Zostało mi z obiadu kilka łyżek ugotowanej zielonej soczewicy i uduszonych z cebulą i przyprawami pieczarek. Pomyślałam, że najprościej będzie przerobić je na pastę. Pasta wyszła
Zdrowa Kuchnia Sowy...mała przerwa w zajadaniu się truskawkami;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMała przerwa się zrobiła na blogu (i nie zaglądałam prawie na inne blogi też, ale zaraz to nadrobię), a to za sprawą końcowych prac nad książką
Zdrowa Kuchnia SowyNie umiem się kompletnie oprzeć tym kolorowym straganom, kupiłabym najchętniej wszystko po kolei nie zważając na fakt, że mam ograniczone możliwości konsumpcyjne;) Ostatnio kupiłam czarną porzeczkę
Zdrowa Kuchnia SowyKurek nie jadłam chyba od czasów dzieciństwa. Za grzybami generalnie nie przepadam, ale jak na wielu blogach ostatnio zaczęły się pojawiać właśnie dania z kurkami (i
Zdrowa Kuchnia SowyOj, jak dawno nie robiłam takiego deseru! Kiedyś na co dzień bywał u mnie w różnych kombinacjach. Z przyjemności go zrobiłam po długiej przerwie i to
Zdrowa Kuchnia SowyPierwszy raz ten omlet (z dodatkiem jabłka) jadłam dwa lata temu, wtedy tak bardzo mi posmakował, że robiłam go kilka razy pod rząd. I od tego
Zdrowa Kuchnia SowyZa każdym razem kiedy robię pastę z awokado staram się zrobić jakąś inną jej wersję. Dzisiejsza pasta jest na bazie ziół (z miętą włącznie) z dodatkiem
Zdrowa Kuchnia SowyNie wiem czy to bardzo odkrywcze, pewnie nie, ale dla mnie całkiem nowe danie - coś w rodzaju owocowej frittaty. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyUświadomiłam sobie nie tak dawno, że od jakiegoś czasu nie ma prawie w mojej kuchni pszenicy. Kiedyś używałam tylko mąki z pszenicy (pełnoziarnistej), potem przeszłam na
Zdrowa Kuchnia SowyJeszcze chwila na wykorzystanie owoców lata. Za moment będę się ogrzewać, choć aura już skłania ku tej opcji. Ale jeszcze nasycam się koktajlami, za każdym razem
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyBędzie u mnie trochę bardziej amarantusowo w najbliższym czasie, a to za sprawą paczki, którą to paczkę otrzymałam od firmy Ekoprodukt. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPasty jajecznej dawno u mnie nie było, bo od dłuższego czasu jeśli mam smak na pastę, to robię ją na bazie awokado albo strączkowych. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowy