Wiele z Was zapewne je na śniadanie owsiankę. Poniżej mam dla Was propozycje innej odsłony owsianki – w formie batoników. Świetny pomysł na drugie śniadanie! Składniki
Głodni Wrażeń - fit przepisyJak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej
Głodni Wrażeń - fit przepisyKolejna propozycja podania granoli, ostatnio wersja kokosowa jest moim faworytem. Wystarczy pogrzać mleko (sojowe, krowie) z kilkoma łyżkami mleka kokosowego i gotowe! Teraz dodać ulubione
Mango PapajaCóż może bardziej przypominać o zbliżającym się Bożym Narodzeniu niż pierniczki? Na każdym blogu i w każdym serwisie kulinarnym można natknąć się na tysiące sposobów przygotowania
peanutbuttermonsterPyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto. Pachnie piernikiem, pomarańczą... Niebo w gębie. Na dodatek zdrowe, bez glutenu... i można wyliczać jego zalety bez końca. Składniki
Mango PapajaW lodówce zalegało pudełeczko twarogu z którym nie wiedziałam co kompletnie zrobić. Kiedy głód przycisnął i kończył się termin ważności musiałam zużyć opakowanie. W taki sposób
Truskawkowa FiestaKolejny przepis świąteczny tym razem przepyszne rozpływające się w buzi pierniczki :) kto jeszcze nie ma pierników, z całą stanowczością może skusić się właśnie na nie :) Miękną
Delicious TitbitsSezon na szarlotkę u mnie trwa i nie zamierza się skończyć. Po kilku ostatnich szarlotkach przyszła mi ochota na odmianę, czyli ciasto z kawałkami jabłek, a
Zdrowa Kuchnia SowyUwielbiam granolę na śniadanie, jest prosta, szybka i nie trzeba mieć zbyt wielu składników w lodówce by móc zjeść pyszne, pożywne a przede wszystkim zdrowe śniadanie
Mango PapajaCiasto drożdżowe lubi być dobrze wyrobione i potrzebuje czasu na wyrośnięcie. Jeśli uzbroimy się w cierpliwość to z pewnością zaskoczy nas nie tylko swoją wielkością, ale
Moniki SmakołykiTym razem niestety podczas przygotowywania pierniczków w aparacie wyczerpały się baterie, w związku z czym proces pieczenia nie został uwieczniony. :-) Chciałabym o nich pamiętać i wrócić
Szefowa kuchniDługo zastanawiałam się, w jakim kolorze powinien być świąteczny sernik. Czerwony? Biały? A może złoty? I wtedy przyszła mi na myśl choinka - pięknie pachnąca, zielona, oprószona
My Culinary ArtMiałam niewiele czasu, a musiałam zrobić urodzinowy tort. Gotowe składniki odpadają na taką okazję, więc szybka burza w głowie i... postanowione: orzechowo - kajmakowy. Zakupy brakujących składników
Codzienna kuchnia niecodziennaUwielbiam marcepan. Jego smak, zapach i w ogóle :) Tak naprawdę w niewielu sklepach można go dostać i chyba nie jest bardzo popularny. Kiedy dostałam przepis, to
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj mam dla Was wspomnienie poświąteczne ;) czyli mój ulubiony tort makowo - orzechowy. To jeden z najstarszych moich przepisów. Zawsze się udaje i zawsze wszystkim smakuje. Jest
Codzienna kuchnia niecodzienna