Co wzmacnia nasz układ odpornościowy? Tych składników jest dużo. Są to na przykład probiotyki (jogurt) ostre przyprawy (imbir), miód. Dodatkowo dynia zawiera witaminę C dzięki której
wysmienityZdrowy, lekki i co najważniejsze, smaczny deser z tapioki i mleka kokosowego. Lekko płynny, kremowy, dobrze wyważony pod względem słodyczy. Z dodatkiem pestek granatu i plasterków
cool and mintyWitajcie :) Myślałam że to koniec z przetworami na ten rok ale niespodziewanie wpadł mi winogron no i trzeba go jakoś zużyć. Zawsze robię najpierw sok w
Sama słodycz i szczypta chiliHUMMUS Ciecierzyca… Co z niej zrobić? Niby każdy o niej słyszał, ale nikt do końca nie wie jak i z czym to się je. Jest
Martyna CooksSAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować
Martyna CooksSZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego
Martyna CooksBAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku
Martyna CooksBURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS Kolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności
Martyna CooksBułeczki ślimaki z pysznym nadzieniem Pachnie, pachnie w każdym zakątku mojego mieszkania, zapach przenika aż przez skórę. Jest od razu cieplej i przytulniej. Każdy ma uśmiech
SMYKWKUCHNITak podane jaja są niesamowite, warte wypróbowania. Do przygotowania dania potrzebna jest wątróbka drobiowa, która jest przepyszna tak podana i wszystkich którzy nie przepadają za wątróbką
Moje Małe CzarowanieDzisiaj przygotowałam dla Was ciastka z mąki pszennej graham. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po
TrufelkowoCześć! Witam Was ciepło w październiku. Dawno mnie tu nie było i bardzo tęskniłam. Ostatnio dużo pracuję, nawet w niedziele. Dlatego tak mało tutaj zaglądam. Obiecuję
Moja pasja smakuPo prostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do
Z Majeczką w kuchniMąka z orzeszków arachidowych od Bakal zainspirowała mnie do stworzenia takich oto placuszków śniadaniowych. Bardzo delikatnych i mięciutkich. Placuszki wyszły bardzo smaczne, z intensywnym smakiem i
Zdrowie na języku :P