kurczakiem, obsypane serem cheddar, same w sobie smakują świetnie (frytki z serem – to dopiero wynalazek! Jadłam po raz pierwszy – pycha!), do tego porcja świeżych warzyw i obowiązkowo czosnkowy sos. Niby to fast food, w dodatku prosty i – można pomyśleć – mało odkrywczy, a „ochom i achom” nie było końca. Kapsalon to doskonały pomysł na obiad(...)rozprowadzamy usmażone mięso. Całość posypujemy tartym serem. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika do czasu aż ser się roztopi. Następnie na gorące składniki wykładamy sałatkę. Całość polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Podajemy od razu po przygotowaniu. Uwagi: Mięso – do przygotowania tego dania najlepiej sprawdzi się mięso z kurczaka z naszą ulubioną przyprawą – można wybrać przyprawę kebab, kebab/gyros
Smaki Na Talerzuzłoty kolor, przez około 2,5 minuty. Gotowe cebulowe krążki wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru ilości oleju. Przekąski podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym lub sosem rybnym. Smacznego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Popcorn karmelowy – przepis Pizzerinki z ciasta francuskiego Sos czosnkowy Artykuł Cebulowe krążki – onion rings – pyszna przekąska pochodzi
Księga-SmakuSałatka z tortellini Bardzo smaczna sałatka z serowym makaronem tortellini, szynką, warzywami i pysznym czosnkowym sosem. Rewelacyjna opcja na imprezy ale nie tylko. Sałatka ta może stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie w pracy. Polecam! 250g tortellini z serem 20 dkg szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony(...)przelewamy zimną wodą *** *** Gdy makaron całkowicie wystygnie dodajemy go do sałatki i wszystko mieszamy *** *** Majonez mieszamy z jogurtem oraz przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstały sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Dokładnie mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę jeszcze doprawiamy solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji – KLIKNIJ TUTAJ Imprezowe hity! Przepisy
Blog z Apetytempapierem do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. W miseczce łączę majonez, jogurt, rozmiażdżony czosnek, sól, pieprz. Najlepiej smakuje zajadany palcami – moczony w czosnkowym sosie Artykuł Pieczony kalafior z sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plcałe skrzydełka płatki kukurydziane przyprawy - słodki sos chili (to podstawa), curry, sos sojowy, papryka ostra, pieprz, papryka słodka, różne sosy Tao Tao - np. czarny sos chili, pomidorowy sos chili, czosnkowy sos chili - jakie kto lubi i jakie kto ma w domu :) mąka, jajko, mleko - do ciasta naleśnikowego olej do smażenia Wykonanie: 1. Przygotowujemy garnek i miskę. Do każdego z naczyń(...)około 5-8 minut. Kiedyś smażyłam w garnuszku na ogniu, ale na szczęście dorobiłam się już frytownicy - o wiele wygodniej :) Odsączamy. I gotowe! 7. Podajemy z miseczką sosu czosnkowego. A kawałki skrzydełek jemy w mój ulubiony sposób - palcami! Smacznego!!! PORADA: Jeśli robimy skrzydełka na obiad, to wystarczy je na talerz wyłożyć, a jeśli na imprezę, to nieodzownym przedmiotem
dobra gospodyni dom wesołym czyniodstawiamy od lodówki na co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu grillujemy. Ja korzystałam z grilla elektrycznego dwustronnego, jednak można również użyć patelni grillowej. Polecam jedzenie razem z sosem czosnkowym lub sosem koperkowym
PastelFoodcharakter poprzedniej potrawy. Nie zabrakło tu typowych dla kuchni kaukaskiej dodatków: granatu, kolendry, orzechów. Robiłam również nieco inną wersję tej potrawy, grillowanego bakłażana pokroiłam na niewielkie kawałki, wymieszałam z sosem czosnkowym i udekorowałam natką pietruszki. Było smacznie, ale efekt wizualny nie tak przyjemny jak widoczny na poniższych zdjęciach. Grillowanego bakłażana podaję się na zimno, może być przystawką, dodatkiem do grillowanych(...)temu smak sosu będzie intensywnie czosnkowy. Utarty czosnek wymieszać z pozostałymi składnikami sosu i pozostawić w lodówce na 1/2 godziny, aby smaki się połączyły. Na wystudzone plastry bakłażana nałożyć sos czosnkowy i udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, ziarenkami granatu i natką kolendry. Smacznego Przepis dodałam do akcji kulinarnej
Codziennik Kuchennypanierce smażone na głębokim tłuszczu. Oczywiście nie obyło by się bez sosu. Ja uwielbiam czosnkowy, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy toleruje czosnek - wtedy polecam zrobić wersję ziołową :) Sos czosnkowy z oregano Wersja bardzo! czosnkowa Składniki: 200g jogurtu naturalnego 3 duże łyżki majonezu 6 ząbków czosnku łyżka soku z cytryny suszone oregano sól do smaku świeżo mielony pieprz(...)własnych upodobań solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Sos można przechowywać w lodówce około tygodnia :) Wszyscy na pokładzie! Można składać tortille! Tortilla z kurczakiem i warzywami Składniki: Tortilla kukurydziana Sos czosnkowy Kurczak usmażony na złoto, w panierce lub zgrillowany Ulubione warzywa - sałata, papryka, ogórek, pomidor, kiełki, natka pietruszki, oliwki, cebula czerwona, seler naciowy - pełna dowolność :) Wrapy z kurczakiem, świeżymi warzywami
Gary Bez dnachwilkę, co jakiś czas mieszając. Takie cienkie kawałki mięska smażą sie błyskawicznie. Najprościej to posmakować i wiadomo że gotowe. Zjąć z patelni i odstawić. Przygotowanie sosu – idealnie pasuje sos czosnkowy który znajdziecie tu – Błyskawiczny sos czosnkowy . Możecie też zrobić sos majonezowo – ketczupowy. Wymieszać majonez i keczup i gotowe. Nic prostrzego a pycha. Placek tortilli podgrzać w mikrofali
Kuchnia Pokoleńskłada. Zawsze jest coś ważniejszego. Folder z sosem właściwie był już zapomniany, dziś się do niego dokopałam, już czas coś z nim zrobić. Z tego co pamiętam sos powstał jako dip do chipsów czy innych przegryzek. Najczęściej robię klasyczne tzatziki, tym razem postanowiłam wyczarować coś nowego. I wykorzystać do sosów suszony czosnek i cebulę, które mam w szufladzie z przyprawami(...)szczypiorek, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy, na koniec skrapiamy oliwą. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Sos jogurtowo-ziołowy Sos farmerski Sos ziołowo-czosnkowy z fetą Sos zielonej bogini Sos czosnkowy z ziołami Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami Tzatziki Tzatziki z rzodkiewkami Artykuł Sos szczypiorkowy pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyOstatni produkt firmy Reypol , który miałam okazję przetestować to Sos paprykowo - czosnkowy. skład:papryka krojona(68%) cukier, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy ,olej roślinny, substancja zagęszczająca - skrobia modyfikowana, czosnek granulowany (6%), sól, mieszanka przypraw, substancje konserwujące :benzoesan sodu i sorbinian potasu . zawartość netto :480g Produkt posiada bardzo drobne cząstki papryki, dość intensywny smak czosnku, wyraźny aromat papryki i pomidorów, jest(...)umiarkowanie pikantny. Ma żywo czerwoną barwę i gęstą konsystencję, posiada poręczne opakowanie. Sos paprykowo-czosnkowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie. składniki na 4 porcje
Smakowite Daniamiałam sałaty więc jarmuż wylądował w naszych tortillach 8 plastrów pomidora 4 łyżki majonezu i 4 łyżki ostrego ketchupu – wymieszać w miseczce do uzyskania sosu 4 łyżki sosu czosnkowego Wykonanie Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Każdy placek tortilli posmarować sosem majonezowo – ketchupowym oraz sosem czosnkowym. Na porcję sosu nakładać po dwa liście sałaty (lub kilka listków jarmużu
dom-agi.plDomowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chleba tostowego bez skórki 3-4 ząbki rozgniecionego czosnku małą cebulę czerwoną pokrojoną w piórka zioła prowansalskie parmezan 3-4 łyżki sól morska, pieprz do smaku sos: 1 opakowanie sosu czosnkowego (ja używam Knorra) jogurt naturalny mały ( 100ml.) łyżka majonezu - polecam Winiary sól, pieprz, odrobina soku z cytryny WYKONANIE: Sos czosnkowy dokładnie połączyć z jogurtem i majonezem, doprawić(...)kawałkami pieczywa tostowego, aż do uzyskania złotego koloru Porwane liście sałaty ułożyć na talerzach na przemian z cebulą czerwoną , dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać sosem, posypać grzankami czosnkowymi, tartym parmezanem i rozkoszować się smakiem. Ciekawa jestem waszego zdania, proszę piszcie
Kuchnia Beatypuszki kukurydzy 3 parówki 1 szalotka 2 duże liście sałaty 4 kawałki pomidora 2 łyżki oleju sól ognista mieszanka przypraw 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki keczupu 2 łyżeczki sosu czosnkowego Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy, solimy i podsmażamy na oleju. Gdy ładnie się zasmażą dodajemy pokrojone w plasterki parówki. W czasie smażenia z jogurtu, keczupu i sosu czosnkowego mieszamy jeden
peggiwkuchni