mojprzepisna.pl | Krem maślany na bezie szwajcarskiej Często pytacie o krem do dekoracji tortu/babeczek lub krem jaki wykorzystuje pod masę cukrową czy masę z pianek mashmallow. Dla
moj przepis napieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki bakalii (ja dałam orzechy nerkowca, rodzynki i żurawinę) 2 szklanki startej marchewki Składniki na polewę: 70 g masła 70 g sera na sernik (może być z wiaderka) 2 łyżeczki cukru pudru Jak zrobić babeczki marchewkowe? W misce mieszamy razem startą marchewkę, olej, jajka i cukier. Dodajemy bakalie i mieszamy do połączenia składników. Mąkę mieszamy(...)polewa ma konsystencję i kolor rozpuszczonej białej czekolady, im bardziej się ostudzi, tym robi się sztywniejsza. Przestudzone babeczki ozdabiamy polewą. Warto zrobić to, kiedy polewa nie jest jeszcze zupełnie zimna, wtedy łatwiej uzyskać ładne gładkie wykończenie. Dodatkowo zdecydowałam się na dekorację z kawałków marchewki i małych listków mięty. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Babeczki marchewkowe
CiastkozercyJeśli tęsknicie za latem, tak bardzo jak ja, dzisiejszy przepis jest dedykowany właśnie Wam. Moja propozycja to t ruskawkowa tarta bez pieczenia . Czekoladowy
kolorowotorcikowoSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia Łukaszazakończenie tegorocznego sezonu malinowego powstał pyszny malinowy serniczek na zimno. Maliny dodałam do masy serowej a także na wierzch serniczka pod galaretkę. Pyszny, kremowy, nie za słodki, lekko kwaskowy - idealny deser na zakończenie lata. składniki: 1 kg zmielonego sera 400 g malin 100 g masła 10 łyżek cukru 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka na wierzch(...)Dokładnie zmiksować. Gotową masę przełożyć do schłodzonej tortownicy i wstawić do lodówki do aby lekko stężała. Na spód można dać biszkopty, ja akurat nie miałam. Na wierzchu schłodzonego sernika ułożyć maliny, zalać przygotowaną wcześniej galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała
Monia miesza i gotujeSoczysta, mięciutka, bardzo dobrze przyprawiona i naprawdę prosta do zrobienia karkówka w jogurcie. Dzięki jogurtu karkówka zdobyła bardzo przyjemny słodki przysmak, który robił ją wyjątkowo
Kuchnia ŁukaszaSERNICZEK DROŻDŻOWY Z HERBATĄ MATCHA /1 porcja/ 250 g ricotty łyżka mąki z pestek dyni bio łyżka mąki gryczanej łyżeczka suszonych drożdży płaska łyżeczka sproszkowanej herbaty
Poranek na słodkoSernik szybki i prosty w przygotowaniu ;) oczywiście dietetyczny, dzięki dużej ilości białka można powiedzieć, że nas odchudza ;) bo jak wyczytałam: Białko odgrywa bardzo ważną rolę w procesie odchudzania. Ten makroskładnik posiada największą „moc" sycącą, a także generuje największy wydatek energetyczny związany z jego trawieniem spośród pozostałych składników żywności Przyda mi się to, bo czas konkretnie zabrać się(...)przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćhalloweenowy wzór);) Czekoladowe muffiny z serowym wnętrzem komponują się idealnie. Muffinka jest bardzo aromatyczna, mocno czekoladowa i wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko. Serdecznie(...)Wykonanie: Kakao i drobno posiekaną czekoladę umieścić w misce, wlać gorącą kawę i całość mieszać do rozpuszczenia się czekolady, schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Gdy mieszanka będzie zimna dodać do niej olej, jajka, ocet i ekstrakt, wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec do masy dodać składniki suche czyli mąkę, sodę, cukier i sól. Całość mieszać
Krakowskie smaki Animusi być wiele, bo niewielka ilość osób, ale grunt by było smacznie i pozostawiło niesamowite wrażenie po sobie. Tort to inna bajka. A co podać oprócz torcika? Wiadomo sernik, faworki... Pyszności słodkości, ale wiem, że są tacy, którzy chcieliby trochę na wytrawnie. Szybka sałatka Z TEGO PRZEPISU , to kwestia kilku chwil i parę godzin w lodówce celem przegryzienia(...)dobrego samopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie i przy wyśmienitym
Z Kuchni Do Kuchni"Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub
Słodkie PrzyjemnościWykonanie sernika na prawdziwym, domowym biszkopcie jest dużo bardziej czaso- i pracochłonne niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy. Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym. W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy. Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny. Ale można(...)upieczeniu biszkopt wyjąć i wystudzić. Zajmuje to ok 30 minut. Przygotować masę sernikową. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W momencie, kiedy będzie zimna ale jeszcze nie tężeje można zacząć dalej preparować masę. Do wysokiej miski wlać śmietanę, dodać cukier puder i ubić całość na sztywno. Następnie dodawać partiami serek mascarpone i dalej ubijać
Ze smakiem bez glutenuBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemWegański tofurnik z persymoną podany z siekanymi raw nerkowcami, orzechami cedrowymi i pestkami granatu WEGAŃSKI TOFURNIK KOKOSOWY /przepis własny/ /1 porcja/ 350 g tofu naturalnego
Poranek na słodko