chili, oprószyć oregano, kurkumą i smażyć około 3-4 minuty mieszają, w międzyczasie podlać 2-3 łyżkami wody. Na koniec dodać sos sojowy, wymieszać i zdjąć z ognia. Przygotowanie sosu pomidorowego: W garnku podsmażyć na oliwie posiekany czosnek i papryczkę chili, dodać pomidory i przyprawy do smaku. Wymieszać i gotować na małym ogniu około 10 minut bez przykrycia. Piekarnik rozgrzać
Tradycyjna Kuchniablasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej. Kotleciki pieczemy przez ok. 20-30 minut do zarumienienia. Podajemy ze świeżym oregano i np. ryżem basmati, świeżymi pomidorkami oraz sosem pomidorowym. Gotowe. PS Nie zapomnijcie dołączyć do nowej grupki na fejsie! 💜 PASTELOWE BABECZKI 💜 Smacznego! 🍃 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieDziś dzielę się z Wami kolejnym prostym pomysłem na rodzinny obiad. Piersi z kurczaka w ziołowo-pomidorowym sosie , to stosunkowo szybka propozycja. Tak przygotowane danie możecie podać zarówno z ziemniakami, z kaszą, ryżem lub z zestawem samych surówek. Smak i prostota, którą tak lubię. Spróbujcie. Składniki: 3 piersi z kurczaka około 1 łyżki przyprawy do kurczaka – polecam
Słodkie okruszkiJeśli mam dużo obowiązków to danie jest trafem w samą dziesiątkę. Nie wymaga ani czasu ani wysiłku, a przy tym jest pyszne! Składniki na makaron z zielonym pesto i sosem pomidorowym (2 porcje): makaron penne i świderki 4 pomidory łyżka przecieru pomidorowego zielone pesto (ja kupiłam pesto firmy Sottile Gusto) sól bazylia oregano kilka listków bazylii Ugotować makaron i obtoczyć
Karola gotujeszybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Mięso jest miękkie, delikatne i niezwykle aromatyczne. Doprawiłam je sporą ilością czosnku, bazylii i majeranku. Czerwona fasolka idealnie komponuje się z lekko pomidorowym sosem... Gulasz podałam z makaronem orkiszowym, ale w zasadzie pasuje on do wszystkiego i jest pyszny nawet ze świeżym pieczywem. (3-4 porcje) 500-600g szynki wieprzowej (może
Di gotujeCebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie. Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego. Wymieszaj. Do całości dodaj kaszę jaglaną. Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem. Formuj kulki. Podawaj z ćwikłą. Zdrowo, aromatycznie, dość szybko! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniUniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków. Składniki 2 spore garści suszonych grzybów 100 g margaryny 2 łyżki mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego litr bulionu warzywnego 2 łyżki gęstej śmietany cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny i mąki sporządzamy
R'n'G KitchenSycylijska potrawka z kurczaka Sycylijska potrawka z kurczaka to genialnie prosty i smaczny obiad. Gęsty aromatyczny sos pomidorowy gra tu pierwszy plan , do tego zioła i soczyste udka bez kości i skóry .. Poezja , a dodatkowo dość niskokaloryczne i zdrowe . Polecam taki posiłek na upalne dni . Potrawka doskonale daje się odgrzewać , nie tracąc nic na jakości , a to sprawia ,że można
Ogrodnik w podróżyMięso mielone to żadna nowość, ale jeśli są to smażone pulpeciki z niespodzianką w środku, to już coś innego. A jeśli jeszcze zapieczemy w sosie pomidorowym to już zmienia nam się danie. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniejajko. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować małe pulpeciki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Obsmażyć pulpeciki z obu stron na lekko złoty kolor. Ugotowany makaron wymieszać z sosem pomidorowym z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na wierzchu pulpeciki. Posypać startą mozzarella. Zapiekać do rozpuszczenia sera ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówwody, mieszam, przelewam do drugiej puszki, zbieram wszystko to, co zostało na jej ściankach i wlewam na patelnię) . Gotujemy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu aż sos pomidorowy wyraźnie się zredukuje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Wykładamy nimi dno wysmarowanego masłem naczynia
Smaki Na Talerzuśrodku nałóż łyżeczkę farszu, przykryj kolejnym plastrem (plastry powinny być zbliżonej średnicy, ewentualnie możesz dociąć brzegi nożem) i dokładnie przyciśnij brzegi. Podobnie postępuj z pozostałymi pierożkami. Na koniec został sos pomidorowy. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć resztę cebuli i czosnek, a po dwóch minutach dodaj
Roślinna - blog wegańskinimi zrobić..parę dni temu robiłam kwaszone ..przydadzą się na zimę do sałatek i nie tylko..W oko wpadł mi przepis na sałatkę z ogórków w pomidorowym sosie i postanowiłam spróbować..i nie żałuję..jeden słoiczek się nie zawekował i prawie cały zjadła..pomysł na taką sałatkę znalazłam tutaj .polecam ..spróbujcie.. 3 kg ogórków
Moje domowe kucharzeniepołowy wysokości kotletów. Tak przygotowane gołąbki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez 40 minut. Podawać gorące z sosem pomidorowym / pieczarkowym /grzybowym lub pieczeniowym. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 14 sporych lub 17 mniejszych gołąbków/kotletów. Przyprawę uniwersalną można zastąpić 2 kostkami bulionowymi. Można użyć
Gospodyni MiejskaDzień dobry :) Dzisiaj ma dla Was propozycję obiadową : pyszne klopsiki gotowane w sosie pomidorowym. Do przygotowania kuleczek mięsnych użyłam przypraw od Galeo. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 1 kg dobrego mięsa mielonego np : z szynki 1 cebula 4 łyżki kaszy manny 4 łyżki śmietanki 12 % sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka oregano Galeo 1 łyżeczka pierzu ziołowego(...)pomidorowy i przyprawiamy do smaku, wrzucamy kuleczki mięsne i gotujemy pod przykryciem około 13 minut. Jeśli rondel macie na tyle duży to wrzucamy wszystkie na raz jeśli mały to partiami. Ugotowane klopsiki wyciągamy łyżką cedzakową, jeśli wywar dość dużo Wam odparował to proponuję dolać wody lub bulionu, szklankę wody mieszamy z mąką i wlewamy do wywaru, gotujemy aż sos
Sama słodycz i szczypta chiliponownie zagnieść. Podzielić ciasto na 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta rozłożyć na okrągłej blaszce większą część na prostokątnej blaszce pozostawiając nieco grubsze brzegi. Ciasto posmarować niewielką ilością sosu pomidorowego i ułożyć ulubione dodatki. Ser możemy dać od razu lub pod koniec pieczenia. W formie okrągłej dałam ser pod koniec pieczenia natomiast w prostokątnej blaszce dałam od razu. Dając
Ala piecze i gotujeminut. Na patelni podgrzałam oliwę i dusiłam na niej pokrojoną cebulkę ze startymi ząbkami czosnku. Dodałam pokrojony miąższ z bakłażanów. Posypałam go oregano,pieprzem i solą. Wlałam pomidory i sos pomidorowy. Ugotowałam 2 torebki naturalnego ryżu. Wsypałam je do farszu. Wszystko wymieszałam. Wsypałam pokrojoną natkę pietruszki. Gotowy farsz, nałożyłam do wcześniej przygotowanych bakłażanów. Na wierzch posypałam je parmezanem. Piekłam
potrawyregionalnewłoskie danie znane jest na całym świecie. Postanowiłam je trochę zmodyfikować i zamiast tradycyjnego spaghetti bolognese, przyrządziłam małe klopsiki w sosie pomidorowym i makaronem. Nie ma w nich jajek. Jest idealne dla dzieci jak i oczywiście dla starszych łakomczuchów. Składniki: 500g mięsa wieprzowego ew.wołowego około 150g bułki tartej około 150ml mleka 2 szt.cebuli pomidory/pasta pomidorowa bazylia oregano
potrawyregionalnełyżka oleju 1 cebula 1- 2 papryczki chili 50 dag mięsa mielonego 15 dag startego sera żółtego 1 ząbek czosnku Sól pieprz 5 tortilli Sos pomidorowy: 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 op. krojonych pomidorów lub 400 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki(...)ząbek czosnku i chili. Zeszklić. Dodać mięso mielone, zwiększyć ogień do średniego i smażyć, często mieszając, przez 8-10 min, aż mięso równomiernie się przyrumieni. Zdjąć patelnię z ognia. Sos: Rozgrzać olej. Dodać posiekane: cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać pomidory lub przecier, cukier, oregano, pieprz kajeński, słodką paprykę doprawić solą i pieprzem. Zwiększyć ogień i gotować aż całość zgęstnieje (odparuje
Fabryka pomysłówŚledź po cygańsku, śledziki w śmietanie, w oleju, smażone…, sposobów podania jest tak wiele, żenie wiadomo na jakie się skusić. Ja preferuję w sosie pomidorowym :) Chociaż jestem jedynym amatorem śledzików w mojej rodzinie i niestety cała rodzinka patrzy na nie krzywo, to na świątecznym stole nie może ich zabraknąć. Te w słodkiej zalewie z rodzynkami wyjątkowo smakują nawet wybrednemu podniebieniu(...)cebula zacznie się gotować, dodać pozostałe składniki i zmniejszyć moc palika. Gotować ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając, aż cebula zmięknie. Następnie przestudzić, zalać sosem śledzie i wymieszać. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą
Delicious Titbits