wlewamy masę do ryżu. Smażymy mieszając do chwili, aż masa jajeczna się zetnie. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i sokiem z limonki. Inspiracja – Kwestia Smaku . Ryż jaśminowy po tajsku może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem, np. do udek z kurczaka po tajsku (to będzie temat kolejnego wpisu), dań z ryb , czy krewetek . Zaletą kuchni tajskiej jest bardzo swobodna
mojewypiekiinietylkosprawiedliwe, bo zniknie z talerzy w kilka chwil. ;) Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa z piersi kurczaka (może też być indyk) 1 łyżeczka suszonych ziół (tymianek, oregano, lubczyk) 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1-2 łyżeczki sosu sojowego 1 duża pomarańcza 1 mango 2 garście nerkowców prażonych garść listków bazylii tajskiej dodatkowo ryż do podania
Pełny talerzjogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy suszonej pomidor-czosnek-czarnuszka (do kupienia w sieciach rossmann) Nadzienie: 3 piersi z kurczaka 3 pomidory malinowe 2 ogórki gruntowe 10 liści sałaty masłowej 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sos czosnkowy: 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego 3 łyżki majonezu 3 duże ząbki polskiego czosnku 1 łyżeczka przyprawy
Kuchnia w czekoladziebrandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami pinii Ciepła Koza Herbata kwitnąca Wschodzące Słońce ( 11,90 zł ) - ręcznie zwijane
Atlas SmakówSzybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej
Bernika - moj kulinarny pamietnikplasterkami czosnku i słodką papryką. Ziemniaczki dzielimy na połówki, układamy na talerzu, na wierzchu paski paprykowego kurczaka i czarne oliwki, całość posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Jeśli lubicie bardziej ostre potrawy, można dodać oliwę aromatyzowaną chilli. Do dania można podać sos jogurtowy, najlepiej na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem, a natkę pietruszki zastąpić koperkiem czy innymi ziołami, jakie
Moja smaczna kuchniaplasterkami czosnku i słodką papryką. Ziemniaczki dzielimy na połówki, układamy na talerzu, na wierzchu paski paprykowego kurczaka i czarne oliwki, całość posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Jeśli lubicie bardziej ostre potrawy, można dodać oliwę aromatyzowaną chilli. Do dania można podać sos jogurtowy, najlepiej na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem, a natkę pietruszki zastąpić koperkiem czy innymi ziołami, jakie
Moja smaczna kuchniaścieramy na specjalnej tarce (jak u mnie). Szczypior kroimy na niezbyt cienkie, ukośne plasterki. Mieszamy, robimy sos łącząc ze sobą wszystkie składniki, pamiętając o dodaniu olejów na końcu. Sałatką polewamy dopiero 5 minut przed podaniem. idealne do ostrych curry lub kurczaka czy wołowiny na wszystkie azjatyckie i indyjskie sposoby
Kuchnia Prezydentowejcebula nam się zeszkli dodajemy kurczaka pokrojonego w grubsze kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Jak kurczak się troszkę poddusi dajemy pomidory obrane i pokrojone w kostkę oraz miód. Kiedy z pomidorów odparuje nam woda i zrobi nam się gęsty sos dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę a jak ona zmięknie to fasolkę odsączoną z puszki. W między czasie gotujemy makaron
Kuchenne Wariacjeminut. Zadowoli wszystkich fanów szparagów, a także tych, którzy lubią makarony, ale nie przepadają za ciężkimi sosami, w których często owe makarony pływają. Zobacz również inne przepisy na SZPARAGI ----> omlet ze szparagami i baleronem coppa , szparagi z boczkiem , szaszłyki z kurczakiem i szparagami Makaron ze szparagami, szynką i mozzarellą - przepis: Składniki: 250 g makaronu 4-6 plastrów szynki
Moje Qulinariaprzyznam się szczerze ostatnio zapomniałam o łopatce wieprzowej, bardziej przerzuciłam się w mojej kuchni na indyka, kurczaka i karkówkę czy schab, a przecież łopatka to bardzo delikatne mięso, które odpowiednio przygotowane, po prostu rozpływa się w ustach a dodatek aksamitnego sosu stanowi świetny uzupełniacz do kluseczek czy kaszy. Polecam :) Składniki - 1 kg. łopatki wieprzowej - 1 duża cebula Marynata - czosnek mielony
Kuchnia z widokiem na ogródwyobrażam sobie oliwek, suszonych pomidorów czy sera ricotta. Kiedyś to górował żółty ser w plastrach, gotowe sosy pomidorowe i przeróżne odgrzewane dania. Tym bardziej cieszy mnie fakt, że opróżnianie lodówki to teraz naprawdę sama przyjemność! Składniki: 2 plastry szynki z kurczaka 3 szklanki nieugotowanego makaronu pełnoziarnistego 1/2 cukinii 10 oliwek zielonych 4 pokrojone w paski suszone pomidory 3 łyżki
Kitchens Alphabetgarnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami kolendry. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artnakładamy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z sosem tzatziki lub innym jogurtowym sosem. Smacznego!!! A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii: Obiady: Złote placuszki z cukinii Zielone placuszki z cukinii Cukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem
Kuchnia domowa Ani