Przepis na pierś kurczaka w sosie kurkowym Sos kurkowy powinien mieć certyfikat naszego dobra narodowego. Świetnie do niego nadaje się pierś kurczaka, choć z powodzeniem można zamienić ją na inne delikatne mięso. Ja takie mięsko jem z makaronem lub ziemniakami. Składniki na 3/4 osoby 2 piersi kurczaka 200 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1,5 szklanka śmietany(...)podsmażamy jeszcze minute. Umyte i wyczyszczone kurki dodajemy na patelnie i podsmażamy razem 4 min. Następnie dodajemy śmietanę oraz rosół i gotujemy razem do zredukowania się płynów i powstania sosu. Im dłużej będziemy gotować sos, tym będzie gęstszy.Wydaje mi się, że wystarczy około 15min. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy pocięty szczypiorek. Pierś kurczaka kroimy z ukosa na plastry
zjem to blog kulinarnyoliwek Sól, pieprz Marchewkę i cebule obieramy. Następnie ścieramy na tarce na średnich oczkach. W rondelku rozgrzewamy trochę oliwy z oliwek. W między czasie możemy nastawić wodę na makaron. Do rondelka wrzucamy wcześniej przyszykowane warzywa. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podsmażamy kilka minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy oregano. Wszystkie składniki(...)pomidory i intensywnie mieszamy całość. Gordon Ramsey dodaje w tym momencie sos Worcestershire, ale w Polsce nie mogłyśmy go dostać więc omijamy ten składnik. Podsmażamy chwile i wyłączamy płytę. Zostawiamy na jakieś 5 minut by składniki przegryzły się. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. Podajemy z makaronem spaghetti, z wierzchu posypujemy parmezanem. Smacznego
Kolizje SmakówMalloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem Dodatki z jarzyn Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka) Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz) Sery i owoce Zestaw serów pecorino
Moja smaczna kuchniażołądków drobiowych - 2 cebule - 25 dg pieczarek - 1 puszka pomidorów krojonych ( dałam robione swoje w sosie własnym ) - 1 papryka - 1 ząbek czosnku - przyprawa do kurczaka złocista - kilka płatków suszonej papryczki chili - olej + 1 łyżka masła klarowanego - pieprz sól - 25 dag makaronu Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w kostkę na głębokiej patelni dać olej i masło dodać cebulę chwilę zeszklić
W królestwie smaków Beatyząbki czosnku opakowanie śmietany 18 (moje miało 150g) sól pieprz czosnek niedźwiedzi (łyżka) 1 pomidor Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczniaki i pomidora podsmażamy lekko na patelni. Dodajemy czosnek i po paru sekundach śmietanę i przyprawy. Gotujemy około 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos można zagęścić jeszcze żółtym serem albo rozwodnic według gustu. Mi smakuje taki jaki jest
Lubczyk i Waniliapomidory (bez soku), doprawić solą, pieprzem i ziołami, gotować, aż sos się zredukuje do konsystencji półpłynnej. 5. Sos połączyć z mascarpone, pokrojonymi na plastry oliwkami i połową bazylii. Zalać kurczaka i piec ok. 30-40 minut. Podawać z białym pieczywem, ryżem lub makaronem. Pyszności
Kuchnia Prezydentowejczosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...ricotta affumicata . Ricotta doskonale smakuje jako dodatek do ciast i deserów, znakomicie komponuje się z pieczywem i makaronami. Zawiera 20- 30% tłuszczu. Przepis Kluseczki: kilka garści świeżego szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule kilka ząbków czosnku 3 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki passata pomidorowa – przepis tutaj
Bon Ton Italiaokres dojrzewania 24 miesiące ) to już wina czerwone. Na stołach pojawiły się również wspaniałe rzemieślnicze makarony neapolitańskiego producenta Le Gemme del Vesuvio. Produkowane z najwyższej jakości semoliny pszenicy durum. Ich kształty i smak to już włoska specjalność. Ja zrezygnowałam z sosów sam Parmigiano Reggiano wystarczył. Do tego oczywiście kieliszek wina. Połączenie idealne. Bardzo ciekawym nieznanym
królestwo garówMarzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:) Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 400 g Pappardelle lub tagliatelle 250 g świeżych kurek 500ml śmietany pęczek pietruszki 1 cebula sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Podsmażyć chwilę, około10 minut
MarciochaKucharzyjest już usmażone, a warzywa stają się dosyć miękkie (co powinno nastąpić ok. 7 - 8 minutach) dodajemy sos sojowy i roztwór z mąki ziemniaczanej, za pomocą której to regulujemy gęstość dania. Ja jako propozycje podania wybrałam ryż, jednak może to być także makaron sojowy. SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt
smacznieinatematpić koktajle i nie gotować. Bycie mamą jednak zmusza, o ile starsze dzieci też można podkarmić nawet makaronem z koktajlem truskawkowym (to danie jest uwielbiane), to najmłodsze muszą zjeść porządny obiad i przy okazji my też się najadamy. Lekkie pulpeciki w jarzynkowym sosie z ziemnaczkami i surówką to idealny obiad na ciepłe dni. Składniki: - 40 dag mięsa mielonego z indyka
dom-agi.plrumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie rozbełtać jajka ze śmietaną. Patelnię zdjąć z ognia dodać jajka ze śmietaną i mieszać aż do uzyskania konsystencji sosu, nie za długo, żeby nie zrobiła się jajecznica. Posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i tartym serem. Można
dom-agi.plpotrawką. Z reguły pisałam jak zrobić kurczaka w potrawce zaczynając od gotowania rosołu. A przecież sos można zrobić używając wywaru z drobiu ( rosołu , bulionu) , który nam pozostał lub który zamroziliśmy na zapas i podać np. z warzywami, do zapiekanki , z makaronem, do innych mięs. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnisprawą zapiekanego sera... Nasza dzisiejsza zapiekanka różni się trochę od tych przygotowywanych zazwyczaj gdyż jest bez dodatku makaronu i przygotowana jest na skrobi kukurydzianej zamiast tradycyjnej mąki. Zapiekanka z mnóstwem smakowitych warzyw z dodatkiem podsmażonej polędwiczki wieprzowej, pychotka. Pominęłyśmy tym razem również sos pomidorowy, który zazwyczaj dodajemy. Wyszła wręcz genialna. Aromat duszonych warzyw był cudny, smak również. Na pewno będzie
Smaczne Zdrowe