sos bbq - 571 przepisów (strona:35/39)

Kebabowe szaszłyki z szynki 100

Kebabowe szaszłyki z szynki Szaszłyki , to chyba najczęściej pojawiająca się potrawa z grilla . Cóż , są proste do zrobienia , nie wymagają nic poza fantazją , no i są

Ogrodnik w podróży
Warzywa i cevapi z patelni i test żeliwnej patelni Switch Grid Enders 65

krawędź (4 cm) pozwala wygodnie obracać potrawy na patelni jest duża, ma średnicę 31 cm pasuje do wszystkich grilli gazowych (również jest dopasowana do systemu Weber Gourmet BBQ System) Żeliwo jest materiałem naturalnym, równomiernie rozprowadza ciepło, co wpływa na smak potraw. Jeszcze jedna ciekawostka - podczas smażenia na żeliwnej patelni wytrąca się niewielka ilość żelaza, które przenika do pożywienia(...)dente. Na patelnię z warzywami wyłożyć kotleciki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na funkcji grill ok 15 minut.   Podawać np. z ljutenicą, ajvarem lub innym ulubionym sosem i pieczywem. Smacznego!       *Wpis powstał przy współpracy ze sklepem Decofire

Obiad gotowy
Ziemniak w mundurku podany z rusztu - Jak ugotować ziemniaka w mundurku 216

Jest wiele sposobów na ziemniaka w mundurku. Chcąc podać ziemniaka w mundurku z rusztu z pięknym wzorkiem grillowania, musimy wcześniej ziemniaka ugotować, upiec lub uparować. Jest

Sztuka gotowania w/g Samiry
Półmisek z bukietem warzyw z grilla 170

SKŁADNIKI NA 4 osoby: 2 bakłażany 1 awokado 1 duży pomidor mięsisty (mięsny) lub 2 mniejsze 2 cykorie 2-4 małe zielone podłużne papryki 2-4

Sztuka gotowania w/g Samiry
Szarpana wieprzowina 79

klasyka wprost z południa Stanów Zjednoczonych. Tam szarpana wieprzowina jest najczęściej przygotowywana na grillach, gdzie przez długie godziny mistrzowie BBQ pilnują jej niczym najcenniejszego skarbu. Wbrew pozorom, mięso przygotowane w ten sposób w cale nie jest trudne do zrobienia. Wystarczy dosłownie kilka minut pracy, a potem sporo cierpliwości. Efekt? Zachwycający! Rozpływające się w ustach mięso, które dosłownie rozpada się(...)żaroodporne i piecz pod przykryciem przez 6 godzin. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze godzinę. Gotowe mięso przełóż na deskę i poszarp na cienkie włókna przy pomocy dwóch widelców. Sos jaki pozostał w naczyniu żaroodpornym zredukuj, aby lekko zgęstniał. Możesz go dodać do szarpanej wieprzowiny, aby zyskała jeszcze więcej smaku. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Wieprzowina w cydrowym sosie

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania