Zapraszam na fritatte. Danie pochodzi z kuchni wloskiej- jest to rodzaj omleta- swietnie nadaje sie na sniadanie I jako przekaska. Jest pyszna. Skladniki: 7 jaj 150 gr pieczarek 150 gr sera feta ok 100 gr startego sera szczypiorek ok 8-10 pomidorow koktailowych pieprz Wykonanie: pieczarki obsmazamy na patelni. Rozbijamy jajka I beltamy je z dodatkiem pieprzu. Dodajemy
Smaki Edytydobre zawitał w latach 80. To tyle z historycznych ciekawostek na temat wrapów. Do wrapów możemy dać wszystko- tutaj może tylko ograniczyć nas , nasza wyobraznia. Może być naszym sniadanie, przekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :) Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem. Składniki: 1 tuńczyk w sosie własnym 1 kukurydza 1 groszek 4 jajka 2-3 ogórki konserwowe
Smaki EdytyRewelacyjne naleśniki, puszyste, lekkie I niesamowite w smaku. Jak spróbujecie je pierwszy raz, nie będzie już prawdopodobnie innych w Waszych domach :) Warto...mimo że
Smaki EdytyNaleśniki :) Czy to moje są najlepsze- moja rodzinka uważa że są przepyszne , nadają się do krokietów, na słodko, nadziewane ...Delikatne I przepyszne. Zapraszam Składniki:300
Smaki EdytyZapraszam na pasztet który podbił serca moich domowników. Jest tak smaczny, że więcej kupnych w domu nie będzie! Do tego prosty w przygotowaniu i co najważniejsze
Magiczne Życie MartyChciałam przygotować jajka bez dodatku majonezu, ale żeby były równie pyszne. Pieczarki lubi chyba każdy, dodatek suszonych pomidorów robi smaczek. To moja trochę inna propozycja na
Magiczne Życie MartyNaleśniki takie na szybko. Dla dzieci, na podwieczorek. Z masą krówkową i chrupiącym jabłkiem. Bardzo mi posmakowały, szczególnie na ciepło. gdy krówka się rozpuszcza! Pyszności!
Magiczne Życie MartyUwielbiam dobre kabanosy i jedyne jakie kupujemy to te ze sprawdzonej masarni. One smakują najlepiej i mam pewność, że są z dobrego mięsa. Skąd wiemy, że
Magiczne Życie MartyPost Jajko smażone w papryce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeJest siódma rano.Wstałam przed godziną, nie mogę dospać. Zaraz pędzę do pracy.Oglądam słońce budzące się do życia. Nieśmiało wstąpiło na nieboskłon,rozgląda się niepewnie
W kuchni Karmel-itkiTo już 300 postów jest za mną.. Rany, ale ten czas leci! Jestem już z Tobą, Czytelniku od stycznia 2010. Jak na taki kawał życia
W kuchni Karmel-itkiSezon szparagowy w pełni.Skończyłam lekcje, zadzwonił upragniony dzwonek, wszyscy zerwali się z krzeseł i wybiegli z klasy. Okrzyki radości,że już czas do domu, wypełniły
W kuchni Karmel-itkiPrzecierasz oczy zaspane, na niebie słońce powoli się budzi z nocnej drzemki. Wciągasz rozciapane kapcie, otwierasz na oścież okno. Czujesz zapach wczesnej wiosny, przyjemnego słońca, przeszywającego
W kuchni Karmel-itkiW końcu stało się, założyłam swojego własnego kulinarnego bloga. Chodziło mi to po głowie od długiego czasu i w końcu nadszedł ten dzień :) Na początek trochę
Zgrabne GotowanieArbuz to jeden z moich ulubionych owoców. Uwielbiam go, szczególnie w takie upalnie dni jak dziś. Ponieważ zawiera dużo wody, jest bardzo orzeźwiający. Dlatego też idealnie
Zgrabne Gotowanie