twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć na jednolitą masę, żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie, wystudzić i i w trakcie mieszania mikserem wlać żelatynę powoli połowę masy serowej rozsmarować na herbatnikach, poukładać całe truskawki, rozsmarować resztę masy serowej na wierzchu poukładać połówki truskawek, 2 galaretki rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na wierzch i schować
W Mojej Kuchni Lubięjajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem. Z masy serowej lepimy 6 kulek. Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji. Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy
R'n'G KitchenKurki w tarcie smakują tak fenomenalnie, że nie mogłam poprzestać na jednej :) Pełnoziarniste ciasto i masa śmietanowo serowa znowu posłużyły mi za bazę. Smak uzupełniłam przepyszną pikantną masą mięsno kurkową. Tarta jest cudowna, wspaniała... po prostu musicie spróbować :) SKŁADNIKI kruche ciasto i masa serowo śmietanowa z tego przepisu dodatkowo 250g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowo- wieprzowego 250g kurek(...)wyłożyć formę do tarty, następnie ponakłuwać ciasto widelcem. Spód tarty podpiec 10 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Na podpieczony spód wyłożyć mięsną masę, a na nią masę serową. 5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 25 min. Smacznego
DefinicjaSmakuTortellini to małe pierożki z różnym rodzajem nadzienia. Ja miałam z farszem serowym. Podałam je z sosem śmietanowym , pieczarkami i kurczakiem. Składniki: 250 g tortellini z nadzieniem serowym 250 ml śmietany 18% 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 3 szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki startego parmezanu
O kuchni z uczuciemjest lepszego niż domowe pasty kanapkowe. Na straganach mamy teraz tak wiele zdrowych warzyw, że nie sposób z nich nie skorzystać. A dodając do tego nutkę lubczyku, stworzymy zdrową, serową pastę kanapkową o niebanalnym smaku i aromacie, która doskonale się sprawdzi na śniadanie dla całej rodziny, zwłaszcza dla najmłodszych. Spróbujcie. ... smak i prostota z nietypowym akcentem świeżego lubczyku - serowa pasta
Słodkie okruszkiprzepada! Tak więc musicie go spróbować! :) CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI przepis stąd // tortownica 22cm Spód: (pominęłam, wolę serniki bez spodów :)) ~200g pierniczków śliwkowych w czekoladzie (np. Katarzynki) Masa serowa: ~1 kg sera na serniki, 3-krotnie mielonego ~3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru ~2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub torebka cukru waniliowego) ~2 łyżki cynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam(...)Spód: Pierniczki włożyć do miski i dokładnie rozkruszyć dłonią i powyrabiać widelcem tak, aby powstała jednolita masa. Wyłożyć je spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Masa serowa: Do misy miksera wyłożyć ser, budyń, ekstrakt (lub cukier waniliowy) i cynamon. Miksować ok. 2-3 minuty, aż masa stanie się gładka. Stopniowo dodawać cukier ciągle miksując na małych obrotach
chili & sugarserka kremowego (np. Philadelphia) ~180g cukru (lub więcej/mniej do smaku) Ser utrzeć z cukrem aż powstanie puszysta masa. Ostudzone ciasto przekroić na pół, posmarować połową masy serowej, przykryć drugą połową ciasta i posmarować pozostałą masą serową. Udekorować wedle uznania (opcjonalnie. Ja użyłam pozostałej marchewki (bo starłam jej trochę za dużo :)), ale można użyć orzechów, bakalii itp.) Smacznego! :) Przepis dodaję
chili & sugar22cm, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 190*C i piec ok. 15-20 minut. Ok. 5 minut przed wyjęciem spodu przystąpić do przygotowania masy serowej. ~1kg trzykrotnie mielonego, gęstego, zwartego twarogu ~250g cukru pudru ~opakowanie (40g) budyniu waniliowego ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii / ziarenka z laski wanilii / mielona wanilia ~4 jajka Ser zmiksować z cukrem, wanilią(...)proszkiem budyniowym, następnie dodawać po jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek. Masę serową wylać na upieczony spód (nie trzeba go studzić). Tortownicę z powrotem włożyć do piekarnika, zmniejszyć temp. do 160*C i piec sernik ok. 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze na ok. 30 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki, odczekać
chili & sugarżółtka, cukier, przesiewamy mąkę i kakao i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przelewamy ciasto do tortownicy i wyrównujemy wierzch. Pieczemy 10 minut w 180*C. W tym czasie przygotowujemy masę serową: składniki w temperaturze pokojowej ~800g 3-krotnie zmielonego twarogu ~400g puree z dyni, gęstego i suchego – najlepsze będzie z dyni hokkaido ~1 - 1 1/2 szklanki cukru (w zależności od tego(...)puree i miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy lub mieszamy łyżką (nie za długo, aby nie napowietrzyć za bardzo masy, wtedy sernik może opaść). Masę serową wylewamy na upieczony biszkopt i ponownie wstawiamy tortownicę do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy sernik przez 20 minut, następnie zwiększamy temp. do 180*C i pieczemy jeszcze
chili & sugardodam, że przyjaźnimy się od ponad 20 lat), a poza tym każdy czwartek to fajna wyżerka i szansa na nową potrawę na bloga :) Więc właśnie teraz robimy pizzę serową. Nooo, powiem, że wyszła pierwszoklaśnie! Idealnie chrupiące ciasto, to będzie chyba mój ulubiony przepis na pizzę. Bo robiłem już kilka razy i zawsze mi coś nie pasowało. A teraz wyszło świetnie(...)smarujemy je sosem beszamelowym ( przepis tutaj ). A potem posypujemy drobno startym serem pecorino , na to pokrojony w plastry camembert i lazur wszystko posypane startym serem gouda . Po prostu genialna serowa uczta! Z początku myśleliśmy, że taka ilość sera spowoduje, że pizza będzie mdła, ale wcale tak nie było. Polana sosem czosnkowym ( przepis tutaj ) smakowała doskonale. A, jeszcze mi się przypomniało
Marder&Marder Manufactureteraz oboje chorujemy i fajne i (być może) zdrowe jedzonka robimy sobie. No i Madzia wymyśliła coś na kształt sajgonek tyle, że w środku szpinak z kurczakiem. I oblane serowym sosem. Wyszło naprawdę pysznie. Zwłaszcza ten sos z gorgonzoli, mniaaaam :) Zobaczmy co jutro na obiad wymyślimy. Może coś co też da się tutaj wrzucić. A teraz Madzia na Kuchnia+ ogląda(...)Gorgoznolę łamiemy/kroimy na kawałki i rozpuszczamy ze śmietanką w garnku. Dodajemy do smaku pieprzu i zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Nakładamy szpinakowe paczuszki na talerz i oblewamy gorącym serowym sosem. Możemy też nasze szpinakowe danie usmażyć w głębokim oleju. Uwaga: smaży się błyskawicznie, wystarczy 10 sekund z każdej strony. Ale "na surowo" też jest bardzo smaczne. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy
Marder&Marder Manufacturemikserem na jasną kremową masę. Dodajemy mascarpone i likier Amaretto i delikatnie miksujemy (na najniższych obrotach) żeby masy się połączyły. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową. Zaparzamy kawę i studzimy. Biszkopty wykładamy na spód formy w której będziemy robić tiramisu. Pomiędzy biszkoptami będą jakieś tam drobne przerwy, tak ma być. Nie wypełniamy tych przerw okruszkami biszkoptów(...)Amaretto, daliśmy 100 ml. Tak jak pisałem: lubimy :) Lubimy też tiramisu mocno kakaowe więc oprószyliśmy kakao od razu przed włożeniem do lodówki żeby się nieco przegryzło z masą serową. A potem przed podaniem dla odświeżenia wyglądu oprószyliśmy raz jeszcze. A w ogóle to plan jest taki, że następnym razem damy zdecydowanie więcej Amaretto, pewnie ze 200 ml. Naprawdę w ogóle
Marder&Marder Manufacturepieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm. Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń
Wanilia i KardamonDanie można powiedzieć z jednego gara, chude mięso jakim jest schab i serowe nadzienie, duszone w sosie własnym to propozycja na codzienny jak i wykwintny obiad. Zapraszam ;-) Składniki: 5 sznycli ze schabu 100 g serka topionego śmietankowego 50 g sera cheddar 2 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych pęczek natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku mąka pszenna(...)doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku, wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę. Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa, zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki
Wanilia i Kardamonkońcu wyjrzało u mnie słońce a temperatura także podskoczyła na miarę tych czerwcowych. Aż ma się ochotę na piwko;) A do piwka polecam te super proste i szybkie paluchy serowe:) Do tego keczup lub ulubiony sos i let's the weekend beginn ;D Uwaga! 30 czerwca następuję likwidacja Google reader. Dlatego już teraz serdecznie zapraszam do śledzenia mojego bloga poprzez(...)serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne są na blogu) A jaka jest moja opinia? Jak najbardziej pozytywna! Sery są wyśmienite, jedne z najlepszych jakie do tej pory jadłam
My simple kitchen