Kabanosy są smaczną przekąską, możemy podać je na uroczystość rodzinną lub na sylwestra lub kolację, podałam je z sosem czosnkowym od firmy Fanex . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 gram kabanosów Sos czosnkowy Fanex Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, ciasto francuskie kroimy nożem lub radełkiem na małe kwadraty. Na każdym kwadracie układamy kawałek(...)kabanosa, zlepiamy boki ciasta, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym
Bajeczna KuchniaDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz(...)majonez jogurt Przygotowanie: Sos – 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (lub dwa jeśli lubicie mocno czosnkowe sosy)wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Mamy w ten sposób sos czosnkowy. Warstwa 1 – pora przekroić wzdłuż na pół, umyć i pokroić w drobne piórka. Sparzyć gorącą wodą, przelać zimną, odcedzić i wyłożyć jako pierwszą warstwę
Kulinarna PatilogiaDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie(...)łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (lub dwa jeśli lubicie mocno czosnkowe sosy)wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Mamy w ten sposób sos czosnkowy. Warstwa 1 – pora przekroić wzdłuż na pół, umyć i pokroić w drobne piórka. Sparzyć gorącą wodą, przelać zimną, odcedzić i wyłożyć jako pierwszą warstwę na dno miski. Sól pieprz
Kulinarna Patilogiagarnku rozgrzać olej, smażyć partiami kawałki ryby z obu strona na rumiano. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać np. z domowymi frytkami i sosem czosnkowym lub farmerskim. Smacznego! Zobacz przepis na: najlepsze domowe frytki sos czosnkowy sos farmerski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Ryba w cieście piwnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemakaronowa. Błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości, na wielkanocnym stole jak i na co dzień. Wystarczy ugotować tortellini, zrobić sos czosnkowy i pokroić pomidory i szczypiorek. Z praktycznych porad mogę dodać, że makaron łączę z sosem nieco wcześniej, a pomidory dodaję tuż przed podaniem. Dzięki temu sałatka zawsze wygląda świeżo(...)SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM makaron tortellini z szynką dojrzałe pomidory szczypiorek SOS CZOSNKOWY 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czosnek w ilości wedle uznania szczypta soli Makaron tortellini ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przestudzić. Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Pomidory pokroić na cząstki a szczypiorek drobno posiekać. Pierożki tortellini
Pieguskowa KuchniaKapsalon Holenderski kebab, który składa się z chrupiących frytek, aromatycznego mięsa drobiowego,roztopionego sera, soczystej sałatki warzywnej i sosu czosnkowego. Pyszne danie, które zachwyci wszystkich miłośników potraw typu fast food. Polecam! Składniki na 3 sztuki: Frytki: ok 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól do smaku *** Można zamiennie wykorzystać gotowe mrożone frytki – 600g *** Mięso: 2 pojedyncze filety(...)mięsa i wszystko posypujemy startym serem *** *** Foremki wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez około 5 minut w temperaturze 200’C – aż ser się rozpuści *** *** Całość polewamy warstwą sosu czosnkowego oaz warstwą ketchupu *** *** Na wierzchu układamy warstwę sałatki *** *** Całość ponownie polewamy warstwą sosu czosnkowego *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemodkryciem, że drób jest mięsem delikatnym, zdrowym i lekkostrawnym. Z tego też względu jest często wykorzystywany w kuchni! Tym razem postanowiłem wykorzystać mięso z piersi kurczaka, wzbogacając efekt końcowy sosem czosnkowym. Jak wyszło i czy zadowoli podniebienia smakoszy? No cóż, sprawdźcie jak ja to zrobiłem zapoznając się ze szczegółami tego przepisu, a następnie zachęcam do samodzielnego wykonania(...)Składniki: 2 filety z kurczaka 3 łyżki sosu czosnkowego 5 łyżek bułki tartej sol, pieprz Przygotowanie: Filety oczyszczamy, „polędwiczki” odkrawamy. Mięso nakłuwamy, obtaczamy w sosie czosnkowym (gotowym, choć na leniwca pasuje gotowiec ;) ) z dodatkiem soli i pieprzu. Takie danie najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy smaki przegryzą się. Jak już mięso wyjmiemy
R'n'G KitchenPaluszki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Mi najbardziej smakują posypane czarnuszką, ale Ty możesz użyć dowolnych ulubionych ziół i przypraw. Najlepiej smakują z domowym masłem orzechowym lub sosem czosnkowym. Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 7 – 8 porcji (1 porcja 400 kcal) Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła(...)przyprawami i skręcić, tworząc cienkie paluszki. Paluszki piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 – 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i podawać z sosem czosnkowym lub domowym masłem orzechowym. Przepis na: “ Domowe masło orzechowe ” Przepis na: “ Sos czosnkowy ” Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Rozwałkować ciasto i pokroić
KuchniaWeDwoje.plszybkie w przygotowaniu. Mi najbardziej smakują posypane czarnuszką, ale Ty możesz użyć dowolnych ulubionych ziół i przypraw. Najlepiej smakują z domowym masłem orzechowym lub sosem czosnkowym. Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 7 – 8 porcji (1 porcja 400 kcal) Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła(...)paluszki. Paluszki piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 – 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i podawać z sosem czosnkowym lub domowym masłem orzechowym. Przepis na: „ Domowe masło orzechowe ” Przepis na: „ Sos czosnkowy ” Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Rozwałkować ciasto
KuchniaWeDwoje.plkilka chwil i pozytywnie zaskoczycie swoją rodzinę lub gości. Zapraszam. Składniki: 7 średnich pieczarek 1/3 łyżeczki suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie: Pieczarki pozbawiamy ogonków(...)obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej
Słodkie okruszkiSmaczna i prosta sałatka z brokułem, fetą, kukurydzą i sosem czosnkowym. Składniki 1 brokuł 3, 4 grube plastry szynki kukurydza ogórek świeży ser feta Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy pod bieżącą wodą, potem gotujemy 5 min. we wrzątku. Kroimy(...)szynkę, ogórka i ser feta w kostkę, a kukurydzę odsączamy z zalewy, po czym mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Całość polewamy sosem czosnkowym. Autor przepisu: Aneta Zaborowska Artykuł Sałatka brokułowa z kukurydzą pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisySos czosnkowy gości w moim domu bardzo często. Jest dodatkiem do różnych dań albo po prostu do kanapek. Wiele razy kupowałam kupne sosy czosnkowe, ale nie smakowały mi. Dlatego też w lodówce zawsze mam czosnek, majonez i kwaśną śmietanę i z tych trzech składników powstaje mój ulubiony sos czosnkowy :) Składniki: 3 duże ząbki czosnku 4 łyżki
Amatorka kuchennaUwielbiam zielone sałatki. Dlatego dziś dzielę się z Wami prostym przepisem na jedną z nich. Pyszna, lekka sałatka z brokułami i kozim serem solankowym (w jogurtowo-czosnkowym sosie). Polecam. Dodatek sera solankowego nadaje jej wyjątkowego smaku. Prosto, a jakże pysznie. Spróbujcie. Polecam Wam produkty z Koziej Farmy Złotna . Smak i jakość. Składniki: 1 główka sałaty kilka ugotowanych różyczek brokuła(...)pomidor 1 duży ogórek kiszony kozi ser podpuszczkowy solankowy od Kozia Farma Złotna Na jogurtowo-czosnkowy sos: 6 łyżek koziego jogurtu od Kozia Farma Złotna 1 ząbek czosnku sól ziołowa do smaku (u mnie 2 szczypty) świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Zimny jogurt mieszamy ze startym na drobnych oczkach ząbkiem czosnku i przyprawami. Odstawiamy na chwilę. Sałatę rwiemy
Słodkie okruszkizapobiegać udarom mózgu raz obniżają ciśnienie krwi. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wyraźnie wzmacniają układ nerwowy i odpornościowy. A przy tym wszystkim są pyszne!:) Gotowe ciabatty polewam jogurtowym sosem czosnkowym. Możecie komponować kanapki se swoimi ulubionymi warzywami, dodać fetę lub kozi ser albo mozzarellę - możliwości jest wiele. Spróbujcie sami!:) SKŁADNIKI (porcja(...)poszatkowanej sałaty lodowej 1 pomidor 0,5 cebuli cebula 1/4 papryki kolorowej kilka oliwek czarnych i zielonych kilka papryczek jalapeño garść kiełków brokuła SKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól świeżo zmielony pieprz szczypta brązowego cukru WYKONANIE: SOS CZOSNKOWY: DO miseczki wlej jogurt, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek
Słodko-Słony Świat Ilony