obiad!" :) SKŁADNIKI do mięsa 0,5 kg mięsa mielonego z indyka lub kurczaka 1 duża cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego Sól - czy jakas doprawka:) SOS do polania zapiekanki Kubek 300g jogurtu greckiego 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Mamuśka wraca do formysosem pomidorowym Śledzie po kaszubsku najlepsze będą następnego dnia, kiedy wszystkie smaki i aromaty z sosu i matiasów wzajemnie się wymieszają. Smacznego. przepis na śledzie po kaszubsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pasta z makreli i jajek – prosty przepis Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Jajka faszerowane w szynce Artykuł Przepis na śledzie po kaszubsku pochodzi
Księga-Smakupomarańczy bardzo przypadła mi do gustu! Na pewno zastosuję tą kombinacją nawet ze zwykłym kurczakiem, bo to danie wyszło przepyszne! Jeśli lubisz tego typu dania, polecam także moje kaczuszki: pieczoną w glazurze pomarańczowo-miodowej , pieczoną z jabłkami i pomarańczami , czy pieczoną z sosem wiśniowym z winem Porto – wszystkie przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Pieczona
karmelowykroimy w dość cienkie piórka. Makaron gotujemy na pół twardo. Nie przelewamy zimną wodą. Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z marynatą. Chwilę smażymy i wsypujemy cebulę. Zmniejszamy płomień i przykrywamy na 2 - 3 minut, aby mięso puściło sok. Nie odparowujemy. Wlewamy zblendowany sos i chwilę mieszamy, aby nabrał temperatury. Doprowadzamy do wrzenia, dusimy przez kilka minut pod przykryciem
Kuchnia od dwojgawersja azjatyckiego rosołku tym razem z makaronem i nna niż ostatnie z kurczakiem i z łososiem . Łagodniejsza, idealna również dla dzieciaków. Lekko słodkawa, dodając chilli (dla odważnych!) delikatnie ostra i niezwykle aromatyczna. Składniki: 2l bulionu warzywnego Garść natki pietruszki 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 5 plastrów obranego imbiru
Czarnawisienkałyżka śmietany 18% 1 łyżeczka masła jajko mąka sól pieprz wykałaczki olej Filet z kurczaka kroję na plastry, rozbijam. Solę, pieprzę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak. Smażę chwilę by szpinak zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Dodaję fetę i śmietanę. Mieszam. Powstanie gęsty sos. Na fileta nakładam masę szpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym
MojaQchnia.plpodać z ryżem, tłuczonymi ziemniakami, kaszą jaglaną lub kaszą bulgur. Składniki: 40 dkg filetu z kurczaka 1 marchewka 1/2 szkl. mrożonego groszku 3 szkl. bulionu warzywnego lub drobiowego (ew. można użyć bulionu z kostki warzywnej bio) 1-2 płaskie łyżki mąki pszennej sól lub sos sojowy do smaku pieprz ziołowy do smaku Przygotowanie: Filet pokroić w poprzek na cienkie plastry
Codziennik Kuchennypizze z jego użyciem. Nasza kompozycja jest bardzo piątkową ale całokształt zostawiamy Waszym smakom - kurczak, bekon, oliwki, pomidory - bawcie się składnikami i twórzcie swoje zestawienia :) Pizza na francuskim cieście z serem, czarnuszką i roszponką Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 3-4 łyżki gęstego sosu pomidorowego 1 łyżeczka czarnuszki 250 g sera mozzarella roszponka Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinaczyniu. Ogórka obieramy i kroimy na długie cienkie plasterki. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kurczaka marynujemy w przyprawach około 30 minut. Smażymy na oliwie z oliwek. Zdejmujemy z patelni, kroimy na mniejsze porcje, układamy na sałatce. Gruszkę kroimy na cieniutkie plastry. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z 4 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżki wody, 1 łyżeczki miodu, przypraw: zmielonej
SMYKWKUCHNIgodzin (6-12). 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. W naczyniu żaroodpornym układamy nóżki kurczaka (ząbek czosnku wyrzucamy), doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut, aż skórka ładnie się zarumieni, co 20 minut polewając go bardzo dokładnie powstałym sosem. Wyciągamy i podajemy z frytkami/ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! :) *aby skórka była bardziej chrupiąca
My Culinary ArtMarchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min. Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym
słodki bratekmasło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić do miękkości. Gdy kurczak jest już prawie miękki, wlać śmietanę i dusić 10 minut. Podawać z kluskami kładzionymi lub ryżem. Podałam ze szpinakiem po angielsku . W przepisie oryginalnym jest mąka, którą zagęszczamy sos, ja mąki nie dodałam. Sos zagęścić można przez gotowanie. * ja użyłam śmietanę
królestwo garówłyżka sól, 1 łyżeczka mąka pszenna, 3 szkl Składniki na gyros filet z piersi kurczaka, 1 cały przyprawa gyros, 1 opak lub po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, curry, bazylii, oregano, tymianku sól, 1/2 łyżeczki olej, do smażenia Składniki na sos jogurt naturalny, 200g czosnek, 4-5 ząbków sok z cytryny, 2-3 łyżeczki sól, pieprz Przygotowanie
Gotowanie moimi oczamimanię, że dodaję ją prawie do każdego dania. Były już mielone, cukinia faszerowana, kurczak z cukinią i surówka. Teraz kolej na placki, z duuuuużą ilością cukinii. Bardzo pyszne, chrupiące i delikatne. Idealne na przekąskę, kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!! Składniki: 1 cukinia ( większa
Passion of Cookingobiadów a czasu jak zwykle brakuje. Możesz zaserwować go zarówno z pieczonym ziemniaczkiem, jak i sosem czosnkowym lub/ i warzywami sezonowymi. Świetnie sprawdzi się na imprezę, jako przystawka podczas oglądania meczu, czy na rodzinny obiad. Spróbuj, czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób
Wielki apetyt