Zielony koktajl z gruszką, bananem, sokiem z pomarańczy, szpinakiem i jarmużem to mój pomysł na resztki w kuchni. Została mi bowiem odrobina jarmużu i szpinaku, a
Moja DelicjaOstatnio wpadł mi w ręce bardzo ciekawy artykuł, mocno naukowy, na temat naszych preferencji smakowych, smaku umami, który jest w końcu jednym z pięciu odczuwalnych przez
PichceniomaniaBagietki dla leniwych dziś mam do pokazania. Te bagietki zarabia się wieczorem, one sobie rosną a potem drugiego dnia można je upiec. Mają chrupiącą skórkę i
Moje Małe CzarowanieSłyszeliście kiedyś o serze ze słonecznika? Pierwszy raz jadłam go u mojej siostrzyczki i byłam w szoku, że można wyczarować coś tak wspaniałego ze słonecznika. Dla
kulinarne odsłony patiOstatnio miałam robić na obiad mielone ale wpadłam na pomysł przygotowania takiej rolady. Powiem Wam że wyszła pyszna nadaje się na obiad jak i na kanapki
Sama słodycz i szczypta chiliProste w przygotowaniu, a zarazem przepyszne bułeczki orkiszowe z dodatkiem otrębów żytnich. Ja uwielbiam je jeść najbardziej zaraz jak tylko się ostudzą posmarowane dżemem. Zapachy w
Passions hobbies lifeWitajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, puszyste rogaliki drożdżowe nadzianie dżemem agrestowym. Rogale są pyszne, a dżem agrestowy przełamuje słodycz bułeczek
Rozpustne gotowanieCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na lekką sałatkę na bazie szpinaku z dodatkiem zielonych szparagów i jajka w koszulce. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować
Bez CebuliBardzo wiosenna i niezwykle lekka sałatka z rzodkiewek, z ugotowanymi na twardo jajkami, cebulką oraz serkiem wiejskim. Idealna by rozpocząć od niej dzień, lub zakończyć go
Smaki Na TalerzuKajzerka (Keiser - cesarz), mała okrągła bułeczka z charakterystycznymi bruzdami na wierzchu, najczęściej posypywana ziarnami maku lub sezamu, wypiekana z mąki pszennej. Pszeniczną mąkę zamieniłam na zdrowsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Placuszki z mąki kukurydzianej Zastosowań dla mąki kukurydzianej jest naprawdę wiele. Ostatnio na blogu pojawiły się naleśniki z mąki kukurydzianej . Wcześniej wielokrotnie używałem jej do panierowania
BlendmanJak zachęcić niejadka do jedzenia ? Temat rzeka i ile osób tyle odpowiedzi i sposobów generalnie trzymam się zasady że najlepszy jest głód na wspomożenie apetytu
W kuchennej krainieDziś zapraszam na placuszki z białego sera. Są delikatne i bardzo smaczne. Nie za słodkie. Jeśli ktoś lubi słodsze smaki, koniecznie musi je sobie dosłodzić –
Smaki Na Talerzu*składniki: 250 g białego sera 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 3 łyżki posiekanego szczypiorku 4 rzodkiewki sól, ulubione zioło wykonanie: Serek dokładnie mieszamy
Domowy Smak Jedzenia