Płatki gryczane to moje kolejne, ostatnie odkrycie i jednocześnie moje "carpe diem". Smakują świetnie, zbliżenie do palonej kaszy gryczanej, jednak są znacznie delikatniejsze i
W kuchni Karmel-itkiLato to najlepsza pora na późne kolacje jedzone na świeżym powietrzu, jak np. frittata. Ciepłe wieczory sprawiają, że mam ochotę na śródziemnomorskie jedzenie w duecie z
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI: 1 grapefruity 1 pomarańcza garść rodzynek 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE: Przygotuj sos: sok z 1/4 pomarańczy, sok z 1/4 grapefruita i 1 łyżka miodu. Wymieszaj
ClauditteMissCookingTak jak obiecałam, oto kolejna wersja serniczka śniadaniowego. Serniczek bananowy z jagodami cieszy się dużą popularnością, mimo że jest na blogu zaledwie od poniedziałku. Coraz częściej
Chocolate Muffin BlogMuszę się przyznać, że przez wiele lat na samą myśl o dodaniu do sałatki ananasa ściskało mnie w żołądku. Zraziłam się próbując takiego
Rozpustne gotowanieJesień w pełni. Jabłonie w tym roku obrodziły, więc od rana do wieczora przerabiamy jabłka :-) Lubimy wszelkiego rodzaju jabłeczniki i szarlotki, więc
Rozpustne gotowanieUwielbiam pasty na kanapki. Jajeczne, rybne, z twarożku... Jest to wspaniała alternatywa dla wędliny, serka żółtego i przede wszystkim miła odmiana :-) Jest tylko
Rozpustne gotowanieKolejna propozycja z notatnika mojej babci, chociaż ona nazywała ją Sałatką starego żyda. Nie wiem co ów żyd miał z nią wspólnego, ale
Rozpustne gotowanieLubię pieczonego kurczaka, a najbardziej ćwiartki lub skrzydełka. Chrupiąca, aromatyczna skórka, oprószona przyprawami i ziołami... Lubię je również dlatego, że tak łatwo je
Rozpustne gotowaniePrzepis pochodzi z książki Kuchnia polska 1000 przepisów wydawnictwa Dragon. Długi czas nie mogłam się odważyć, by je upiec. Bałam się, że skoro
Rozpustne gotowanieSą pyszne i zdrowe! Sprawdzą się zarówno jako dodatek do obiadu, czy jako lekka kolacja. Gorąco polecam! Składniki na brokuły z pomidorami 1
Rozpustne gotowanieNa przełomie stycznia i lutego rozpoczyna się sezon na kiwi. Lubimy te włochate, niepozorne owoce, kryjące w sobie niespotykany, słodki smak, delikatnie przełamany
Rozpustne gotowanieChrupiące, wytrawne ciasto, skrywające aksamitny, słodki, waniliowy krem. Każdy kęs rozpływając się w ustach przenosi mnie do deserowego nieba :-) Uwielbiam eklerki, a
Rozpustne gotowanieJest jednym z najprostszych, najszybszych ciast jakie przygotowuję. Świetnie sprawdza się w sytuacji, gdy niezapowiedziani goście dzwonią już do drzwi lub gdy
Rozpustne gotowanieNajdelikatniejsze pączki świata- tak nazwał je mój mąż, kiedy pierwszy raz ich próbował. I miał rację! W naszej rodzinie tradycja pieczenia pączków na
Rozpustne gotowanie