rodzaj mleka, które przy wiązaniu nasion i stopniu gęstości odgrywa sporą rolę. Najczęściej pudding robię z mlekiem kokosowym, czasem z migdałowym. Pudding czasem spełnia u mnie rolę drugiego śniadania - niezwykle syci, albo pysznego deseru. Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście. Pudding chia 2/3 szklanki mleka np. kokosowego 2 łyżki nasion chia Nasiona dodajemy do mleka, mieszamy i wstawiamy
Tetiisheriodmawiać sobie wszystkiego. Urlop nie musi wiązać się z rezygnacją z tego, co smaczne. Zjedz sobie kawałek pizzy, zamów dużą porcję lodów z rodziną, albo zjedz gofra na śniadanie. Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem! Gofry z bitą śmietaną i sosem to ładunek energetyczny liczący około 500 kcal. Ten sam deser z samymi owocami to już tylko około
Codogaradwóch litrów wody dziennie. Warto postawić na tradycyjną polską kuchnie. W tym wypadku może się przydać, bowiem polskie dania takie jak np. gołąbki , są pożywne, ale jednocześnie dość kaloryczne. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc niech składa się z białka i pożywnych produktów, które dadzą Ci energię na cały dzień. Pobudź swój apetyt przyprawami, co sprawi, że Twój metabolizm
Codogaraprawidłowej przemiany materii, która determinuje spalanie tkanki tłuszczowej, a w konsekwencji odchudzanie Mało a często Ta zasada powinna stanowić podstawę Twojego nowego systemu żywienia. Nieregularne jedzenie, unikanie posiłków, niejedzenie śniadań powoduje, że chętniej sięgamy po niezdrowe przekąski i jemy więcej, niż powinniśmy. Dlatego warto jest ustalić stałe pory jedzenia i przestrzegać ich konsekwentnie. Zamień puste na pełne Jednym
Codogaraprawdziwej sztuki, a jego próbowanie to nie lada przyjemność. Francja słynie również z ciasta francuskiego oraz bagietek, które są popularne w naszym kraju w różnych formach, na przykład na śniadanie, do zapiekanek czy do małych kanapeczek. Widać, więc wyraźnie, że specjałów kuchnia tego typu ma bardzo dużo, ale od nas samych zależy czy ją wybierzemy i stanie się nasza
Codogaradolegliwościach ze strony układu trawiennego - zwłaszcza gdy źle się trawi produkty zimne oraz kwaśne i często ma się zgagę , to jak najczęściej rozpoczynajć dzień od makriobiotycznej zupy na śniadanie. 2 duże marchewki lub kawałek dyni 1 korzeń pietruszki lub kawałek selera 1/2 szkl.ugorowanej kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Natka pietruszki 1/3 szkl.fasolki adzuki 1/2 łyżeczki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mają cudowny aromat i niezapomniany smak. Są bardzo wilgotne i jak na jasne pieczywo na drożdżach dość długo pozostają świeże. Piekę je zwykle wieczorem tak, by były świeże na śniadanie. Polecam bardzo gorąco. * Płaskurka to jeszcze starsza niż orkisz odmiana pszenicy (farro), o cennych właściwościach odżywczych. To jedno z pierwszych udomowionych zbóż na Bliskim Wschodzie- uprawiano
Smaczne Zdrowewakacji, a w pracy trzeba przecież coś jeść i zdecydowanie lepiej przygotować sobie coś w domu niż wydawać pieniądze na niezbyt zdrowe przekąski. Zapraszam na lekki, wiosenny zestaw;) Śniadanie : Orientalny omlecik (z dodatkiem chilli, sosu sojowego, dymki, czosnku i cukru). Lunch : Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem (nieco uproszczony przepis na wiosenne farfalle ) Przekąska : Pomidorki koktajlowe i winogrono
Codzienne GotowanieUwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś
Słodkie okruszkiZapraszam na pyszne drożdżówki z serem, ciasto drożdżowe tradycyjne, proste w wykonaniu. Bułeczki nadają się do kawki jak i na śniadanie czy kolację, pyszne mięciutkie :) Składniki : 600 g mąki typ 550 + ewentualnie do podsypania 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 3 jajka 50 g drożdży 240 ml ciepłego mleka 6 łyżek oleju 3 łyżki roztopionego masła
Sama słodycz i szczypta chiliWitajcie :) zachciało mi się dzisiaj domowego chlebka, no i oczywiście musiałam upiec :) Pyszny, mięciutki, w sam raz na śniadanie czy kolację:) Zapraszam :) Składniki : 2 szklanki mąki pszennej ja użyłam Młynomag + ewentualnie troszkę do podsypania 1,5 szklanki mąki chlebowej żytniej Młynomag 1 łyżeczka soli 200 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy 25 g drożdży 1/2 szklanki otrąb owsianych
Sama słodycz i szczypta chilijakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru 2 jajka 60ml oliwy z oliwek 100g
kuchnia doskiPomysł na smaczne śniadania, lub kolacje. Pasta z twarogu, papryki i szczypiorku. Nie warto przepłacać za gotowe, smakowe twarożki. Taka pasta smakuje dzieciom i rodzicom. Polecam. 50 dag sera białego 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu (dobra cena KLIK ) 1 pęczek szczypiorku 1-2 łyżki papryki słodkiej sól wg smaku Twaróg
Takie tam pichcenieDawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że teraz już nic nie stanie mi na przeszkodzie, by gotować i pisać regularnie :) Dzisiaj proponuję pyszne śniadanie lub deser z kaszy jaglanej. Prosty i szybki w przygotowaniu budyń z bananową nutą :) Zachęcam! :) Składniki (na małe 4 porcje lub 2 większe): pół szklanki suchej kaszy jaglanej +szklanka wody banan czubata łyżka
Czerwona Porzeczka