śniadania - 47413 przepisów (strona:1111/3161)

Woda ogórkowa 51

wody gazowanej, pół na pół lub w całości przygotować wodę ogórkową na wodzie gazowanej. Jednak zdrowsza będzie ta przygotowana na wodzie niegazowanej. Rano podaję wodę ogórkową. Pijemy ją przed śniadaniem, a także w ciągu dnia dla orzeźwienia. Możesz do niej wrzucić kilka kostek lodu. Wody nie dosładzaj, nie ma takiej potrzeby. Jest orzeźwiająca i smakuje w sam raz. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Mix sałat z miodowym vinegret 73

Świeży mix młodych listków sałat: rukoli, roszponki, baby szpinaku, czerwonej sałaty baby jest bazą do stworzenia fantastycznych, orzeźwiających sałatek. Sałatki na bazie młodych listków możesz zaserwować na śniadanie z chrupiącą grzanką, jako dodatek do dań obiadowych, do tłustej kiełbaski z grilla. Wszystko zależy od dodatków jakimi uraczysz mix sałat, a wariantów jest całe mnóstwo i jeszcze więcej. W dzisiejszej

ProstePesto.pl
Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą 83

gorąco jak i na zimno świetnie smakują. Zdarzało mi się serwować je na obiad z ziemniaczkami czy frytkami, ale też zdarzało się przygotowywać z nimi świeże bułki na drugie śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotleciki siekane z piersi kurczaka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 12 kotecików Przygotowanie

ProstePesto.pl
Sałatka z makaronem orzo, wędzonym kurczakiem, papryką i serem 74

orzo i wędzonym kurczakiem świetnie nadaje się do przygotowania, kiedy oczekujemy na gości. Podobnie jak inne sałatki, można ją również przygotować na co dzień, jako propozycję na kolację czy śniadanie do pracy. 200 g makaronu orzo 1 wędzona pierś kurczaka (około 200 g) 1 czerwona papryka 70 g kukurydzy 50 g sera gouda 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej

Smaki Na Talerzu
Sałatka z awokado i kurczakiem grillowanym 67

Dzisiaj polecam sałatkę z awokado i kurczakiem grillowanym, doskonała na upalne dni lub do pracy na drugie śniadanie. Składniki 2 główki sałaty rzymskiej mini szklanka pomidorków koktajlowych cebula czerwona awokado ½ soku z cytryny pierś z kurczaka olej z awokado lub oliwa z oliwek Marynata do kurczaka łyżka musztardy oliwa z oliwek słodka papryka sól pieprz Wykonanie Z podanych składników

Pomysłowa kuchnia
Turecka jajecznica - Manemen 72

Dobra jajecznica na śniadanie zawsze w cenie w moim domu. Tą jajecznicę turecką znalazłam u Amber na blogu Kuchennymi drzwiami i spodobała mi sie na tyle że postanowiłam ją wypróbować. I oto przepyszna jajecznica rodem z Turcji zawitała i na moje talerze. Ważnym elementem tej jajecznicy jest oryginalna turecka papryka Pul Biber, jeszcze lepiej papryka Aleppo. W ostateczności możecie

Moje Małe Czarowanie
Marokańskie chlebki z patelni 71119

Przepis pod taką nazwą znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i postanowiłam go przetestować. Zaciekawiło mnie przede wszystkim to, że ciasto nie musi długo wyrastać, wystarczy

Smaki Na Talerzu
Brioszka 68

Brioszka to mięciutkie, puszyste, drożdżowe pieczywo francuskie podawane na śniadanie. Delikatne z charakterystyczną wypieczoną złotobrązową i cienką skórką. Brioszka to ciasto z dużą ilością masła i jaj. Istnieje kilka odmian brioszki ze względu na dodane składniki i formę pieczenia (np. bułeczki odrywane, kształt warkocza czy podłużnych bułeczek). Najczęściej brioszkę pieczemy z utworzonych kul ciasta o podobnej wielkości i ułożonych

Zasmakuj Kuchni
Owsiane babeczki z truskawkami 81

truskawkami z wczorajszego stories. 😉 Są to babeczki w wersji  fit - bez cukru i bez glutenu. Mięciutkie z wyczuwalnymi kawałkami truskawek i chrupiącymi płatkami migdałów. Idealne na drugie śniadanie, piknik, albo do pracy (ja zapakowałam sobie 2 do kawy).  Jak to bywa z babeczkami wystarczy wymieszać mokre składniki z suchymi i dodać truskawki. Nie ma tu żadnej filozofii

Cynamonowe szczęście
CHLEB PSZENNO- ŻYTNI Z PŁATKAMI OWSIANYMI 58

przygotowałam mały bochenek chleba z mąki pszennej i żytniej , do środka dodałam siemię lniane i ziarna słonecznika, a wierzch posypałam płatkami owsianymi. Chleb wyszedł obłędny i od razu na śniadanie zjedliśmy niemal połowę ;) Uwielbiam domowe pieczywo , pracy z tym tyle co nic a efekt i zapach  w  domu jest cudowny :) Składniki na chleb pszenno- żytni z płatkami

Zrób to smacznie
RACUCHY NA MAŚLANCE (BEZ DROŻDŻY) 52

podane z ulubioną konfiturą. Idealne aby zapakować je w pudełko i podarować dziecku do szkoły lub zabrać ze sobą na piknik czy rodzinny spacer. Uwielbiane przez dzieci na śniadanie lub podwieczorek a przyznam, że i ja sama uwielbiam takie racuszki :) Składniki na racuchy na maślance (bez drożdży) : * około 400 g mąki pszennej * 2 łyżki cukru * 1 łyżeczka

Zrób to smacznie
Kremy orzechowe idealne do wypieków i deserów 73

Kremy orzechowe podbiły serca Polaków już wiele lat temu. Sprawdzają się nie tylko jako pasta do kanapek na pożywne śniadanie, lecz także jako składnik zdrowych deserów i ciast. Można je z powodzeniem wykorzystywać do domowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery

sierotka maRysia w kuchni
Ful z bobu z pieczoną papryką 79

nazwa egipskiej potrawy przygotowywanej z suszonego bobu. Jest popularny w wielu krajach Afryki i w każdym serwuje się go nieco inaczej. Najczęściej podaje się go z warzywami na śniadanie. W zależności od miejsca, gdzie jest serwowany może nieco inaczej wyglądać. Czasem bób jest rozgotowany i rozgnieciony, a czasem jędrny i chrupiący, polany tahiną i pastą z ostrej papryki

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczone szparagi z pomidorkami i jajkiem w koszulce 67

Pieczone szparagi z pomidorkami i jajkiem w koszulce, to idealna propozycja na śniadanie lub lekki letni obiad. Pysznie i prosto. Pieczone warzywa i płynne żółtko. Takie połączenie zawsze się sprawdzają. Składniki: pęczek szparagów 2 jajka 500 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku 2 ząbki czosnku Pieczone szparagi z pomidorkami i jajkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rzodkiewki z masłem i bułką tartą 73

nią sezon. Od paru dni jesteśmy (powiedzmy) na urlopie. Przed wyjazdem zaplanowałam sobie dokładnie co ugotuję. Nakupowaliśmy ich większą ilość (chyba z 5 pęczków), z myślą także o śniadaniach, sałatkach i surówkach. Na pierwszy strzał poleciały rzodkiewki gotowane, polane masłem z bułką tartą. Ten przepis nie różni się praktycznie niczym od tego klasycznego z kalafiorem. Smak? Szczerze? Bardzo podobny

Kardamonovy