sernik z twarogu - 2000 przepisów (strona:95/134)

Maliny zakochane w serku - Serniczki na zimno z malinami 138

Od pierwszego zjedzonego serniczka ten deser został zdecydowanie moim numerem jeden. Serniczki smakują cudownie, obłędnie. To istny romans puszystego serka i lekko kwaskowatej maliny. Miłość od

Gotowanie i blogowanie
Mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą 249

Jednocześnie mam sobie trochę za złe, że nie mam kiedy podgonić bloga, więc siedzę teraz i wykorzystuję każdą cenną minutę nicnierobienia (;)) Już nie będę się powtarzała, że uwielbiam serniki, bo piszę to przy każdej okazji ;) Te są słodkie, wilgotne, pyszne! Wykorzystałam do nich Hity kakaowe z białym kremem. Kiedyś, dawno temu, robiłam też z Oreo, ale tych z kolei(...)razem nie było w żadnym z trzech sklepów w okolicy.   Składniki (na 8-9 sztuk): 16 - 18 sztuk markiz  Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego (ja traktuję go dokładnie blenderem ;)) 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej (ja dałam mąki z tapioki, bo ziemniaczana wyszła

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe muffiny z mini serniczkami 241

halloweenowy wzór);)  Czekoladowe muffiny z serowym wnętrzem komponują się idealnie. Muffinka jest bardzo aromatyczna, mocno czekoladowa i wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko.  Serdecznie(...)polecam;) Składniki: 450 gramów sera białego tłustego 2/ 3 szklanki cukru  1/3 szklanki kremówki 36% 2 duże jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy  Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie, dodać do niego cukier, wymieszać Następnie do masy serowej dodać kremówkę, jajka oraz ekstrakt i wymieszać na gładką masę. Masę dzielimy na pół i barwimy na dowolny kolor

Krakowskie smaki Ani
Sernik kokosowy z waniliową nutą 185

pieczenia, za pomocą dłoni rozpłaszczamy ciasto na całej powierzchni. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15 minut. Masa serowo - kokosowa: - 1,2 kg dobrego tłustego twarogu - 1 łyżeczka mielonej wanilii, lub wanilia z całej laski - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka - 400 ml mleczka kokosowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 jaj, żółtka osobno do masy(...)masą serową i delikatnie mieszamy silikonową łyżką. Wyjmujemy lekko podpieczone ciemne ciasto, wylewamy na nie masę serową, czas pieczenia ok. 70 minut w tem. 175 C. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami aż do zupełnego wystudzenia. Jeśli mogę udzielić Wam dobrej rady to po wystudzeniu wyciągamy sernik z tortownicy, przekładamy na kratkę kuchenną

Apetyczna babeczka
Budyniowe ciasto z borówkami 355

rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży się rozpuścić, ale nie wolno jej gotować. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i wlać do niej galaretkę. Zmielony twaróg zmiksować z cukrem i stale ucierając wlać przestudzoną czekoladę z galaretką. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie za pomocą łopatki wmieszać w krem. Biszkopt delikatnie nasączyć mieszanką wody(...)wylać na wierzch. Odstawić do stężenia. Kroić ostrym, cienkim nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno Tagged: borówki amerykańskie , budyń , czekolada , galaretka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Sernik "Świąteczny Księżyc" 230

spodzie blaszki - tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut w temp. 190ºC. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić. Margarynę utrzeć na puch. Dodać do niej twaróg. Żółtka wymieszać z 1 szklanką cukru pudru i z cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno(...)Masę sernikową nałożyć na podpieczone ciasto i  wyrównać.Całość piec przez około 60-70 minut w temp. 180ºC. Odstawić do wystudzenia. Przy pomocy dużego talerza odciąć kawałek sernika - tak, aby przypominał kształtem księżyc (fot.1).Polewę czekoladową przygotować wg zaleceń na opakowaniu i pokryć nią całe ciasto (fot.2). Masę marcepanową rozwałkować na grubość 2 mm i powycinać z niej

Świat Ciasta
Sernik na zimno z owocami w galaretce 236

sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie kruchego spodu, no i zawsze wychodzi on prosty. Składniki (na standardowej wielkości tortownicę): 200 g maślanych herbatników 100 g klarowanego masła 1 kg mielonego twarogu

W SMAK
Fit sernik na daktylowo-kokosowym cieście :) 154

pozmieniasz, coś odejmiesz, a i tak wyjdzie - bardziej lub mniej zjadliwy :D  Poniższy sernik pozbawiony jest białego cukru, mąki i tłuszczu. Dlatego też nazwałam go FIT SERNIKIEM . Bardzo prosty, szybki i kruchy spód od razu podbił podniebienia domowników, a puszysta, delikatna niczym pianka serowa masa stała się jedną z lepszych jakie do tej pory zrobiłam. Ciekawym składnikiem, który(...)znajdziecie pod przepisem. A tym czasem zapraszam Was na słodką mleczno-serową pokusę :) Spód: 120 g daktyli 100 g mąki kokosowej 100 ml mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego  4 jaja słodzidło (u mnie 2 łyżki ksylitolu, 2 łyżki syropu klonowego)  50 g białkofitu (Sorel) Przygotowanie: Składniki na spód przełóż do malaksera/blendera i zmiksuj na dość drobną

Zdrowie na języku :P
Serniko- makowiec na spodzie piernikowym 166

jaja  50 gram masła  50 gram miodu  1/2 łyżeczki sody  łyżka przyprawy do piernika  łyżka kakao  Masa serowa: 750 gram trzykrotnie zmielonego twarogu  3 jaja  skórka otarta z jednej pomarańczy  2 łyżki mąki  1/2 szklanki cukru pudru  Masa makowa: 2 szklanki suchego maku  litr mleka  1 szklanka(...)nagrzanym do 160 stopni przez godzinę a następnie studzę do temperatury pokojowej a później przez 2-3 godziny w lodówce.  Czekoladę rozpuszczam z masłem i polewam nią schłodzony sernik. Dekoruję migdałami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Puszysty sernik z frużeliną owocową 221

się ukryć, jest genialny. Finał był taki… Mąż po kęsie sernika z frużeliną odleciał… Znajoma załapała się na kawałeczek i żałowała, że była wcześniej tak uparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie.   Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego(...)wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny w lodówce.   Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 150 g drobnego cukru do wypieków 1,5 łyżki kaszy manny 50 g roztopionego masła 1 łyżka

Made By Mom And Son
Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 201

Jeżeli lubi się czekoladę, serniki i kremową konsystencję to ten wspaniały sernik jest właśnie dla Ciebie :) Przepis gazetkowy lekko zmieniony. Mam jednak plany na zrobienie tego samego sernika z białej czekolady :) może być smacznie!! Składniki: 1 kg serka w wiaderku 70 g masła 2 łyżki czubate ciemnego kakao 200 g zbożowych ciasteczek 4 jajka 1 budyń waniliowy(...)się składników. Ciasteczkowy spód wykładamy i wyrównujemy na tortownicy o średnicy 25 cm. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w temp. 180*C następnie wyciągamy i studzimy. Twaróg miksujemy z cukrem i nadal miksując po kolei dodajemy: budyń, śmietankę (płynną, bez ubijania jej wcześniej), następnie po jednym jajku. Następnie zajmiemy się czekoladą i tą chwilę uważam za najtrudniejszą

W Moim Magicznym Domu
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 208

dynie i nie wie co ma z nią zrobić? i ma go tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica średnica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod(...)herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa : 5 jaj 170 g trzcinowego cukru 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć

Różne smaki w kuchni
Sernik dyniowy z polewa kajmakowa 269

dynie i nie wie co ma z nią zrobić? i ma go tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod(...)herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa : 5 jaj 170 g trzcinowego cukru 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki   Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć walkiem

Słodkości i nie tylko
SERNIK WANDY NA CIEMNYM SPODZIE 3265

prostokątnej blaszce (jest wtedy niższy, ale jest go więcej), czasami w okrągłej tortownicy albo w formie tzw. keksówce - wtedy jest najwyższy. Musimy jednak pamiętać, że jeśli chcemy, aby nasz sernik był wysoki, musimy piec go na pewno trochę dłużej - wtedy mamy gwarancję, że się przepiecze.  Dla upewnienia się czy ciasto jest przepieczone zawsze sprawdzam stan cienkim, drewnianym patyczkiem(...)Składniki: (na foremkę 31x21cm) Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 4 jaja (białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy)1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat

Walijskie Pichcenie