podać to danie z frytkami lub ryżem. Wedle uznania. Czas przygotowania wynosi około 30 minut. Jedna porcja zawiera 350 kalorii. Danie to możesz polecić swoim znajomym bez dwóch zdań. Spaghetti w sosie pomidorowym z krewetkami 12 krewetek obranych, makaron spaghetti, 4-5 ząbków czosnku, natka pietruszki, sól pieprz, 1 łyżeczka masła do smażenia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka soku(...)cytryny. Spaghetti to bardzo szybkie i proste danie. Na patelni rozpuszczasz masło i wrzucasz obrane i wyczyszczone krewetki wraz z czosnkiem, smaż je około 5 minut od czasu do czasu mieszając. W drugim garnku ugotuj makaron al dente. Odcedź i wrzuć do krewetek dodając sok z cytryny i natkę pietruszki. Smaż przez około 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Spaghetti z buraka Buraki są świetne – oczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych rzeczy. Dla mnie hitem ostatnich miesięcy były kopytka z buraka , koktajl z buraka oraz sałatka z pieczonym burakiem . Dzisiaj natomiast mam dla Was coś niecodziennego, pysznego i równie prostego w przygotowaniu, jak powyższe propozycje(...)spaghetti z buraka ! Nawet powiedziałbym, że makaron z buraka wymaga mniej roboty, bo nie trzeba nic piec. Wystarczy mieć spiralizer i można działać. O tym, gdzie go kupić i jaki wybrać, wspomniałem we wpisie „ Makaron z warzyw – spiralizer, temperówka czy obieraczka? „. Artykuł Spaghetti z buraka pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanSpaghetti carbonara to jedno z klasycznych dań kuchni włoskiej. Jest sycące, aromatyczne i niezwykle pyszne. Ja postanowiłam ten włoski przepis dostosować do naszej polskiej kuchni. Do klasycznego przepisu dołożyłam cukinie, czyli jedno z moich ulubionych warzyw. Dzięki temu spaghetti ma lekko słodki smak i piękny zielony akcent kolorystyczny. Jeśli lubicie możecie dodać do niego kawałek sera pleśniowego. Będzie równie smaczne(...)Składniki: makaron spaghetti kawałek boczku 2 małe cukinie łyżka śmietnay biały pieprz, sól, czosnek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę a cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy
Życie ze smakiemWiosna nie chce przyjść, więc postanowiłam wznowić zieloną koloroterapię. Tym razem padło na szpinak. I to szpinak ze spaghetti! A może spaghetti ze szpinakiem? Składniki -ok. 300g makaronu spaghetti (użyłam makaronu firmy Arrighi) -ok. 250g mrożonego szpinaku -ok. 250 g pieczarek -1 duża cebula -2 ząbki czosnku - 100 g serka topionego śmietankowego lub ziołowego -czarny pieprz i sól
Zielona Kuchnialasach zatrzęsienie grzybów, więc mam dla Was przepis na pyszne kremowe spaghetti z kurkami - niebo w gębie a roboty niewiele :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 565 kcal) 400 g pełnoziarnistego spaghetti 300 g kurek 1 biała średnia cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, suszony tymianek\ 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente
Moje Kuchenne RewelacjePoniższy przepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja sosu mięsnego do makaronu, mimo, że z prawdziwym spaghetti bolognese ma raczej niewiele wspólnego, stanowiła w naszym compoundzie prawdziwy przysmak. Składniki sosu najbardziej przypominają mi popularną na Bliskim Wschodzie pakistańską kheemę , którą także bardzo(...)sól i pieprz do smaku Ps. Dobrej jakości mieszankę garam masala produkowaną przez formę TRS i wiele indyjskich przypraw można kupić w sklepie " Kuchnie Świata " Do podania makaron spaghetti starty na tarce parmezan a do tego oczywiście włoskie wino - może być nawet... bezalkoholowe :) Przygotowanie Na dużym ogniu, na 1-2 łyżkach oleju podsmażam mięso do chwili
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeżeli macie ochotę na makaron, to proponujemy SPAGHETTI Z SOCZEWICĄ.... Artykuł Spaghetti z soczewicą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEcukinią i pomidorem Omlet z ziemniakami i cukinią Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pełnoziarniste spaghetti z cukinią i szpinakiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki(...)czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Świderki z salami, cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią
Moja smaczna kuchniaReceptura na ten sos warzywny do spaghetti jest właściwie tylko wytyczną. Zmieniając dowolne warzywa w przepisie na inne ulubione lub sezonowe nie traci się nic z jego wspaniałego smaku . Na zdjęciach poniżej widać kalafior, ale ja ostatnio używałam też brokuła, fasolki szparagowej, szpinaku, jarmużu no i oczywiście cukiniii! Krótko mówiąc, sos ten powstaje z tego, co jest pod ręką Podany(...)makaronem spaghetti i kalafiorowym mięsem mielonym jest niezwykle smakowitym i sycącym daniem. Polecam Składniki (przykładowe): 2 średnie ziemniaki 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1/2 brokuła lub 1/2 małego kalafiora 2 szklanki passaty z pomidorów (lub więcej w zależności od ilości warzyw) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 szklanki kukurydzy
Lamarida.plSkładniki: makaron spaghetti 1/2 opakowania, masło klarowane 2 łyżeczki, mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, bułka czerstwa 1 sztuka, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, szpinak świeży 1 pęczek, śmietana 12% 200 ml, woda 1/2 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ser feta(...)minut mieszając do szpinaku wlać śmietanę wymieszaną z wodą, włożyć klopsiki, dodać pieprz mielony i gotować na średnim ogniu z 5 minut do wrzącej, osolonej wody włożyć makaron spaghetti i gotować wg opisu na opakowaniu, na durszlaku przelaćkrótko zimną wodą podawać spaghetti ze szpinakiem i klopsikami, posypać serem fetą - danie jest sycące, smaczne na dobry obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny makaron spaghetti carbonara z frankfurterkami z kukurydzą. Idealne danie z włoską nutą. Polecam na szybki obiad czy kolację. SKŁADNIKI: 🍴400 g makaronu spaghetti 🍴2 jajka 🍴200 ml Śmietany 18 % 🍴6 frankfuterek 🍴1 /2 puszki kukurydzy 🍴20 dag sera żółtego tartego 🍴1 łyżeczka oleju rzepakowego 🍴Sól i pieprz do smaku 🍴2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE(...)Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Frankfurterki kroję w plastry ok 0.5 cm grubości. Następnie smażę na rumiano na patelni z dodatkiem oleju. Śmietankę, jajka, ser tarty, sól i pieprz dokładnie łącze za pomocą blendera albo miksera. Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam. Następnie
Gotowanie Patkimięsa mielonego • 2 łyżki oleju • 1 puszka krojonych pomidorów lub pulpy pomidorowej (ok. 400ml) • 3 łyżki przecieru pomidorowego • 100ml wywaru mięsnego • 2 łyżeczki suszonego oregano • sól, pieprz • 300g makaronu Spaghetti • tarty parmezan do posypania Sposób przygotowania : 1. Cebulę i czosnek obrać i poszatkować. 2. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. 3. Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju(...)Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. 4. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. (Nie przelewać zimną wodą). 5. Spaghetti rozłożyć na talerzach. Polać sosem z mięsem i posypać parmezanem
KUCHNIA POLSKACzuję duży sentyment do spaghetti bolognese , jako do dania, które było pierwszym prawdziwie samodzielnie przeze mnie przygotowywanym. Oczywiście potrawa, jaką gotowałam wówczas, w kwiecie swojego nastoletniego wieku, nie była autentycznym włoskim daniem makaronowym – zamiast mięsa wołowego używałam wieprzowiny, zamiast świeżych pomidorów pomidorowy koncentrat i wodę, nie wahałam się przy tym dodawać białego cukru dla zbilansowania smaków czy mąki dla odpowiedniej(...)bliskimi, mając to szczęście, że najstarsza z moich przyjaźni trwa do dzisiaj, a zdolności kulinarne nieco się poprawiły Skoro już podałam przepis na to, jak nie należy przygotowywać spaghetti bolognese , to warto, bym podzieliła się też tym na zdecydowanie bardziej udane danie. Tym razem będzie to jednak potrawa wegańska, gdzie swego rodzaju substytutem mięsa jest czerwona soczewica. Zapewniam, że przygotowany
Even Better FoodProsto i szybko. I smacznie rzecz jasna 😊 Klasyczne spaghetti z ulubionym chyba przez wszystkim sosem pomidorowym, który wzbogaciłam o pokrojone pieczarki i końcówki szynki, które znalazłam w lodówce. Do tego odrobina bazylii, ząbek (bądź dwa) czosnku i pyszne, aromatyczne danie gotowe 😊 Jeśli pominiemy szynkę, wyjdzie bezmięsnie, ale równie smacznie 😉 Składniki: makaron spaghetti Na sos: 2 łyżki mąki pszennej(...)pomidory z puszki 200 g pieczarek śmietana 18% 2 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz cukier słodka papryka bazylia oliwa z oliwek dodatkowo: ścinki szynek Wykonanie: Spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sos: Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, do podsmażonej cebuli dodajemy posiekany ząbek czosnku. Chwilę podsmażamy po czym dodajemy pokrojone drobno
Walijskie PichceniePrzepis znaleziony na jednym z blogów kulinarnych (KuchniaWeDwoje). Już dawno zapisałam go jako ten, który koniecznie muszę wykorzystać. Spaghetti było bardzo ciekawie przyrządzone, a zdjęcia piękne. Potrawa aż mówiła "zrób mnie" albo "zjedz mnie". Nie mogłam się oprzeć. W końcu nastał ten dzień. Składniki na spaghetti z serem pleśniowym i szynką szwarcwaldzką (3 porcje): makaron spaghetti 250 g 1/2 cebuli
Karola gotuje