Na wieczór na szczęście zrobiło się troszkę chłodniej. I choć niestety w mojej miejscowości nie spadł nadal deszcz, to temperatura powietrza spadła na tyle, że mogłam
Słodkie okruszkiUwielbiamy cukinię i w sezonie często gości na naszym stole pod różną postacią. Nie robiłam jeszcze pasztetu i postanowiłam to nadrobić. Wyszukałam kilka przepisów w internecie
Monia miesza i gotujeSezon na jagody pomału sie kończy, wpływ na to ma także doskwierająca susza, warto więc przygotować takie pyszne pierogi- smak lata. W sezonie też mrożę duzo
Z Majeczką w kuchniDzisiaj mam dla Was przepis na smażone jedzenie :) Makaron z tapioką i zieloną herbatą. Składniki (dla 2 osób): - 1/2 paczki makaronu z zieloną herbatą, - 1/2 bio
Co na wege obiad?Pasta z warzyw może stanowić wyśmienity dip do przekąsek lub lekkie śniadaniowe smarowidło na letnie dni. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem lub waflami ryżowymi. Składniki: 1
Fabryka pomysłówSzarlotka to ciasto, które chyba (zdaje się, że ex aequo z drożdżowym) najczęściej gości na stole moim i mojej Mamy. Aż dziw, że wciąż nie zamieściłam
Weekendy w domu i ogrodzieLato to idealny czas na wszelkiego rodzaju sałatki i surówki. Warzywa są teraz najlepsze i pełne tego, co nie tylko smaczne, ale i zdrowe. A do
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 400 g świeżej słoniny 260 g karczku b/k 460 g wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 1 1/2 cebuli 1 jabłko majeranek, sól, pieprz Przygotowanie: Słoninę
Gaździnka warzyPróbowaliście kiedyś połączenia mozzarelli z brzoskwinią i ziołami? Do tego świeża, chrupiąca bułeczka, suszone pomidory z czosnkiemi bazylią. Bardzo orzeźwiający pomysł! Soczyste brzoskwinie, dobrej jakości mozzarella
Moja smaczna kuchniaKolejna propozycja dla ochłody idealna i dla dorosłych, i dla dzieci. Łatwa, szybka, zdrowa i na czasie :) Składniki (na dwie porcje): 2 garści malin duży kubek
Weekendy w domu i ogrodzieDużo słodyczy było ostatnio, więc teraz dla odmiany tzw. konkret. Pisać o tym miałam już wieki temu ale ciągle jakoś się nie składało... Bohaterem wpisu jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIECzy z cukinii można zrobić hummus? Tak! Chociaż jego konsystencja jest ciut inna (rzadsza) niż cieciorkowego, to myślę, że ta wariacja przypadnie Wam do gustu
Szybko Tanio SmacznieJestem zafascynowana kuchnią Grecką, dlatego też w najbliższym czasie będę chciała podzielić się z Wami przysmakami, które miałam przyjemność spróbować podczas moich tegorocznych wakacji. Pasta fava
W kuchni KatieKrótko przedstawiam szybką propozycję na pyszne śniadanko albo kolację z wykorzystaniem pieczywa czystoziarnistego . Pełnowartościowy, bogaty w witaminy posiłek do przygotowania w 5 minut. Składniki: dwie kromki
Kuchnia po mojemuBardzo lubię cieciorkę i wiele razy zamierzałam zrobić hummus, lecz zazwyczaj ugotowana cieciorka trafiała do sałatki lub od razu gotowałam z niej zupę. Tym razem pomógł
Kuchcik gotuje