Sałatki warstwowe bardzo fajnie sprawdzają się na różnego typu imprezach, bo zdecydowanie ładnie prezentują się w salaterce. Ale czy taką sałatkę warstwową można przygotować w prostej
Smaki Na TalerzuŚniadaniowy chałko sernik to jedno z moich ulubionych kuchennych zero waste. Masz w domu czerstwe pieczywo? Najlepiej chałkę, ale może to być chleb, bułki, drożdżowe ciasto
ThermomaniaPyszna, lekka, wiosenno-letnia sałatka z pieczonego kalafiora i ogórka. Jest świetna i prosta w przygotowaniu. W mojej kuchni gości zawsze wtedy, gdy zdecyduję się zrobić
Natka PietruszkiJako że szparagów na naszym stole nigdy dość, dziś ukochana szakszuka na zielono z ich udziałem. Taka szakszuka to skarb dla oczu, brzucha, odżywi, pożywi, idealne
Moje Małe CzarowanieKilka składników, i to takich podstawowych, jak pieczywo, masło, natka pietruszki, czosnek i ser. Tyle potrzeba, by na kolację zjeść coś więcej niż zwykłą kromkę chleba
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 kubeczek twarożku grani sól, pieprz szczypiorek rzodkiewka ogórek ulubione pieczywo Przygotowanie: Fileta ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w
czarrna od kuchniNie jestem jakąś wielką wielbicielką jagód (za to za borówki dam się pokroić), więc postanowiłam zrobić coś na wzór jagodzianek. Tym sposobem powstały bułeczki drożdżowe – drożdżówki
Be Fit Be StrongPyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki
LatosiowydomPodobno prawdziwi Szkoci jedzą owsiankę na wodzie z dodatkiem odrobiny soli, cukru lub whisky, uważając, że owsianka sama w sobie jest wystarczająco kremowa i do ugotowania
Roślinożerni urlopowiczeDzielę się dziś z Wami przepisem na rewelacyjny koktajl. Zdrowy, oczyszczający, syty i po prostu pyszny... Koktajl na kefirze lub jogurcie naturalnym, z dodatkiem suszonych
Słodko-Słony Świat IlonyMajowa piekarnia i pszenny chleb z Ticino W majowej piekarni Amber biały pszenny chleb z Ticino. Znany również jako Bread od Ticino, Tessinerbrot, pain tessinois. Jest
Tajemnice SmakuPierwszy raz bochen chleba bez drożdży upiekłam w ubiegłym roku, tak gdzieś w okolicy marca, na początku pandemii Covid - 19. Nie dlatego piekłam że drożdży było
Moje Małe CzarowanieOmlet kojarzy się wszystkim z daniem śniadaniowym, choć mi zdarza się robić go także na kolację. Dziś mam dla Was sezonową wersję ze szparagami którą możecie
nietylkopasta.pl