rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy cukinie z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smażoną cukinię podajemy np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym (przepis znajdziesz tutaj
Qchnia po prostuPasztety, paszteciki. Solo, nadziewane lub same będące pysznym nadzieniem są nieodłącznym „symbolem” nadchodzących Świąt. Ja osobiście uwielbiam klasyczny pasztet (najlepiej mojej mamy) z sosem tatarskim. Dla mnie to smakołyk nie do opisania Pasztecik na kruchym spodzie – szybki przepis Dziś za to mam dla Was bardzo szybki przepis z wykorzystaniem mięska z bulionu, na który przepis napisałam wczoraj. Wszak tyle
Kate's Kitchenmąki jaglanej (możesz też użyć mąki z ciecierzycy, mąki ryżowej lub innej) 2 łyżki (20 g) bułki tartej bezglutenowej przyprawy i zioła (sól, pieprz, curry, majeranek, przyprawa do mięsa, sos sojowy) Sposób przygotowania: Soczewicę opłukaj na sitku. Daj ją do garnka i zalej wodą (co najmniej 0,5 l). Dodaj szczyptę soli i gotuj około 10 – 15 minut
Via GustoDzisiaj kolorowe papryki w roli głównej. Przystawka, która ładnie prezentuje się na stole i jest bardzo smaczna. Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie na powitanie wiosny. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Polecam Składniki 4 duże papryki,najlepiej każda inny kolor 2 piersi z kurczaka 1 cebula 1 torebka ryżu brązowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka … Czytaj dalej Papryki nadziewane
gotuj ze mnąposypujemy startym żółtym serem. Znów do piekarnika, tym razem do czasu roztopienia sera i zarumienienia brzegów pizzy (można na chwilę włączyć termoobieg). Podajemy z listkami świeżej bazylii w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu. Smacznego
Słodkie okruszkipowstał pieróg. Zlep każdy dokladnie. Smaż pierogi na złoty kolor. Odkładaj na ręcznik papierowy. Jedz chrupiące pierożki na gorąco z dodatkiem sosu jaki lubisz
Gotuj Sam!bloga Przepisy Joli wraz z Margit z Gazety Wyborczej, ulepiły niecodzienne pierogi. Dziewczyny nadziały je białą kiełbasą, doprawioną podsmażoną cebulką oraz majerankiem – to było przepyszne! Szczególnie podane z sosem chrzanowym. Jeżeli nigdy nie próbowaliście pierogów z takim nadzieniem, zdecydowanie polecam, zaskoczycie bliskich, nie tylko od święta. Sylwia z Idealne Ciasta wraz z Pauliną z Ugotuj To, na deser przygotowały
Kuchnia Bazyliipół godziny. Jeśli w garnku jest mało płynu podlewać mięso niewielką ilością gorącej wody. Pod koniec dodać posiekaną natkę. Po uduszeniu mięso powinno być miękkie i zanurzone we własnym sosie musztardowym. Przed podaniem odczekać z 5 minut, aby zatrzymał się proces gotowania. Tak zrobiona wołowina świetnie smakuje z puree ziemniaczanym, kaszą lub świeżym pieczywem. Zobacz również: wołowina po burgundzku
Kuchcik gotujePorcja zdrowej surówki to nieodzowny składnik naszego obiadu. Taka sałatka zawsze mieści w sobie nasz domowy superfood - kiełki. Dorzucamy do nich warzywa, jakie aktualnie posiadamy, polewamy ulubionym sosem i chrupiemy na zdrowie. W dzisiejszej propozycji tylko 4 składniki: por, kiełki słonecznika, seler i daktyle suszone. To wszystko polane wyrazistym dressingiem z musztardy, octu balsamicznego i oliwy. Od razu odpowiem
Jeść, by żyć w zdrowiumożemy już wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post Magiczna babka z budyniem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakudrugą stronę i smażymy przez około 2 min., do zrumienienia. To samo powtarzamy z pozostałymi plackami tortilli. Gotową quesadillę przekładamy na talerz i kroimy na cztery kawałki. Podajemy z sosem pomidorowym
Kuchnia MagdaLenywykonaniu tych dwóch rzeczy, wystarczy zawinąć naleśniki w ulubiony sposób, podsmażyć na patelni na masełku. Możesz podać w domowym sosem czosnkowym – jogurt naturalny i czosnek należy wymieszać, nic trudnego, a wiesz co jesz. Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeposiekanym czosnkiem. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do słoiczka na dno ułóż sałatę, na to komosę, pomidorki, natkę pietruszki, i na sam wierzch usmażone krewetki. Polej całość sosem z patelni. Tak proste danie, które zrobisz w kilkanaście minut. Jeśli ugotujesz więcej komosy ryżowej, to np. na trzy dni kolejne do pracy możesz robić różne sałatki. A wtedy czas
SMYKWKUCHNIdusimy około 10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy przyprawy. Całość mieszamy i dusimy jeszcze około 25 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie, a sos się lekko zredukuje. [caption id="attachment_7271" align="aligncenter" width="685"] Wegetariańskie curry z bobem[/caption] Artykuł Wegetariańskie curry z bobem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneHej! Dzisiaj jemy danie jednogarnkowe. Jest bardzo smaczne, kolorowe, zaspokoi nawet wybredne gusta. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznie