Mój sprawdzony i najłatwiejszy przepis na przecier pomidorowy, który wykorzystuję do zupy i sosów. Mam go zawsze pod ręką. Spróbujcie zrobić. Najlepiej nadają się pomidory „lima”, które są mięsiste i mają mało pestek Składniki: 5 kg pomidorów „lima” 1 łyżka soli szczypta pieprzu
Kuchnia u Krysiwyrośnięcia. Na patelni rozgrzałam olej i na gorący wykładałam placuszki. Smażyłam na złoty kolor z obu stron. Wyłożyłam na półmisek. Do tych pysznych placuszków podałam sos pieczarkowy Te placki smakują również ze śmietaną. Właściwie każdy ma swój ulubiony pomysł na dodatki do placków ziemniaczanych. Już więcej nie zachwalam, bo zdjęcia placków wszystko mówią. Wobec tego życzę
Kuchnia u Krysijeszcze do smaku. Ja już nic nie dodawałam. Cała potrawa miała doskonały smak. Mięso odwinęłam ze sznurka i pokroiłam na porcje. Obok mięsa rozłożyłam bakalie i całość polałam sosem. Pysznie smakowało i ładnie wyglądało. To jest zdanie naszych przyjaciół, których poczęstowaliśmy tym smacznym obiadem. Do tego dania najbardziej pasuje ryż ugotowany na sypko. Wyborne danie
Kuchnia u Krysinaczynia żaroodpornego, na wierzchu obłożyłam wiórkami masła i smalcu. Przykryłam naczynie i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 1,5 godziny. Po około 20 minutach polałam szynkę wytworzonym sosem. Po upieczeniu zostawiłam szynkę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach jeszcze na około 1 godzinę. Szynkę zawinęłam w srebrną folię. Przełożyłam do lodówki do następnego dnia. Z wystudzonej szynki zdjęłam
Kuchnia u KrysiPrawda? Teraz już tylko trzeba przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć i wstawić do lodówki. To jest baza chrzanowa, z której można zrobić różne wspaniałe sosy dodając do niej ulubione składniki. Albo zrobić chrzan z jabłkiem ścierając na drobnych oczkach jabłko, dodać śmietanę i ewentualnie przyprawić do smaku... Polecam taki domowy chrzan, życzę wytrwałości
Kuchnia u Krysipatelni rozgrzałam pozostałe masło klarowane. Wrzuciłam kurki i zrumieniłam je na średnim gazie. Smażyłam je jeszcze około 10 minut. Wlałam śmietanę, wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Po chwili sos zaczął gęstnieć. Zdjęłam z gazu. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Polędwiczki nacięłam ukośnie na całek powierzchni z góry. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku zimnego masła koperkowego. Polędwiczki przełożyłam
Kuchnia u Krysikolorowe danie. Kombinacja mięsa, pomidorów, makaronu i świeżego groszku wywołuje w ustach eksplozję smaku. Smak jest w życiu … Przeczytaj cały artykuł Post Klopsy z białej kiełbasy w pomidorowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornersmaku. Pomidory umieścić w naczyniu żaroodpornym i napełnić farszem. Przykryć górnymi częściami. Do odlanego wcześniej soku z pomidorów dodać oliwę, oregano i szczyptę soli. Zmiksować i zalać sosem pomidory w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryć (wieczkiem lub folią) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę. 20 minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie. Podawać z pokruszoną
zadanie-gotowaniezrobię. Bardzo smakował mojej rodzinie. Pyszne ciasto kakaowe w połączeniu z delikatnym serem daje niesamowity efekt smakowy, który bardzo przypadł mi do gustu. W połączeniu z sosem owocowym domowej roboty smakuje jeszcze lepiej. Przepis z moimi małymi modyfikacjami. Ciasto: 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki kakao 200g masła 100g cukru Masa serowa: 2 serki
Motylkowa Kuchniazmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 6 minut. Kolejno na pełnej mocy gazu dodaj pozostałe składniki. Mieszaj dość często, abo zapobiec przypaleniu. Po niecałych 10 minutach sos powinien się zagęścić i być gotowy. Wymieszaj go z makaronem lub polej po jego wierzchu
Zdrowie na języku :Pciekawy kształt makaronu Składniki 1/2 kg fileta z indyka lub kurczaka 1 bakłażan 100 g świeżego szpinaku 1 kg pomidorów 1 szklanka białego wytrawnego … Czytaj dalej Trottole w sosie
czarrna od kuchniwstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia, po wyjęciu z marynaty, układamy na grillu i pieczemy, aż będzie rumiane. Można podawać z sałatą polaną jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem
Tradycyjna Kuchniapodczas pieczenia. Umożliwia on pieczeni, wchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć pieczeń z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub wystudzić i konsumować na zimno
Miód i pieprzzrumienić. Możemy lekko poruszać patelnią ale nie mieszamy. Dodajemy łyżkę masła i łączymy poruszając patelnią. Wkładamy jabłka i smażymy najpierw z jednej potem z drugiej strony. Jabłkami i powstałym sosem dekorujemy omlety
Dzieje kuchennej WiewióryTermometr do przetworów- przydatny gadżet --> Netto do 7 sierpnia 6. Przecierak do pomidorów- kolejny ciekawy i przydatny gadżet. Nie tylko przy robieniu przetworów, ale również do przygotowywania różnych sosów itp. --> Netto do 7 sierpnia 7. Sokownik (również na indukcje) --> Netto do 7 sierpnia 8. Mikser do smoothie- super gadżet, dosyć drogi więc chyba głównie
Tradycyjna Kuchnia