śniadania - 47413 przepisów (strona:1329/3161)

Puree z batatów 252

udekorować ulubionymi ziołami. Pasty i kremy to najlepszy sposób na zdrowe, pyszne i piękne danie które pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać takie puree jako dip do nabierania słupkami z marchewki lub selera naciowego. Puree z batatów bardzo dobrze smakuje również na zimno

AniaGotuje.pl
Koktajl na detoks 799

zatem im ciekawszy kolor tym lepiej ponieważ częściej do nich wracamy. Moim hitem są koktajle zielone :) Koktajl jest lekki, dietetyczny, orzeźwiający pyszny. Koktajl możemy zabrać do pracy na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Składniki 1 seler naciowy 1 garść jarmużu 1 pomarańcza 2 jabłko

Kulinarne pyszności Molki
SAŁATKA WIOSENNA 169

została nazwana, jest prosta w wykonaniu, nie wymaga wyszukanych składników. Połączenie użytych w niej produktów i sosu powoduje, że ma naprawdę wyjątkowy smak, który mnie się kojarzy ze śniadaniem wielkanocnym. Nie ma oczywiście przeciwwskazań, aby ją jeść częściej niż tylko raz w roku SKŁADNIKI: 2 ogórki zielone 1 pęczek rzodkiewek 4 jajka ugotowane na twardo ½ puszki groszku zielonego

Marcepanowa kuchnia
BATONIKI ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW (KUCHNIA DŁUGOWIECZNYCH) 140

przeciwutleniacze i pomagają w regulacji poziomu cukru we krwi. Batoniki są bardzo odżywcze i treściwe - mała porcja jest w stanie zaspokoić głód. Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dodając jedynie płatki owsiane bez glutenu możemy otrzymać wersję bezglutenową, gdyż pozostałe składniki glutenu nie zawierają. Smak tych batoników jest rewelacyjny - jedyny i niepowtarzalny! Każdy kęs to prawdziwa rozkosz

Kuchnia MagdaLeny
Szynka confit idealna na Wielkanoc 210

Zgodnie z tradycją śniadanie wielkanocne jest posiłkiem bogatym, obfitującym w różnorodne potrawy z jaj, wędlin i mięs (głównie wieprzowych), które symbolizują zakończenie postu, są uosobieniem sytości i dostatku. Do przygotowania domowej szynki na Wielkanoc, postanowiłam w tym roku użyć francuskiej metody zwanej ,,confit”, która polega na wolnym gotowaniu mięsa, w dużej ilości tłuszczu, w stosunkowo niskiej temperaturze. Przyrządzona

Kierunekuchnia
Racuchy na maślance z jabłkami 177

Propozycja na szybkie śniadanie, deser lub kolacje na słodko. Pyszne racuszki bez proszku do pieczenia :) Składniki: ( z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk) * 1 szklanka maślanki * 1 szklanka mąki z górką * 1 jajko * 2 łyżeczki cukru pudru do ciasta+ plus odrobinę do posypania * 1/2 łyżeczki sody * 1 jabłko * 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia ( lub innego dowolnego :)) Przygotowanie: Maślankę

Kulinarne przygody
Zapiekane jajka w 2 wersjach: z groszkiem i szynką oraz z cukinią i ricottą (Uova in cocotte in 2 versioni: con piselli, prosciu 163

Zapiekane jajka to znakomity pomysł na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski na wielkanocne śniadanie, które można przygotować w niezliczonej liczbie wersji. W moim dzisiejszym wpisie chciałam podzielić się z Wami dwoma przepisami. Pierwszy na zapiekane jajka  z dodatkiem podsmażonej szynki z groszkiem i szalotk ą. Drugi przepis jest idealny dla wegetarian; jajka zapiekane

La grande e la piccola cuoca
Biała kiełbasa w chlebie 167

sposoby podawana, na ciepło czy zimno zjadana. Ja ciasto chlebowe  z dodatkiem musztardy ostrej przygotowałam, do którego kiełbasę schowałam.  Takie inne jej podanie, będzie idealne na wielkanocne śniadanie.  Jeśli dobrze kiełbasy rozmieścicie, to mojego błędu nie popełnicie :p :p :p   Jedna mi podczas pieczenia wyskoczyła :p,  bo za małą ilością ciasta, przykryta była

Moniki Smakołyki
Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu 128

urek to podstawa na wielkanocnym stole. W moim domu właśnie od tradycyjnego żuru zaczynamy świąteczne śniadanie. Uwielbiam go za ten kwaskowaty smak, dużą ilość chrzanu i majeranku. Jednak zwykle jadam go bez dodatków. Nie jestem wielkim fanem kiełbas, czy jajek w zupie (chociaż od święta odrobinę przeboleję). Dlatego wpadłem na pomysł, żeby przygotować w pełni wegański żur. Dobry bulion

Food Square
TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA 129

pracochłonna, ale nie od dziś wiadomo, że przygotowanie najlepszych potraw zajmuje nieco więcej czasu :) Sałatka jarzynowa - dobra na wszystko! Sałatka jarzynowa to danie niezwykle uniwersalne. Doskonała zarówno  na śniadanie i kolację. Uroczystości rodzinne jak i świąteczne często nie mogą się bez niej obejść. Od lat gości na naszych stołach, ciesząc się nadal niezwykłą popularnością. Sałatka jarzynowa inaczej. Smak

Moja Książka Kucharska
Kolorowy chlebek 166

Super smaczny i zdrowy chlebek na śniadanie. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Margaryna ½ kostki Jajka 3 szt. Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Papryka czerwona 2 szt. Oliwki czarne 1 słoiczek Pieczarki  świeże 5 szt. Olej 2-3 łyżki Sól i pieprz do smaku Ziarna dyni, słonecznika i lnu Tłuszcz do formy Wykonanie: Jajka utrzeć z margaryną, następnie wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Koreczki z białą kiełbasą 208

kojarzyły mi się z Sylwestrem i karnawałem. Ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby zrobić je również na Święta Wielkanocne. Wystarczy tylko kilka składników i mamy coś innego na śniadanie wielkanocne. Z pewnością zaskoczycie nimi gości. Składniki: biała kiełbasa parzona Hańderek ogórki kiszone jajka przepiórcze kiełki brokułu i rzodkiewki chrzan Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę i ogórki pokroić

Ala piecze i gotuje
Wielkanocne bułeczki zajączki… 178

Przyznam, że ciężko mi idzie w tym roku wymyślanie listy dań na śniadanie wielkanocne. Święta zaskoczyły mnie w tym roku, niczym zima drogowców i naprawdę trudno mi jakoś ogarnąć myślą przygotowania do nich. Jak zawsze chciałabym zrobić coś nowego, uraczyć czymś pysznym moich gości, a tymczasem na mojej mini liście potraw na Wielkanoc mam jak… Czytaj dalej Wielkanocne

brunetkawkuchni
WEGAŃSKI HUMUS Z CIECIORKI I RZODKIEWKI 129

dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie. Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 1 godz. Dla 6 osób: ● 1 puszka ciecierzycy (240 g)* ● 1 mały pęczek rzodkiewki ● 1 nieduża cytryna ● 1 ząbek czosnku ● szczypta pieprzu Cayenne (opcjonalnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy 145

owoców, które dodadzą Ci energii podczas wiosennego przesilenia, dostarczą dużo błonnika i odżywią Twój organizm.  Tego typu sok warzywno-owocowy pij co najmniej przez 3 dni na II śniadanie i podwieczorek. 🍎🍊🍋 Składniki: - marchewki - pietruszka korzeń - buraki - kiwi - grejpfruty czerwone - pomarańcze - jabłka - cytryna Wszystkie warzywa i owoce przepuść przez soko-wyciskarkę. Kombinacja właśnie tych warzyw i owoców daje pyszny

MintTaste

Proponowane wyszukiwania