sos pomidorowy do spaghetti - 388 przepisów (strona:17/26)

PASTA ALLA NORMA, CZYLI MAKARON Z BAKŁAŻANEM, POMIDORAMI I BAZYLIĄ 135

owczego) w moim otoczeniu, graniczy z cudem. Zastąpiłam go (myślę że z sukcesem ;) ) Cheddarem. SKŁADNIKI: 200 g makaronu (penne lub spaghetti) 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 3 pomidory (bez skórki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego sól morska pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka suszonego oregano kilka listków świeżej bazylii tarty ser Cheddar A jak to zrobić(...)makaronie, aby się lekko podgotował. Dodać przecier, pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić cukrem, świeżo zmielonym pieprzem, solą i suszonym oregano. Gotować, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie sos. Na koniec wsypać posiekaną bazylię i łyżkę startego sera, gotować jeszcze przez około minutę. Dodać makaron, wymieszać i podawać. Wierzch można dodatkowo oprószyć startym serem

Kuchnia w opałach
Spaghetti bolognese 172

przepis na obiad dla czteroosobowej, głodnej rodziny :) Składniki: - około 1kg mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam łopatki wieprzowej) - około 40dag makaronu spaghetti - dwie duże cebule -   1 duży koncentrat pomidorowy - 1 puszka pomidorów krojonych -  około 220ml   przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - tarty parmezan do smaku - listki świeżej bazylii - zioła prowansalskie  - papryka ostra - papryka słodka(...)zimną wodą w durszlaku. Do gotowego mięsa dodajemy przecier, koncentrat i pomidory. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku papryką w proszku, ziołem prowansalskim i opcjonalnie solą i pieprzem. Sos mieszamy z makaronem i chwilę razem podgrzewamy. Gotowe danie posypujemy poszarpanymi listkami bazylii i parmezanem. Bon Appetit :) Qchnia  p o  prostu Qchnia  p o  prostu Qchnia

Qchnia po prostu
Makaron z owocami morza 113

spaghetti, bucatini (takie grubsze spaghetti dziurawe w środku) albo fusilli (czyli świderki) – krewetki, oczywiście najlepiej świeże, ale mogą być także mrożone koktajlowe – małże – jak wyżej, mogą być ze słoika – świeże zioła – rozmaryn, tymianek, można zastąpić suszonymi – świeża bazylia – pomidorki koktajlowe – śmietana 18% (do zup i sosów) – groszek konserwowy – cebula(...)wody, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami (bez bazylii). Dorzucamy groszek i wlewamy śmietanę, by zrobił się delikatny, kremowy sos. Chwilę dusimy. Makaron wykładamy na talerz, na makaron gotowy sos z owocami morza. Dekorujemy świeżą bazylią. Podobne przepisy Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów pomidorowa fasolka z bankietówkami Chili con carne Tarta z wędzonym łososiem i cukinią .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Bucatini z chayote i sosem miętowym. 315

również jako perciatelli, to spaghetti z dziurką. Składniki. 2 piersi z kurczaka 1 garść makaron bucatini 2 ząbki czosnku 2 łyżki natka pietruszki przyprawa do dań Kucharek pieprz 0,5 łyżeczki papryka słodka 10 dag mozzarella biała starta oliwa z oliwek Sos miętowy. zdeglasowany smak z upieczonej roladki 100 ml śmietana 36% 1 łyżeczka sosu miętowego ew. 2 łyżeczki posiekanej(...)piekarniku 190 oC 30 minut. Sos. - wszystkie składniki wymieszać , gotować i zredukować do pożądanej gęstości. Można zaciągnąć dodając odrobinę mąki ziemniaczanej. Po wyjęciu rolady z piekarnika odczekać 5 minut, następnie pokroić na plastry. Podać z sosem miętowym. Podałem z dodatkiem  warzywnego chayote. Chayote Składniki. 30dag  chayote 30dag cukinii Sól, pieprz Sos pomidorowy. 3 łyżki oliwy 1 cebula

Kulinarny karnet Christophera
Spaghetti alla bolognese 119

jednak jego lżejsza wersja, ponieważ użyłam razowego makaronu, a mięso jest z indyka. Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu spaghetti razowego 500 g mięsa mielonego z indyka łyżka oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku 200 g passaty pomidorowej sól, pierz, suszone zioła np. bazylia, oregano Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać(...)Dorzucić cebulę i czosnek, podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie wlać passatę, wymieszać i dusić całość około 20 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem i podawać. Wierzch można posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią

wyzwania kuchenne
Spaghetti według Gordona Ramsay'a - najlepsze! 577

Są potrawy, które robi się tylko raz i takie, które na stałe wpisują się do obiadowego menu. To spaghetti zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii. :-) Długo

Szefowa kuchni
Makaron z sosem pieczarkowo - pomidorowym 253

Czasami człowieka najdzie ochota na coś dobrego. Gdy człowiek ten jest mną, "coś dobrego" nieodłącznie wiąże się z makaronem. Tak było i ostatnio, gdy w ostatnią

Kulinarne zapędy Kokosa
Makaron z boczkiem i szałwią 170

szybko, które można przygotować w ciągu 15 minut. Potrzebujemy tylko kawałek wędzonego boczku (ok. 25 dag) , 200 g makaronu spaghetti oraz świeże listki szałwii. Gotujemy w osolonej wodzie makaron spaghetti. W czasie gdy makaron się gotuje kroimy w plasterki wędzony boczek, który następnie podsmażamy na dużej patelni, wytapiamy powoli, aby wytopił się tłuszcz z boczku, pod koniec smażenia dodajemy(...)mieszamy aż tłuszcz wytopiony z boczku przyklei się do makaronu. Makaron z boczkiem i szałwią wykładamy na talerz. Smacznego. My generalnie lubimy dania z makaronem. Polecam również na szybko: sos pomidorowy błyskawiczny Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem Sos śmietanowy z kurczakiem do makaronu (błyskawiczny) Sos śmietanowo-serowy do makaronu The post Makaron z boczkiem i szałwią appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mule w sosie pomidorowym 188

mule raz, czy dwa, ale nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Ostatnio trafiłam na dobrą ofertę i możliwość zakupu świeżych muli. Oczami wyobraźni widziałam już pięknie otwarte muszle, pomidorowy sos, makaron i kieliszek białego wina... Jednak najwięcej roboty jest z odpowiednim przygotowaniem muli do obróbki termicznej. Należy się do tego przyłożyć, jeśli nie chcemy małych rewolucji żołądkowych(...)pomidory i przyprawy - smażyć przez 3 minuty. Na koniec wlać wino i jeszcze kilka minut gotować. Na tak przygotowany sos wrzucić mule, przykryć pokrywką i dusić przez 5 minut, aż się otworzą.  Mule można podawać z makaronem np. spaghetti czy pappardelle, lub z bagietką

Pasja Smaku
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 173

Penne in tomato sauce with olives 9.  Spaghetti od Nicole / Nicole's spaghetti 10.  Spaghetti al pesto / Spaghetti al pesto 11.  Spaghetti Napoli 2.0 / Spaghetti Napoli 2.0 12.  Makaron z imbirem / Pasta with ginger 13.  Spaghetti bolognese / Spaghetti Bolognese   14.  Spaghetti z cukinią / Spaghetti with zucchini 15.  Pesto szpinakowe / Spinach pesto(...)serve them with cornbread (super quick to make), you can also sprinkle them with some bread or puff pastry croutons. 21.  Kremowa zupa pomidorowa / Creamy tomato soup  lub  aromatyczna pomidorowa z jaglaną i bazylią / Aromatic tomato soup with millet and basil 22. Meksykańska zupa fasolowa / Mexican red bean soup 23.  Brokułowa / Broccoli 24.  Paprykowa / Pepper

Qlinarnie i Qlinarnie
CUKINIA I BAKŁAŻAN W POMIDORACH DO SŁOIKÓW 255

Bakłażan i cukinia idealnie nadają się do  gulaszy, mięs, spaghetti i przeróżnych sosów. W lato wykorzystuję je bardzo często. Niestety w zimie brakuje mi ich bardzo. Postanowiłam więc zamknąć te pyszne warzywa w słoiczkach  i rozkoszować się ich smakiem w zimowe dni. Pokroiłam je w kawałki i wymieszałam ze świeżymi pomidorami. Warzywa można też po wyjęciu ze słoiczka(...)Mając już podsmażone warzywa, zajęłam się pomidorami. Można użyć świeżych pomidorów, obranych ze skórki. Pokroić je w kostkę i dusić przez około 40 minut. lub dodać domowy  przecier pomidorowy .   Wymieszałam cukinię i bakłażany. Wlałam do nich przecier pomidorowy. Wszystko wymieszałam i zagotowałam. Doprawiłam jeszcze do smaku. Nakładałam warzywa do słoików, Pasteryzowałam przez około 10-15 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Lasagne bolognese krok po kroku 305

zioła prowansalskie 1 łyżka sosu worhestershire ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki około 10 pieczarek Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki około 3/4 szklanki mleka 20 g parmezanu sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sos boloński: 100 ml pomidorów krojonych z puszki 200 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek 1/2 czerwonej cebuli ½ marchewki ząbek

Mania Gotowania
Spaghetti z warzywnym sosem 167

400g) 1 szklanka zielonego groszku 60g startego żółtego sera Oliwa z oliwek Przyprawy: sól, pieprz, chili, oregano Makaron spaghetti dla 4 osób Nastawiamy duży garnek z wodą oraz  doprowadzamy do wrzenia, solimy i gotujemy makaron. W między czasie przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w plastry i smażymy na średnim ogniu. Marchewkę obieramy i trzemy(...)oraz pieprzem i chwilkę podsmażamy. Dorzucamy pomidory i groszek oraz oregano z chili. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut. Jeśli powstało nam zbyt mało sosu to dodajemy nieco przecieru pomidorowego rozpuszczonego w wodzie. Makaron odcedzamy i umieszczamy ponownie w garnku. Dorzucamy przyrządzany sos i mieszamy całość. Podajemy na ciepło posypane serem. Smacznego

Kolizje Smaków