSmaku
Szukanie i powroty. Focaccia na początek. 164

kawy, której nawet daleki zapach przyprawia o mdłości, dla mnie, żyjącej na kawie od prawie 20 lat, oznacza prawdziwą torturę! Niełatwo żywić się biszkoptami, gdy te smakują jak miękki styropian i popijać herbatę kwaśną od połowy cytryny, choć dla mnie wciąż mdłą. Jedyny ratunek i pocieszenie przynoszą na szczęście kolejne słoiczki - musztarda i chrzan:) Nie sądziłam, że można zjeść takie(...)kuchnia powoli zaczyna wracać do życia.  Wyciągam garnki, miski, rondelki - jednak za chwilę chowam z powrotem. Nie będą jeszcze potrzebne. Wystarczy jedna duża misa. Do wyrabiania i wyrastania ciasta. Na powrót i na początek mam ochotę na coś prostego. Ciepłego, chrupiącego z wierzchu i miękkiego i puszystego w środku. Mam ochotę urywać kawałki ciasta i maczać w oliwie. Wybieram

KUCHARNIA
Żelatynowe bańki 260

Żelatynowe bańki to uniwersalna dekoracja ciast, deserów lub innych potraw. Są bezsmakowe i w zasadzie służą jedynie do ozdoby ale za to w nietuzinkowy sposób można zachwycić gości a w szczególności dzieci. Składniki 4 łyżeczki żelatyny 8 łyżeczek wody dowolny barwnik małe baloniki wykałaczki 1. Małe baloniki musimy nadmuchać, następnie spuszczamy powietrze do momentu uzyskania pożądanej wielkości. Dobrze zawiązujemy. Wbijamy(...)bańka będzie wtedy sztywniejsza. 5. Balonik odwracamy do góry nogami aby nadmiar żelatyny nie zastygł na jego czubku. Będzie wtedy gładki i idealnie okrągły. 6. Wykałaczkę wbijamy w kawałek styropianu, jabłko lub coś, co utrzyma ciężar. Zostawiamy na około 12 godzin do wyschnięcia. Z podanej porcji powinno wyjść około 6-8 sztuk. Nie polecam robienia większej ilości od razu, ponieważ

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dietetyczne frytki z selera 141

innego. Tak powstały frytki z selera. Smakują podobnie ale zupełnie inaczej niż tradycyjne frytki Inaczej, nie znaczy źle w tym wypadku. W każdym razie, nie macie wrażenia, że zjedliście styropian, jak nieraz przy daniach dietetycznych mam. Tutaj można pałaszować zdrowe frytki, tylko wykonane z selera. Smak w dużej mierze zależy od przypraw, jakich użyjecie. Ja lubię dodać świeżego koperku(...)zalewie. Układamy kawałki selera na papierze do pieczenia. I pieczemy do zezłocenia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/dietetyczne-frytki-selera/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczne frytki z selera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ekspandowana pszenica/orkisz/owies/komosa/gryka - Soligrano 133

Przedstawiamy drugą część zestawu ekspandowanych ziaren od Soligrano ( cz. I oraz przepis ). Poniższe propozycje to różne odmiany ziaren bez żadnych dodatków. Czy takie wersje solo przypadły

Candy Pandas
O tajemniczej maszynce do lodów słów kilka. I ciasteczka z mąki gryczanej 162

okazji kolejnej rozmowy, tym razem z pełną premedytacją, znów skierowałam rozmowę na mrożonki. Spotkałam się z entuzjazmem. Póki więc nie zmieniłam zdania, zamówiliśmy maszynkę. Przyjechała, piękna, nowa, opakowana w styropian. Zachwycona nie mogłam się doczekać, żeby jej użyć. Cóż... Okazało się, że maszynka do lodów to nie takie oczywiste urządzenie. Siostrzyczka moja, która po swoich studiach ma podobno budować wiatraki(...)kakao, wymieszać z mielonymi migdałami, mąką kokosową, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać masło, rozgnieść w palcach na kruszonkę. Jajko roztrzepać z miodem i wódką, dodać do ciasta, dokładnie połączyć.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez noc.Rano formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak zrobiłam zdjęcie zupy zielone minestrone? 156

nią po skosie, mniej więcej z godziny 10-11. Wymieszanie światła bocznego z tylnym to mój ulubiony kierunek padania światła.  Dokładnie na wprost wpadającego światła ustawiłam kawałek styropianu, aby zniwelować zbyt głębokie cienie i wypełnić światłem przód i prawą stronę potrawy.  Kompozycja Jeżeli chcecie się dowiedzieć, jakie są rodzaje kompozycji w fotografii - przeczytajcie wpis Asi . Ja muszę się(...)potrawę "niszczyć"- polewać sosem, odkrajać kawałki, posypywać okruszkami itd. - zrób zdjęcie, które w razie porażki, będziesz mogła wstawić na bloga. Jeżeli sos skapnie Ci nie w to miejsce, lub ciasto rozwali w czasie krojenia, straty mogą być nie do odratowania.  Postprodukcja  Omawiane zdjęcie obrobiłam w programie Lightroom 4. Na zdjęciu powyżej możecie zobaczyć dokładne wartości na suwakach. Zaczęłam

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania