nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.” A oto moje odpowiedzi na pytania: 1. Śniadanie - na słodko czy na słono? - Na słodko, ale też bez przesady :) 2.Czy w swoich przepisach stosujesz się do jakiejś "diety", np. zawsze bezglutenowo albo bez mięsa? -Raczej nie, używam
Moje pyszne gotowanieznowu kruche ciasteczka. Ostatnio miałam ciasteczkowy okres :D. A takie ciasteczka można zapakować na drugie śniadanie dzieciaką i będą zachwycone. Fajnie jest też, dać je w pudełku zamiast cukierków na poczęstunek dla dzieciaków w przedszkolu, czy w szkole jak wasze pociechy mają imieniny,czy urodziny. Składniki: (na ponad 20 ciasteczek) 1,5 szklanki mąki 125 g margaryny jajko pół
Moje pyszne gotowaniechwile. Za to dodaje ciastu przyjemny smaczek. Ciasto wyszło mięciutkie i pachnące :). Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Ja za to wcinałam go z serkiem waniliowym na drugie śniadanie. Składniki: 4 jajka 4 łyżki wody 1/3 szklanki cukru łyżka przyprawy do piernika szklanka mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia banan Wykonanie: Piekarnik nastawić na 180 stopni. Jajka zmiksować
Moje pyszne gotowaniemówiąc kilka dni temu.jakoś teraz nie mam natchnienia na jakieś wypieki itd..i nawet na niedzielę ciasta żadnego nie upiekłam....Te bułki były pieczone w ramach Wypiekanie na śniadanie ..przepis na nie pochodzi stąd. ..Ja zwiększyłam proporcje i zrobiłam jeszcze inne bułki..postaram się je niedługo Wam pokazać. 390 g mąki pszennej 6 g drożdży suchych
Moje domowe kucharzenieKolejne wspólne wypiekanie na śniadanie. Dzisiaj pyszne i chrupiące pszenne bułeczki. Przepis na bułki pochodzi z bloga Buszująca w kuchni . Ich upieczenie jest na prawdę łatwe i z pewnością każdy da radę, nawet osoby, które są początkujące w kuchni. Ja nie przekroiłam bułek przed pieczeniem, bo po prostu zapomniałam:). Ale według mnie, nie wpłynęło to na smak bułek. Jedynie
Ala piecze i gotujezagłosowania, to wolałabym sama nie decydować :) A zatem... Zwyciężczynią okazała się ta, której kuchnia kojarzy się z salą tortur, a na koncie ma próbę spalenia mieszkania podczas przygotowywania śniadania :) Już pewnie niektórzy wiedzą, ze chodzi o Cosmolę . Wszystkie Wasze posty czytałam wielokrotnie i z uśmiechem. Żałuję, że nie mogę nagrodzić wszystkich, ale postanowiłam przyznać jedno wyróżnienie
Codzienna kuchnia niecodziennabędziecie go kroić na gorąco (z łakomstwa, jak ja ;)), to będzie on tak samo paskudnie wyglądać, jak ten na zdjęciu ;) Smacznego! p.s. a tak wygląda chlebek pokrojony rano, do śniadania
Codzienna kuchnia niecodziennanigdzie nie spotkałam się z tą odmianą, ale ten zapach pamiętam do dziś :) Teraz, podczas upałów, nie chce się tradycyjnej gorącej kawy. Ja nawet do śniadania preferuję zimną ;) O szybkim sposobie na mrożoną kawę pisałam Wam już. Dzisiaj proponuję nieco poprawić jej smak własnie miętą :) Na jedną porcję: skoncentrowana kawa zamrożona w kostkach , zimna woda
Codzienna kuchnia niecodziennaOstatnio dość często na weekendy przyjeżdża moja starsza siostra, co baardzo mnie cieszy. Dzisiaj przygotowałam jej na śniadanie pyszne placuszki z ricotty ^^ ~ Placuszki z ricotty z babcinym dżemem jagodowym i syropem klonowym ~ Składniki: 250g serka ricotta 100g mąki pełnoziarnistej 2 jajka szczypta soli łyżeczka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki cukru + dżem syrop klonowy Dokładnie mieszamy ze sobą żółtka, ricottę
Kuchenny Skrawek Niebaprzypadek, nagotowało mi się za dużo kaszy jaglanej. Nie miałam za bardzo chęci ani głowy do tego by od razu ją wykorzystać ale wiedziałam, że sprawdzi się idealnie na śniadanie kolejnego dnia. Kasza jaglana to bogactwo witamin i minerałów- nie jest to nic odkrywczego. Warto ją włączyć do swojego menu. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej na wodzie/mleku
Mango Papajadodatków jest najlepsza. Tym razem część postanowiliśmy włożyć do słoików, taka kiełbaska słoikowa (domowa mielonka) to idealny dodatek do kanapek, a w połączeniu z domowym chlebem lub bułką to śniadanie wprost jak marzenie. Przygotowywaliśmy farsz według tego przepisu , większa część poszła do jelit, a 1,5kg gotowego farszu włożyliśmy do 6 słoików (każdy 250g). Pasteryzacja takich słoików powinna
Smaczne Zdrowesłowa o samym omlecie. Kaiserschmarren, czyli omlet cesarski, wywodzi się z kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na leniwe niedzielne śniadanie, czy podwieczorek dla najmłodszych. To jedno z tych dań, które wizualnie nas nie zachwyci (jest troch ę „poszarpany”), ale skradnie Wasze podniebienie. Za tym brzydkim aspektem wizualnym
Mia Cucina Sofietamieszając rozpuścić, wlać do mięska, wymieszać, galaretkę dać do miseczek lub zostawić w jednej dużej i zostawić do stężenia w lodówce na kilka godzin smaczna lekka galaretka i na śniadanie i na przekąskę..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Z tych samych składników możemy przygotować troszkę inną wersję, już nie jako dodatek do obiadu a np. jako odrębną potrawę na śniadanie lub kolację. Wystarczy dodać pokrojone ugotowane jajka. Smacznego
Maminek kulinarnychwili. Była resztka kalafiora, było opakowanie kiełków do smażenia (soczewica, cieciorka i fasola mung) i były też jaja Patelnia, raz dwa i danie gotowe. Może bardziej by pasowało na śniadanie, ale obiadokolacja też była … Czytaj dalej
slodkokwasnapl