bułką lub makaronem spaghetti. Połączenie suszonych grzybów i pomidorów to dla mnie odkrycie. Ten niezwykle prosty, ale przepyszny patent na sos zapożyczyłam od Jamiego Olivera, kulinarnego geniusza :) Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym to doskonały jesienny comfort food, sycący i rozgrzewający. Myślę, że satysfakcjonujący nawet dla zagorzałego mięsożercy. A Wy co sądzicie? :) Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym Składniki(...)każdej strony. Przełóż je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Usmażone falafele podawaj gorące z sosem pomidorowo-grzybowym. Pasuje do nich pieczywo, ryż, mogą być też pieczone ziemniaki, a także makaron (uzyskamy wtedy coś w rodzaju wegańskiego makaronu z sosem pomidorowym i klopsikami). Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku
Chilli Czosnek i Oliwatakie zestawienie musi być cholernie dobre. Postanowiłyśmy to sprawdzić. No i zadziałało! Połączenie przetestowałyśmy na 2 kobietach i 3 mężczyznach. Wszyscy byli zachwyceni. Słodko-ostry efekt uzyskałyśmy w pomidorowej zupie z pieczonych pomidorów. I mamy kolejną nowinę - zupa smakowała i gdy była gorąca i gdy była zimna - czy nie sądzicie, że to znów odnosi się do kobiet? Przecież... niektórzy lubią(...)miseczka/talerz/filiżanka/łyżka. Smaczna: Nie, nie jest smaczna. Ona jest przepyszna!!! Zdrowa: Nawet bardzo. Główne składniki to pomidory i czosnek - vademecum niżej. Uniwersalna: dwa machnięcia różdżką i mamy sos do spaghetti. Rozgrzewająca: lepiej działa niż koc + kubek herbaty z cytryną i miodem. Lepiej niż kominek. No, jedynie z bokserem nie może konkurować. (Bokser ma przewagę bezapelacyjną!). Tania: Jeśli
Wypisz WymalujMakaron jest dobry pod każdą postacią- jako spaghetti, lasagne, zapiekanka czy najzwyczajniej polany śmietaną z cukrem. Nie jadłam tylko tego zwiniętego w ruloniki. Ale żeby nie było na włoską nutę, trochę pomyślałam (nieraz mi się zdarza ;)) i przyrządziłam go... po polsku. Farsz może Wam trochę przypominać niedorobiony bigos albo nadzienie na pierogi. Ale o to właśnie chodziło... Cannelloni(...)kapusty, wszystko razem wymieszałam i doprawiłam przyprawami (papryka, sól, majeranek). Farsz wystudziłam. Następnie każdą rurkę nadziałam kapuścianym farszem, ułożyłam w żaroodpornym naczyniu (lekko wysmarowanym tłuszczem) i polałam sosem beszamelowym (może też być pomidorowy, albo oba pół na pół). Wszystko razem wylądowało w piekarniku na 15- 20 min (150st.) Czy uwierzycie, że dziś pierwszy raz jadłam cannelloni
bastalenajakoś zawsze odkładałam to na później. Danie przyrządziłam na podstawie przepisu znalezionego na makarony.co . Wyszło pysznie, szybko i zawsze to makaron w innej wersji niż spaghetti. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)moim A., który dzielnie pomagał. Składniki na 4 porcje: 250g makaron conchiglioni 500 – 600 g mięsa mielonego Ząbek czosnku Puszka pomidorów (krojone) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego + około pół słoiczka na sos do wypełnienia dna 1 cebula Olej do smażenia Starty ser żółty - około 20 dag Sól Pieprz ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić, oblać zimną
Fabryka pomysłów