śniadania - 47913 przepisów (strona:2652/3195)

Kanapkowa pasta groszkowa 150

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z

Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa 141

Dzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba na śniadanie czy kolację. Składniki: kostka białego sera półtłustego mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka czerwonej papryki słodkiej szczypta papryki ostrej sól, pieprz posiekany szczypiorek do posypania Przygotowanie: Ser rozgniotłam

Kulinarny Pamiętnik
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 231

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem, białym serem czy kremem czekoladowym lub w wersji wytrawnej - ze szpinakiem, pieczarkami, po meksykańsku, z mieszanką warzyw. Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis podstawowy na naleśniki i małą wariację na ich temat.   Przepis

Kulinarny Pamiętnik
Pasta kanapkowa z brokuła i fety 182

Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka z wędzonym kurczakiem 443

razem proponuję Wam szybką sałatkę z wędzonym kurczakiem - idealną na kolację lub drugie śniadanie. Składniki: torebka ugotowanego ryżu puszka odsączonej z zalewy kukurydzy mały słoik odsączonego z zalewy selera konserwowego 3 wędzone udka z kurczaka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka obrałam, pokroiłam w niedużą kostkę i wrzuciłam do miski

Kulinarny Pamiętnik
Owsianka czekoladowo-śliwkowa 153

Pachnąca, rozgrzewająca i sycąca. Czekoladowo-śliwkowa owsianka to znakomita propozycja na słodkie i pożywne śniadanie. Tę wersję, podobnie jak owsiankę codzienną , przygotowujemy wieczorem, tak aby rano pozostało nam tylko podgrzanie. Składniki: 3 łyżki płatków owsianych (górskich) łyżka siemienia lnianego 5 suszonych śliwek pokrojonych na kawałeczki łyżeczka kakao łyżeczka miodu filiżanka mleka łyżeczka ziaren słonecznika szczypta cynamonu 1 duża świeża

Kulinarny Pamiętnik
Domowa wędlina 193

Polecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku

Kulinarny Pamiętnik
Ogórkowo-koperkowy serek wiejski 168

Pyszny i pięknie zielony serek wiejski z ogórkiem i świeżym koperkiem - idealny na lekką i zdrową kolację. Polecam :-) Składniki: jeden serek wiejski 7 cm kawałek ogórka

Kulinarny Pamiętnik
Koktajl rabarbarowy 137

  Składniki: dwie duże łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki trzy łyżki cukru trzcinowego pesteczki z jednej trzeciej laski wanilii szklanka mleka * dodatkowo - do podania: szczypta

Kulinarny Pamiętnik
Kapuśniaczki...czyli bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 183

Dobre zamiast kanapek na drugie śniadanie czy z kubkiem domowego barszczu czerwonego na podwieczorek. Są mięciutkie, pachnące i delikatne. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła saszetka (7 g) suszonych drożdży 250 ml ciepłego mleka pół łyżeczki soli szczypta cukru *na farsz: 400 g odsączonej i posiekanej kapusty kiszonej 2 marchewki starte na tarce

Kulinarny Pamiętnik
Parówki w chlebie tostowym 195

Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę. Składniki: 3 parówki, przekrojone na pół 6 plasterków sera żółtego 6 kromek chleba tostowego z odkrojonymi skórkami bułka tarta (ok. 6 łyżek) 2 łyżki wiórków kokosowych sól pieprz jajko olej do smażenia Przygotowanie: Bułkę tartą wymieszałam z wiórkami kokosowymi, szczyptą soli

Kulinarny Pamiętnik
Jajka sadzone na pomidorach 162

jestem już z powrotem po przerwie urlopowej :) Dziś pomysł na weekendowe, letnie śniadanie. Mimo że nie przepadam za ciepłymi pomidorami (dlatego nigdy nie dodaję ich do pizzy), to z jajkiem sadzonym komponują się idealnie i smakują wyśmienicie. Składniki: 2 jajka jeden pomidor pokrojony na grube plastry 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlałam olej

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 528

musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut. czasami pakuję ją do słoiczka i zabieram do pracy jako drugie śniadanie, nadaje się też do wzięcia na piknik. The post Sałatka ryżowa z tuńczykiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem 151

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Składniki:  opakowanie sera Capri  czerwona papryka  zielony ogórek  1/2 pęczka rzodkiewki  2-3 ząbki czosnku

Moja smaczna kuchnia
Kanapka "włoska" ( z mozzarellą, pomidorem, oliwkami i bazylią ) 136

Kanapek nie jadam zbyt często, ale jak już zjem - to porządnie ;) A co wybieram zazwyczaj do smarowania pieczywa ? Zazwyczaj masło, lecz bywa i tak, że używam

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania