chrupiącej panierce (wersja łagodna i pikantna) Domowy gyros Nugettsy z bawarsą nutą Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną Pizze, zapiekanki i tortille: Pizza na grubym cieście Pizza na cienkim cieście Nadziewana tortilla a la pizza Tortilla z kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Szybka zapiekanka chlebowa
Słodkie okruszkipapryką słodką i czerwoną pastą curry. Wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić kawłki kurczaka. Smażych dosłownie chwilkę, co jakiś czas mieszając. Takie cienkie kawałki mięska smażą sie błyskawicznie. Najprościej to posmakować i wiadomo że gotowe. Zjąć z patelni i odstawić. Przygotowanie sosu – idealnie pasuje sos czosnkowy który znajdziecie tu – Błyskawiczny sos czosnkowy . Możecie też zrobić
Kuchnia Pokoleńprzygotowania sałatki potrzebujemy: – opakowanie rukoli – suszone owocu z sosu – rodzynki, morele (wcześniej gotował się w nim bażant i dzik), ale można też namoczyć je w wodzie – mięso, u mnie bażant (świetnie sprawdzą się resztki indyka czy kurczaka) – pomidorki koktajlowe – 2 małe lub jeden duży ogórek – garść suszonej żurawiny – 2 papryki
Szybko Tanio Smaczniepowiecie na makaron i aksamitny sos?Ja osobiście uwielbiam takie cytrusowe połączenia z mięsem.Cytryna ,mleczko kokosowe i kolendra,to jest ta magia ,która wypełnia podczas jedzenia nasze kubki smakowe.Polecam . 2 podwójne piersi kurczaka sol morska pieprz biały szczypta kurkumy 2 listki cytrynowe 2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kolendry (nasiona) 2cm.korzenia imbiru olej 300ml.bulionu 200ml.mleczka kokosowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioleju kokosowego. Pod koniec wlać ok pół kieliszka białego półwytrawnego wina. Dusić ok 5 min. Kurczaka zdjąć z patelni. Wino jeszcze troszkę zredukować i wlać 2 pudełka śmietanki. Trzymać na ogniu ok 5-8 min - w razie potrzeby posolić do smaku.. Do gotowego sosu włożyć mięso posypać zielonym groszkiem i gotowe.. Ja podałam z glazurowaną marchewką i pieczonymi
Gaździnka warzySkładniki na sałatkę filet z kurczaka, 4 pojedyncze szt makaron muszelki, 200g brokuł, 1/2 szt fasolka czerwona, 1 puszka kukurydza, 1/2 puszki jajka, 4 szt przyprawa gyros, 1/2 opak sól olej Składniki na sos jogurt naturalny, 400g majonez, 200g sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy na cienkie paseczki lub w 1cm kosteczkę, dodajemy
Gotowanie moimi oczamiBakłażana umyć i pokroić w kostkę. Batata obrać i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kurczaka, Dusić przez chwilę, doprawić solą. Wymieszać delikatnie z ugotowaną kaszą. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawać z ulubionym sosem (u mnie czosnkowy), posypać natką pietruszki lub kolendrą
zadanie-gotowaniemaja 2016 Wyniki ogłoszę do 10 maja 2016 Nagrodzę 5 osób – zestawami 5 sosów Barilla i 5 makaronów Barilla Zastrzegam prawo do usuwania wpisów, które są skopiowane z internetu Zwycięski przepis opublikuję na blogu Przepisy, które mogą Was zainspirować: Makaron z kurczakiem, pesto i cukinią Makaron z zielonym pesto z bazylii Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Partnerem
Kuchnia Bazyliikremy ale nie lubię być monotonna ;) Bazą tej zupy jest wywar gotowany na warzywach i kurczaku (można go przygotować dzień wcześniej). Aby podkręcić jego smak (tym bardziej, że nie przepadam za klasycznym polskim rosołem) dodałam trochę orientalnych składników, jak kapusta pak choi, imbir, sos sojowy i japońskie sake. Taka zupa z powodzeniem może stanowić kompletny obiad. Smaki są głębokie
Milion SmakówKroimy na nieduże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Zalewamy całość śmietanką i dusimy 10 minut, po tym czasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane paczuszki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy
KuchcikoweLoveciekawa i pyszna. Kapusta daje chrupkości i wyrazistości:) Polecam:) Składniki: Filet z Kurczaka Mix Kapust 6 Ogórków konserwowych 10 Dag Sera Żółtego tartego 1/2 Czewronej Cebuli 3 łyżki przyprawy Gyros pieprz i sól 1 łyżeczka Oleju Rzepakowego Sposób Przygotowania: Do sosu dodaję ketchup, majonez i 3 łyżeczki przyprawy curry. Wszystko Dokładnie Mieszam
Gotowanie Patkinajlepsze pulpeciki na świecie. Miękkie, soczyste dzięki dodatkowi kaszy jaglanej. W towarzystwie gęstego sosu pomidorowego i pieczarek. Całość posypana dużą ilością świeżej bazylii. Pychota! Do przygotowania 21 średniej wielkości pulpecików potrzebujemy: - 1 polędwiczkę wieprzową (ok 300-400 g) (oczywiście możecie zastąpić kurczakiem) - 1/2 do 2/3 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej - 1 jajko - domowy koncentrat pomidorowy - koncentrat ze słoiczka - świeże zioła - sól
Szybko Tanio Smaczniezagotować. Na patelni roztopić smalec, włożyć pokrojony w paski boczek jak się podsmaży dodać kurczaka też pokrojonego w paski. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku i zmiażdżonym czosnkiem i dobrze podsmażyć. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy się zeszkli dodać szpinakowy sos, wymieszać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem szpinakowym, posypać fetą i............. Smacznego
Gaździnka warzylasagne jest wegetariańska zadowoli nie jednego mięsożercę... Na upartego oczywiście można dodać 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę jak już ktoś nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa:-) Składniki: 450 g szpinaku (ja wzięłam mrożony brykiet) 500 g pieczarek 2 cebule 2 op. sosu 4 sery 1 op. sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory 150 g żółtego sera
IMPRESJA SMAKUsmaku sos: -200 ml wody - 3-4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - 4 ząbki czosnku - łyżka śmietany - bazylia, majeranek, oregano - papryka słodka/ostra - sól pieprz farsz: (tak jak na obrazku) - pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona) - salami - cebula - ser (według uznania np.) - kukurydza - szynka - ananas - pierś z kurczaka itp. Sposób(...)przykrywać pokrywką. Dodać rozgnieciony czosnek. Z odrobiną ciepłej wody wymieszać śmietanę i wlać do garnka. Następnie dodać wszystkie przyprawy , tak aby Ci smakował. Najwięcej daję bazylii , oregano i majeranku. Sos gotować na małym ogniu przez ok.10 minut nie przykrywając przykrywką. 3. Ciasto wyłożyć na blachę. Obrzeża zrobić pogrubione. Wylać sos na placek i rozsmarować łyżką. Następnie wyłożyć wszystkie pokrojone
Gotuj Z Muzyką