Wiecie już, że robiłam troszkę przetworów. Między innymi z cukinii. Dlatego, by troszkę Was do nich przekonać i zachęcić- dzielę się z Wami przepisem na
Kuchnia w czekoladzieChoć osobiście bardziej lubię konserwowe, to te kiszone, które zrobiłam z przepisu Mamy też są niczego sobie. Jeśli macie jeszcze dostęp do świeżych ogórków, to zachęcam
Kuchnia w czekoladzieMyślę, że początek września to najlepszy czas na rozpoczęcie sezonu na ciepłe kolacje, zgadzacie się ze mną? Nie mam tym razem na myśli jednogarnkowego dania, wytrawnego
Moja smaczna kuchniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …
My Blueberry CornerKuchnia po mojemu powoli wraca na właściwe tory. Po falach upałów, wakacyjnych rozjazdach i okresie zwyczajnego lenistwa, w końcu w moich garach zaczyna z powrotem bulgotać
Kuchnia po mojemuTaka przekąska króluje na internetowych forach z szybkimi przekąskami. W oryginalnej wersji banany są zanurzane w cieście naleśnikowym, smażone na głębokim oleju i posypywane cukrem pudrem
Chocolate Muffin BlogPrzepyszne leczo z żółtych warzyw ma też swój urok podane z ryżem pięknie się prezentuje A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne Zapraszam do
W królestwie smaków BeatySKŁADNIKI: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 tabletki stewii 3 kropelki aromatu rumowego 1 jabłko 1 gruszka syrop karmelowy Walden
ClauditteMissCookingskładniki: 220 g płatków owsianych 70 g orzechów włoskich 80 g migdałów 45 g żurawiny 40 g sezamu 50 g pestek słonecznika 30 g siemienia lnianego
Domowy Smak JedzeniaWrzesień... czas wytężonej pracy, powrotów do szkoły, wielu godzin spędzonych za biurkiem, itd. To również czas, w którym zaczynamy pogoń, a główne posiłki zjadamy w pracy
Słodkie okruszkiOstropest jest rośliną znaną od ponad 2000 lat, był już ceniony przez Rzymian i Greków. Pospolicie jest znany pod nazwą oset mleczny. Stanowi on źródło wielu
Kulinarne przygody GatityUpalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe
Moja smaczna kuchniaNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Pyza i SurówkaNa początku sierpnia na stronę któregoś z portali zbierających przepisy kulinarne trafiło z rzędu kilka przepisów właśnie na chleb toskański. Tak mnie zaintrygowało to pieczywo, że
Weekendy w domu i ogrodzieZapachniało mi jesienią choć pogoda nadal letnia. Liście lecą z drzew, brzozy pożółkły za oknem, inaczej pada już światło no i na straganach nie ma moich
Dzieje kuchennej Wiewióry