Bardzo lubimy makarony dlatego staramy się je jeść z różnymi dodatkami – tym razem makaron w towarzystwie kurczaka, pomidorów i papryki Składniki: - 2 filety z kurczaka
Kuchenne Wariacjedzień robią kopytka czy kluski, a ja przygotowuję krokiety ziemniaczane na kolację. Czasami z samymi ziemniakami, czasami dodaję kiełbaskę z cebulką, a dzisiaj warzywnie, brokułowo i z kurczakiem. To tego sos na przykład czosnkowy albo Wasz ulubiony. Takie krokiety świetnie nadają się na przystawkę lub imprezę :) Składniki: 500 g ziemniaków 1 marchewka 1 pierś kurczaka
Niezły Młynekmnie sałatka idealna - soczyste maliny, młody szpinak, pomidor i usmażona pierś z kurczaka obtoczona w sezamie, a całość polana sosem czosnkowo-koperkowym. Pychota! Sałatka dla osób, które lubią połączenie mięsa i owoców. Składniki na 2 porcję: 2 garście młodego szpinaku 1 pomidor świeże maliny (według uznania) 2 małe piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku 3 łyżki majonezu posiekany świeży(...)mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać pokrojonego pomidora, maliny i plasterki piersi z kurczaka. Na sam koniec polać sosem czonskowo-koperkowym (w miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek i ząbek czosnku - doprawić solą oraz pieprzem). Od razu podawać. Pomysł na przepis : http://youtu.be/HU6K_9KFNsM
Ugotowaćłyżeczka siekanego szczypiorku Przygotowanie: Seler, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w kostkę. Z kurczaka usuwamy skórę i kroimy go również w kostkę. Układamy warstwami: kurczaka, seler, kukurydzę z chili. Polewamy sosem przygotowanym z majonezu i jogurtu z odrobiną pieprzu. Przykrywamy pokrojonym ananasem, posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem. Smacznego! The post Sałatka warstwowa z selerem i kurczakiem appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękokosowego - olej kokosowy / rzepakowy - curry - sos sojowy - słodka papryka - czosnek granulowany - chilli w proszku - sól, pieprz - opcjonalnie: imbir Najpierw mięso. W zasadzie dowolne, choć kurczaka przyrządza się najszybciej, pociachane w kostkę i zamarynowane w sosie sojowym, słodkiej papryce, czosnku, curry, soli i pieprzu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Jeśli macie kokosowy, używamy kokosowego, jeśli nie macie, to żadna strata, użyjcie(...)patelni. Albo woku, o ile posiadacie. Gdy mięso będzie podsmażone, wrzucamy warzywa, smażymy razem przez kilka minut, a gdy nabiorą temperatury i sprężystości zalewamy całość gorącą wodą, tak, by kurczak i warzywa były zakryte, a następnie dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż woda wyparuje. Teraz nadchodzi pora na gwiazdę wieczoru - mleko kokosowe. Dowiedziałam się, że w niskich temperaturach zmienia
Kulinarne zapędy Kokosazakładce ZNAJDŹ PRZEPIS, możecie dużo szybciej wertować bloga, po różnych hasłach i szukać przepisów bądź inspiracji. Polecam! Dzisiaj cukinię proponuję Wam w iście letnim wydaniu, mianowicie z kurczakiem, kurkumą i sosem pomidorowym. Danie jest idealnie lekkie, orzeźwiające, a zarazem dzięki kurkumie ma charakter. Dodatek świeżych ziół w postaci gałązek rozmarynu dopełnił smak i zrównoważył aromat. Danie jest bardzo proste(...)oliwek podsmażamy czosnek około 1 minuty, dodajemy kurczaka i rozmaryn. Ciągle mieszając podsmażamy mięso, dodajemy cukinię i około 150 ml wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 10 minut. Od tej pory gotujemy danie bez pokrywki przez kolejne 5 do 7 minut, dodajemy pomidory i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czekamy aż sos odpowiednio się zredukuje i nabierze ładnej kremowej
SMYKWKUCHNIdopieczenia kawałków mięsa wewnątrz. Kurczaka pozostawiłem w piekarniku na około 10 minut. Pomidory pokroiłem w cienkie plastry, cebulę czerwoną w cienkie piórka, a pół czerwonej papryki w cienkie paseczki. Do serka homogenizowanego dodałem 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu i całość dokładnie wymieszałem, aby uzyskać jednolity sos. Placki tortilli delikatnie podgrzałem(...)ułożyłem liście sałaty rzymskiej, plasterki podsmażonego bakłażana, plasterki pomidora, kawałki papryki i cebuli. Całość posypałem startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem. Na wierzchu ułożyłem kawałki kurczaka w panierce, które polałem sosem czosnkowym, po czym zawinąłem tortille
Wyprawy kulinarneMiękkie, delikatne i bardzo aromatyczne piersi z kurczaka w białym sosie (z zielonym groszkiem i pietruszką). Danie dla osób, które lubią przygotowywać szybkie posiłki. Zamiast warzywka stosuje suszone warzywa, ponieważ są o wiele smaczniejsze niż przyprawa z glutaminianem sodu. Składniki dla 4 osób: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 szklanka zielonego groszku połowa pęczka zielonej pietruszki sól, pieprz(...)łyżki mąki 2 łyżki śmietany 12% Na samym początku mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotowane kawałki piersi z kurczaka przeciąć na mniejsze porcje. Z jednej podwójnej piersi kurczaka powinny powstać 4 kawałki, czyli łącznie będzie 8 kawałków mięsa. Piersi przyprawić solą oraz pieprzem. Obtoczyć w mące krupczatce. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć kawałki mięsa. Przygotowane piersi przełożyć
Ugotowaćsię prezentuje na stole. Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 gram makaronu Treccia Green Spoon 50 gram rukoli 1 owoc mango 50 gram suszonej żurawiny Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sos miodowy: 100 ml. oleju rzepakowego Green Spoon 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich Sól do smaku Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy(...)przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, rukolę płuczemy, osuszamy. Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć gorącą wodą). Składniki sosu łączmy ze sobą, przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Bajeczna Kuchniapodwyższonej temperaturze zostają uwypuklone ich wszystkie walory smakowe i zapachowe .Dlatego ,dzisiaj ,dla koneserów dań z owocami proponuję danie z figami pieczonymi i bardzo wykwintnym sosem figowym. Składniki:2 filety z piersi kurczaka przyprawione curry i solą4 figi1 szalotka4 plastry cytryny kandyzowanej4 plasterki imbiru2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka miodusól,pieprz0,5 szklanki wodySos figowy z miodem ,imbirem i kandyzowaną(...)ogniu, mieszając 5-7min.W małym naczyniu żaroodpornym układamy całe figi oblewamy oliwką i podlewamy 2 łyżkami wody. Pieczemy w temp.180stop. 10min.Smażymy doprawione filety z kurczaka .Podajemy z pieczonymi figami i sosem figowym
Kulinarny karnet Christopheratego co było akurat w lodówce. Niewiele tam było ale udało się coś ciekawego zrobić, całe szczęście miałam piersi z kurczaka w zamrażalniku :) Zestaw kurczak z sałatką warzywną wyszedł całkiem smaczny, nawet gotowy sos czosnkowy nie był zły, ale zdecydowanie polecam samemu jednak robić ;p Składniki: 1 duża pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 0,6 kg ziemniaków, pomidory, oliwki, brokuł(...)Włączamy piekarnik, rozgrzewamy do temp. ok 180* C. Do naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki. Wkładamy do piekarnika, pieczemy ok 30 min. 3. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Smażymy. 4. Przygotowujemy sos czosnkowy. Śmietanę łączymy z majonezem, wyciskamy czosnek, dodajemy sól i pieprz. Odstawiamy do lodówki na jakiś czas. 5. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie. Pomidory
Kuchnia Pełna Pasjisosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami Szparagi zapiekane w sosie serowym Post Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka gyros jest szybka, smaczna i błyskawiczna do przygotowania. Połączenie warzyw i piersi kurczaka, otulone w sosie majonezowo-ketczupowym z lekką nutą czosnku. Proponuje wszystko ze sobą wymieszać, ponieważ dzięki temu sałatkę lepiej się nakłada. Składniki: pół główki kapusty pekińskiej 2 pomidory bez skórki 4 ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 piersi(...)kurczaka 1 ząbek czosnku sól, pieprz majonez ketchup oliwa Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy - następnie przygotowane mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni. Ostudzić. W międzyczasie umyć warzywa. Kapustę pekińską posiekać, ogórki i pomidory pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. Do miski dodać: kapustę pekińską, ogórki, pomidory, cebulę
Ugotowaćpatelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy na niego czerwoną cebulę i szalotkę, smażymy, aż zmiękną. Dodajemy paprykę, czosnek i część koperku. Całość mieszamy i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy kurczaka i odprawiamy sosem sojowym. Po kilku minutach dodajemy pęczak i zalewamy bulionem warzywnym. Smażymy, aż kasza wchłonie cały bulion. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz koperkiem. Kolorowe pęczotto z kurczakiem
My Chcemy Jeśćdelikatnie się zarumieniły. Następnie dolewamy śmietankę. Sos mieszamy i redukujemy o połowę. Doprawiamy solą i pierzem. Pod koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koniec w sosie zanurzamy wcześniej usmażone polędwiczki z kurczaka. Wszystko razem podsmażamy i możemy serwować. Na fasolce szparagowej układamy polędwiczki z kurczaka i grzyby. Wszystko polewamy kremowym sosem. Smacznego
kulinarnyJa