jego gościom. Powinno być więc łatwe, szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne- to danie spełnia te kryteria,więc nie zastanawiaj się ani minutki dłużej- do dzieła! Makaron z sosem szpinakowym z boczkiem i serem. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytzblendować na gładkie puree. Dodać pozostałe składniki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Smażyć na odrobinie oliwy. Nadzienie: 3/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 puszka tuńczyka z w sosie własnym Princes 100 g twarogu półtłustego 1 cebula 2 średnie marchewki, starte na grubych oczkach 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie pęczek szczypiorku Soczewicę gotować ok. 8 minut, odcedzić
FitKotstopni, Schab jest delikatny, kruchy i soczysty. Mięso jest idealnie jako wędlina do kanapek, ale też świetnie nadaje się na obiad. Schab pokrojony w grubsze plastry podany z sosem pieczeniowym do ziemniaków i warzyw, będzie stanowić smakowite obiadowe danie! Polecam również szynkę pieczoną z sokiem pomarańczowym , schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem , oraz schab pieczony z pieprzem i majerankiem . Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętyle. Polenta gotowa! Przypomina swoją konsystencją tłuczone ziemniaki. W następnym poście pokażę Wam jak można podać polentę inaczej niż "jak tłuczone ziemniaki". W tej formie idealna jest do sosów grzybowych, wędlin typu salami Milano czy Ungherese. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniGorgonzola – podpuszczkowy, miękki, dojrzewający niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia. Jego nazwa pochodzi od miejscowości Gorgonzola, gdzie produkowany jest od roku 879
Luźna Kuchniadodałam jej wcale. Smaku nie ujęło, a było troszkę bardziej dietetycznie :) Często też od razu w potrawce jest kasza lub makaron.. tym razem potraktowałam danie bardziej jako sos i ugotowałam osobno kaszę jęczmienną. Aj było pysznie... :) Ps. Pasuje tu każdy rodzaj kaszy, makaron, ziemniaki, ryż... Wedle własnych upodobań i aktualnej ochoty :) Składniki: filet z kurczaka 3-4 marchewki
Kolorowy Przepisownikpolewą rumową Składniki ( ok 1/2 litra lodów): 100 ml rumu puszka mleka kokosowego, nieodtłuszczonego 1/3 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki agaru (można zrezygnować jednak konsystencja sosu będzie inna) banan (opcjonalnie) Przygotowanie ( 20 minut przygotowania + 30 minut w maszynce do lodów + mrożenie): - rum wlewamy na patelnię i gotujemy na średnim ogniu z cukrem
Pora na pora i pomidoraSkładniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka ) sól i pieprz świeżo zmielony mąka tortowa do obtoczenia do sosu śmietanka 30 % oraz mąka tortowa kawałek cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było
Gotowanie...to proste !Smażyć około 10-15 minut na rozgrzanym oleju. Skrzydełka muszą uzyskać złoty kolor i powinny "wynurzyć się" z tłuszczu. Usmażone kawałki kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym lub czosnkowym. Rady: - skrzydełka smażyć na mocno rozgrzanym oleju; na średnim ogniu, - możecie przygotować je dzień wcześniej, a przed podaniem podgrzać w piekarniku, - mięso trzeba dosyć mocno przyprawić
Ugotowaćtwarogiem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko lekko podgrzać z kakao i resztą cukru, rozpuścić w nim połowę żelatyny. Masę serową podzielić na dwie porcję.. Jedna wymieszać sosem kakaowym, przełożyć do szklanek i włożyć do lodówki. Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować, Drugą część żelatyny rozpuścić i wymieszać z masa truskawkową, Połączyć z druga porcją masy twarożkowej i ubitą śmietaną
Camilla w kuchniprzypraw. Sałatka powinna być dostosowana do sezonu, żeby w pełni wykorzystać krajowe dojrzałe owoce i warzywa. Zobacz także przepis na mleczne śniadanie dobrze nadziane serem z sosem jogurtowym . Porcje: 2 Czas przygotowania: 25 minut Składniki: Zupa 250 g jogurtu (gęstego i tłustego), 100 g kaszy jęczmiennej, 700 ml wody, 1 jajko, 2 łyżeczki brązowego cukru nieratyfikowanego
SzczyptaSmaQWarto zrobić chociaż kilka słoików ogórków konserwowych, właśnie schyłek lata to najlepsza pora na ich przetwarzanie. Są niezastąpionym dodatkiem tradycyjnej sałatki jarzynowej, sosu tatarskiego. Pracy przy nich niewiele, a w zimie jak znalazł. Kupuję również gotowe ogórki konserwowe, są naprawdę smaczne, a dodatek octu powoduje, iż informacja na etykiecie nie zaskakuje nas nieproszonymi dodatkami. Oprócz samodzielnie zamarynowanych kupuję również
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!stopni C. Pieczone papryki nadziewane: - papryki czerwone - szalotka - 2 łyżki masła - kuskus - kurkuma - 3 łyżki białego wina - imbir Na maśle zeszklij posiekaną szalotkę, dodaj białe wino i przyprawy. Niech sos się zredukuje. Podlej wodą. Dodaj kuskus. Masą napełnij wydrylowane papryki, na sam wierz, pod czapeczkę nałóż troszeczkę masła. Przykryj czapeczką z papryki. Pieczemy 25 min w nagrzanym piecu. Na blachę
SMYKWKUCHNIzimno, kiedy doskwiera upał- choćby jako dodatek do popularnej bruschetta, zamiast pomidorów. Peperonata jest tak dobra, że w niektórych regionach Włoch , podaje się ją również jako sos-dodatek do makaronu czy polenty! Ile regionów, tyle przepisów na ta smaczną przystawkę. Ja przestawię najprostszy, ale za to pyszny i aromatyczny przepis. Krok po kroku. Składniki 1 kg papryki w sumie -pomiędzy
Z Kuchni Do Kuchnijeszcze pyszniejsze. Placuszki podałam z salsą z pieczonej papryki doprawionej sokiem z cytryny i natką pietruszki, która świetnie się z nimi skomponowała. Alternatywnie możecie do nich zrobić sos tzatziki . Placuszki z cukinii możecie jeść na ciepło, jak i na zimno. Możecie je także zapakować do swoich lunch boksów i zabrać do pracy. Placki z cukinii i sera halloumi
Chilli Czosnek i Oliwa