Miałam banany do zużycia i ochotę na krem. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRekomendowany przez Davisa jako chleb powszedni nadaje się do opiekania, jako dodatek do zupy, do smarowania masłem, do zjedzenia z dodatkiem sera czy warzyw. Czyli zastępuje
Zdrowa Kuchnia SowyPoprzedni słodki chlebek bardzo przypadł mi do gustu (a raczej smaku), więc jak tylko zniknął zabrałam się za następny, tym razem ziołowo-czosnkowy. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyChlebek bananowy robiłam już kilka razy, ale dawno; były to wersje na mące pełnoziarnistej bez masła i cukru. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam ochotę na placki, pankejki itp. Od kilku dni za mną chodziły. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyTen dip z awokado to chyba jeden z najlepszych, jakie jadłam, choć bardzo podobny już robiłam. Podobny, ale jednak nie taki sam. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy...wyszła mi mamałyga - bo sosu było trochę za dużo w stosunku do kaszy;) Ale to nic, zjadłam z wielkim smakiem. Danie z gatunku: została mi porcja
Zdrowa Kuchnia SowyZanim przejdę do dzisiejszego przepisu najpierw podsumowanie mini-konkursu o książkach, które zmieniły Wasze życie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyTe naleśniki to coś w rodzaju tortilli bezglutenowych; dla córki była wersja z kurczakiem i warzywnymi różnościami podobna do tej, a ponieważ mnie zachciało się czegoś
Zdrowa Kuchnia SowyJeszcze do świeżej zieleniny prosto z pola daleko, ale ja już zaczęłam pić regularnie zielone koktajle. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNa jajka zapiekane w kokilkach miałam ochotę już od bardzo dawna. Za każdym razem jak widziałam u kogoś na blogu, to ślinka mi ciekła na myśl
Zdrowa Kuchnia SowyOdkąd mam mini piekarnik i kokilki, odtąd ciągle odkrywam nowe możliwości z tym związane. Do takich należą te właśnie zapiekane owoce, które u mnie goszczą od
Zdrowa Kuchnia SowyNie jadłam do tej pory quinoa, choć od dawna słyszałam o jego wysoce zdrowotnych właściwościach. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam się po pierwszym zachwycie szparagami zajadać nimi cały sezon, a jadłam zaledwie 3-4 razy. Sezon się kończy, więc kupiłam z myślą, że zrobię znów
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki:3 jajka10 dag żółtego serakilka gałązek koperkuszczypiorpo łyżeczce majonezu i jogurtu naturalnegosól, pieprzJajka ugotować - wystudzić.Ser zetrzeć na drobnych oczkach.Do sera dodać obrane jajka, posiekany
kolorowotorcikowo