małe placuszki i zrobić mini pizze ( i na imprezę jak znalazł ). Teraz zostaje już tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta, pierś z kurczaka, kukurydzę, cukinie i wiele innych. Nie ograniczajcie się :) Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni i piekę
Kuchnia VikiUmili" Składniki: - ok. 120 g rukoli (1 opakowanie) - 1 kula mozzarelli - 1 duża lub 2 małe piersi kurczaka - 10-12 pomidorków koktajlowych - 8 suszonych pomidorów (z zalewy lub nie) - garść ziaren słonecznika - liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczka ziół prowansalskich oraz na sos - 4 łyżki oliwy - 2 łyżeczki ulubionej musztardy - szczypta soli, pieprzu, cukru - siekana bazylia - ząbek czosnku - pół łyżeczki soku
I tu będę miała takie temnie kokardki ale można przygotować inny ulubiony) z pieczoną karkówką, szparagami, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi, w delikatnym sosie z mascarpone i parmezanu. Zamiast pieczonej karkówki (miałam akurat pod ręką) można użyć innych mięsnych resztek z obiadu, lub zwyczajnie podsmażyć pierś z kurczaka. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z karkówką, szparagami i grzybami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki
karmelowyJeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami
Kuchenne Wariacjewcale ta marynata nie była taka mocna.Dla Was podaję przepis oryginalny podwójna filet z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku(dałam 5 ząbków bo jeden stanowczo za mało) 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy(u mnie rosyjska) 1 łyżeczka ostrej papryki(u mnie wędzona,ale następnym razem
Niespełnione zdolności kulinarnezmiażdżony czosnek. Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając. Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostubardziej różową. W między czasie możemy przygotować pieczarki z tego przepisu . Jak mamy już gotową pierś z kurczaka odkładamy ją żeby chwilę odstała i kroimy na plasterki czekamy jak soki wyciekną, przynajmniej ja tak wolę i układamy na talerzu i polewamy sosem z pieczarek i pieczarkami. Pierś z dodatkiem pieczarek idealnie pasuje z batatami z tego przepisu i konfitura
Piekielna Kuchnia Patitego jaką ostrą zupę lubicie. Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić piersi kurze i korpus z kurczaka. Zagotować, zdjąć szumy. Teraz już zmniejszyć gaz, dodać grzybki i doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut. Dodać warzywa z paczki, pędy babusa, sos sojowy, chilli posiekane drobno ( można chilli ominąć) i potarty świeży imbir. Zagotować i doprawić w razie potrzeby. Mięso
Kuchnia Pokoleńwlewamy masę do ryżu. Smażymy mieszając do chwili, aż masa jajeczna się zetnie. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i sokiem z limonki. Inspiracja – Kwestia Smaku . Ryż jaśminowy po tajsku może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem, np. do udek z kurczaka po tajsku (to będzie temat kolejnego wpisu), dań z ryb , czy krewetek . Zaletą kuchni tajskiej jest bardzo swobodna
mojewypiekiinietylkosprawiedliwe, bo zniknie z talerzy w kilka chwil. ;) Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa z piersi kurczaka (może też być indyk) 1 łyżeczka suszonych ziół (tymianek, oregano, lubczyk) 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1-2 łyżeczki sosu sojowego 1 duża pomarańcza 1 mango 2 garście nerkowców prażonych garść listków bazylii tajskiej dodatkowo ryż do podania
Pełny talerzjogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy suszonej pomidor-czosnek-czarnuszka (do kupienia w sieciach rossmann) Nadzienie: 3 piersi z kurczaka 3 pomidory malinowe 2 ogórki gruntowe 10 liści sałaty masłowej 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sos czosnkowy: 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego 3 łyżki majonezu 3 duże ząbki polskiego czosnku 1 łyżeczka przyprawy
Kuchnia w czekoladziebrandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami pinii Ciepła Koza Herbata kwitnąca Wschodzące Słońce ( 11,90 zł ) - ręcznie zwijane
Atlas SmakówSzybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej
Bernika - moj kulinarny pamietnikplasterkami czosnku i słodką papryką. Ziemniaczki dzielimy na połówki, układamy na talerzu, na wierzchu paski paprykowego kurczaka i czarne oliwki, całość posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Jeśli lubicie bardziej ostre potrawy, można dodać oliwę aromatyzowaną chilli. Do dania można podać sos jogurtowy, najlepiej na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem, a natkę pietruszki zastąpić koperkiem czy innymi ziołami, jakie
Moja smaczna kuchnia